marți, 22 martie 2011

Schite de roman 1

dThelema
4 Feb 2011, 00:35
Provocator!....n-am mai deschis pachetul de TAROT de multzi ani.
Daca tu esti L'ETOILE...eu sunt Le Monde (asa a iesit din calcule...dupa nume...dupa data si oara nasterii).....Numai ca acum interpretez altfel fiecare ''Lama''. De vina este fizica quantica.E diferit, si e mai aproape de ''ADEVAR''.
''Le Monde'' reprezinta un ANDROGIN,care stapaneste cele patru forme de manifestare a ''sarpelui' adamic''----4 forme de reptile pe care zoologii le numesc altfel;
---pasari
---mamifere ierbivore (prada)
---mamifere carnivore (pradatorul)
---mamiferul primat,(maimutza...sau ..terrianul) (sau omnivorul)
......Sa mai scriu?...nu..nu.e mult si e plictisitor.
Mai bine fac in gand o analiza pentru L'etoile.


-------------------------------------------------
......Sa vorbesc despre LUMINA-----despre lumanarea ce pastreaza in forma ei materiala lumina soarelui. (poate ca ar trebui sa vorbesc si despre plantele si despre florile ce ''absorb'' lumina....si despre albinele ce se scufunda in caliciile florilor spre a aduna de acolo nectar,pentru a duce polenul fecund spre alte si alte flori.)...........
-------------------------------------
Atunci cand am citit despre L'etoile si despre Le Monde,mi-am aminti despre o povestioara pe care mi-am imaginat-o mai de mult. Era o poveste fantastica despre un barbat ce descopera intr-un beci un imens cufar in care se gasesc tot felul de sabii,florete,iatagane,palosuri,pumnale,...stilete------si teci diferite ca marime si ca forma (decorate cu pietre pretzioase sau pur si simplu pictate). Toate acestea amestecate.
Omul se hotaraste sa le curatze si sa-si faca o panoplie cu care sa-si decoreze camera. In timp ce potriveste fiecare arma cu teaca corespunzatoare ei, construeste mental scenarii cu privire la relatziile dintre FEMEIE(teaca) si BARBAT(lama). Si sabia si teaca sunt facute din metal, insa cu proprietatzi diferite,unule dur,taios,dar casant,altul e moale,flexibil,ductil si se poate mula cu usurintza pe orice alta forma materiala . Ce se petrece daca intr-o teaca de sabie se pune o floreta?. Sau daca intr-o teaca ,generoasa, de palos se introduc o sabie,o floreta ,un stilet?.Sau daca lamele vin dintr-o lupta si mai pastreaza pe ele picaturi de sange,ce se intampla cu tecile?----vor prinde gust de sange ori se vor scarbi de el?.................Si la sfarsit armele sunt imperecheate,fiecare cu teaca destinata ei----se asterne linistea-----metalele vibreaza in armonie----in ''GOLUL'' tecii, virila lama oscileaza. A RENASCUT IUBIREA! ! !-----E PACE ! ! !.
''LUMEA'' obscura ca un cufar se desface intr-o panoplie si este invaluita de LUMINA.

-------------------------------------------------------

Esti prea buna cu mine!
Voi incerca sa fiu asa cum iti imaginezi tu ,ca sunt.
Gandurile tale cioplesc in piatra mea pentru a face o statuie.
Sau...imaginatzia ta sfarama zidurile unde e inchis sufletul meu.

-----------------------------------------------------

Daca-i sti cate amanunte...si ce detalii!...si de cate ori am despicat firele povestii,in 4...apoi in 16...in 256 de partzi.....Cu siguratntza vicleanul Freud,daca ar fi aflat, si-ar fi schimbat teoriile.
Of!,Freud asta!......Stii !.. Mi-am imaginat o data ca vine cineva si ma intreaba; ''Ce ti-ai fi dorit sa inventezi?''
I-as raspunde: ''Multe...insa printre aceste ar fi doua------1.Sa descopar ''blue
jeans'',inaintea lui Strauss and Jacob Davis.
....si 2.---inintea lui Freud ideea de milioane de carate (ma refer la potentzialul financiar)----FEMEILE CARE NU AU ORGASM VAGINAL SUNT IMATURE SEXUAL
Doua ideii care mi-ar fi asigurat confortul valutar pentru o vietzuire plina de belsug si aventura.!
Of!...insa eu am (re) descoperit ''OUL MATEMATIC''....si trebuisa mai treaca 40 de ani pentru ca cineva potent intelectual sa intzeleaga despre ce vorbesc acum, in jurul anilor 2000 (si o spun cu multa modestie)
Da...da....glumesc!
Comentariul tau F. este delicios
Recent l-am descoperit pe
GAUTIER, Théophile – Mademoiselle de Maupin
http://www.litteratureaudio.com/livres-audio-gratuits-mp3/tag/theophile-gautier
....inregistrez pe M.P.-3 si ascult la servici (intr-un anume fel ma identific,prin felul de a scrie ,si de a descrie,cu Theophile Gautier)
Imi imaginez cum tu, F..., la fel ca ''Mademoiselle de Maupin '',imbraci vesminte barbatesti pentru a descoperi care este viatza intima (reala) a '' barbatului''.....si cum reusesti sa stapanesti arta duelului,folosind de aceasta data lama si nu teaca
Ce zici?....acceptzi provocarea?

--------------------------

......Povestea de care ti-am scris e un pic mai complexa. am facut un rezumat ,la rezumat----sa nu te plictisesc cu visele mele. Daca atentzia ta, F., a fost atrasa, atunci trebuie sa mai adaug ceva;----------Omul nostru este roman (din Romania), plecat sa munceasca in strainatate. In Sicilia ingrijeste un batran singur. Iar sicilianul ii lasa ,prin testament, o mica proprietatea, un teren pe pantele vulcanului Etna.
Omul nostru se apuca sa renoveze antica locuintza si gaseste in beci cufarul cu arme,dar si alte lazi,mai mari si mai mici,toate ferecate cu lacate frumos mestesugite,iar undeva sub o lespede de marmura un inel gros si larg pe care sunt insiruite diferite chei. In timp ce personajul nostru se straduieste sa gaseasca cheile potrivite,pentru a deschide lazile, mintea lui face ,iar, acelasi joc,imaginandu-si ca LACATUL este FEMEIA, iar CHEIA e BARBATUL.
Analizele lui sunt asa de interesante si de nuantzate,incat omul intra intr-o forma de extaz si are o viziune,unde i se comunica un fapt aparent banal------una dintre cheile de pe inel este un PASSPARTUOT, cu care se poate deschide coapsa, inima, si mintea oricarei femei de pe pamant (carne,emotzie, intelect). Asa cum Platon imagina un inel miraculos (inelul lui Gyges),asa e si acest passpartout vrajit .El poate sa satisfaca toate dorintzele Barbatului in relatzie cu Femeia.
In viziune e o avertizare;-----IN BECI , PRINTRE CUFERE, LAZI, SI CUTII ESTE UNA CE NU TREBUIE DESCHISA !., insa nu se spune care din ele este.
Romanul nostru nu rezista tentatziei de a vedea ce se ascunde in fiecare lada, mai ales ca a fost fascinat de bogatzia arsenalului din cufarul cu sabii, si le deschide pe toate.
Ce nu stie omul e ca beciul in care a intrat este ATELIERUL ZEULUI HEFAISTOS . (parsit, de mii de ani) (poate ca din 2012 ZEII vor incepe, pe rand , sa revina pe Terra)---------Una dintre cutii este a Pandorei, iar redeschiderea ei produce o suma nebanuit de evenimente in prezentul nostru asa de sterp,desacralizat,in care idolul Mamona stapaneste.
------------------------------------------------------------ ----------------------
Ma opresc aici.
-----------

GAUTIER, Théophile – Le Club des Hachichins
----Recunosc , asta m-a atras!.....Aaa!... si ''pipa cu opium''.....Voiam sa stiu cum scrie un om care obisnuia sa ''prizeze'' cateva dintre deliciile aduse din Orient. (of!...chestiuni tehnice....)
Insa am descoperit .........
Le Roman de la momie
..........si am fost profund surprins ! ! !. Viziunea Buddh-ista, il face asa de actual!.....parca ar fi studiat fizica moderna,quantica------calatoria in timp (problema timpului---sau ''viclenia timpului'' ,impletita cu iubirea.
Apoi le-am ascultat pe rand. Si sunt impresionat! ! !----Jocul meu din ''Erotica reptiliana'' se pare ca nu e deloc original!----cu multzi ani inainte a fost imaginat.!
----------
Telemah ?....O! nu......el se aventureaza,pe cand eu fac dantelarii. DANTELE din GANDURI. Sunt un ''dantelar'' (Dantelemann)...sau poate un om foarte delicat----ca o dantela...sau poate slab....moale...(indecis..nehotarat) ca o carpa.
Daca as scrie TeleMandan,ar fi altceva---Mandan e o antica civilizatzie ce s-a dezvoltat pe continentul Amerindian (mai precis The Mandan are a Native American tribe that historically lived along the banks
of the Missouri River)------as fi un Mandan de departe,de peste mari si tzari----as fi un SAMAN ce vietzuieste( exilat) in Europa,dar care se topeste de dorul tzinutului sau.
Vezi, F., sunt la fel ca tine, tzes si oftez!
Ascult tanguirea Penelopei,si mi-as dori sa aud altceva---EXTAZUL Penelopei!---Ah!..daca as avea si eu o cheie passpartout magica!.
La revdere!....si vise ''reale''.....regale!
---------------------
Aceasta a fost ultima scrisorica.......
De ce ?...pentru ca fusesem abordat de o femeie cu mai multe avataruri, care ,paradoxal incepusera sa se anuleze unul pe altul.
Am trimis aceasta fiindca ar trebui sa scriu un roman despre LUMEA VIRTUALA---despre ''telenovelele'' ce se nasc in retzelele de socializare si despre complicatele conexiuni rezultate.....


Voi reveni,(sper) cu o continuare lamuritoare.

Un comentariu: