marți, 22 martie 2011

VISATORII

dThelema
13 Feb 2011, 00:40
''Chiar daca as umbla prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau: pentru ca tu esti cu mine; toiagul si nuiaua ta ma mangaie....''


..........


dThelema
13 Feb 2011, 02:42
nu este nevoie sa scriu o nuvel,o schitza...etc....purs si simplu o gandesc, la detalii, in finetze de dantelar....STIU CA TOATE GANDURILE MELE RAMAN IN MEMORIA COLECTIVE...SI CANDVA CINEVA SE VA APUCA SA SCRIE INSPIRAT (CEEA CE EU AM GANDIT CANVA)
În Egyptul antic oameni talentați în domeniul visului erau platiți sa viseze ,la propriu,pentru alte persoane CEL CE VISA PLASMUIA NOI CAI IN UNIVERS Asa s-a dezvoltat literatura comercială.Literatura sacra este opera comuna a Samanilor.


.............


dThelema
13 Feb 2011, 02:46
Am gândit mai demult o schița despre un visator modern care modifica prezentul si viitorul Terrei în funcție de stare lui de spirit.


.........


dThelema
13 Feb 2011, 03:01
Sunt ,de faPt,mai mulți ''visatori'',Aceștia nu trebuie nici treziți, și nici uciși,fiindca ar dispare o parte din ''Lume'' dar pot fi influențați a visa în ''favoarea'' unor grupuri ce au anume interese.''Visatorii'' reprezinta ''gasca cu oua de aur''pentu acesti oameni--politcieni,bancheri,etc,etc... Se nasc în jurl ''Visatorilor'' tot soiul de comloturi,de strategii, pentr ai controla----bunastare ,pacea depind de calitate viselor.


..........

dThelema
13 Feb 2011, 14:05
....Despre povestea ''Visatorului'',
Aceasta idee nu este noua, e chiar antica, am intalnit-o la Egypteni, dar am gasit-o intr-o forma interesanta la Mayasi, si la Incasi (''Visatorul'' era ales a fi ''regele'' virtual al tzarii timp de un an, era ingrijit, spalat, hranit cu cele mai bune alimente, i se ofereau virgine sau femei superbe...etc..etc, jocuri, distractzii-----insa....insa l-a sfarsitul anului era sacrificat pe altar in varful piramidei , iar inima ''regelui virtual'' era daruita Zeiilor ca ofranda insa si ca vehicol al gandurilor si emotziilor lui, (quantificarea gandurilor si emotziilor poporului)--deci inima lui era scrisoarea reala catre Divinitate------ESTE UN CULT AL FERTILITATZII !.(si bunastari pentru neamul lui).
In prezent ideea de ''visator'' apare ,deformata, pervertita,meschina uneori,,...acum avem presedinte,sau secretar de partid (adica cel ce pastreaza secretele haitei lui),pe de o parte, si formator de imagine in mass-media,sau formator de opinii in ziaristica, dar si in literatura.......si fireste intelectualul (patura intelectualilor). Acest ''visator'' platit de societate sa ''viseaz'' IN INTERESUL UNUI GRUP MIC DE OAMENI !
Un ''VISATOR'' veritabil nascut sa fie asa ,are o alta evolutzie,si o alta ''putere''. ''VISATORUL'' CREEAZA DRUMURI NOI...SI MAI MULT CHIAR----CREEAZA UNIVERSURI NOI, (in infinitatea de Universuri paralele ce exista in VISUL DUMNEZEULUI UNIC) !
In fiecare tzara este un asemenea ''VISATOR'' ! si.....dupa cum traieste el , asa traieste si tzara lui .!Poate fi gasit la marginea societatzii in mizerie, inconjurat de tradatori, si batjocoritori ,poate fi bolnav, si nebun------iar in tzara lui ,in fruntea tzarii lui sunt lacomi,tradatori, si batjocoritori, iar neamul lui este bolnav si inebunit de griji si mizerii.Sau ''VISATORUL'' este tzinut la loc de cinste, are o viatza decenta si pacea de a visa la arta,la armonie, la iubire...iar atunci la conducerea sunt oameni intzeleptzi, cumpatatzi, si poporul lui traieste in belsug si fericire.
Mi-am imaginat cum este ''VISATORUL'' din Romania.----trist,alienat,insa pe cale de a se destepta, si de as descoperi puterile---iar atunci devine crunt razbunator, hotarat sa indeparteze ''parazitzii'' ce colcaie in interiorul tzarii .Stie ca este suficient sa gandeasca,sa puna intrebari,sa astepte raspunsurile juste si ''realitatea'' din tzara lui se modifica.------Atunci parazitzii terrieni ingrozitzi incearca sa-l distruga pe ''VISATOR'', dar fortze nebanuite vin in ajutorul lui---Zeii ( ignoratzi de multzime si ''ucisi'' in cultele oficiale) il sprijina , toate spiritele naturii sunt de partea ''VISATORULUI''. Ceea ce nu stiu '' parazitzii terieni'' este ca ''VISATORUL'' a intzeles necesitatea ''SACRIFICIULUI''.
Moartea este ELIBERARE!. Indepartare ''vehicolului carnal'' ii usureaza misiunea,si timp de 49 de zile loveste eficient inima sistemului parazit terrian,modificandu-l radical.In a 50 zi trece in ''Lumea cealalta'' (pe partea opusa a ''benzii lui Mobius).
Parazitzii intzeleg in ultima clipa acest fapt si incearca sa-l anihileze pe ''Visator'' cu averi, cu bani, cu pofte de marire , si......si utilizeaza o ''arma redutabila'' (fiindca in miinile lor este doar o arma), anume CALATORIILE IN TIMP. Conflictul se desfasoara nu numai in spatziu,si in timpul istoric (liniar), ci IN TIMPUL COSMIC ( CICLIC).
Acum poveste capata si ea dimensiuni cosmice-----deoarece istoriile se rescriu....sunt batalii castigate de parazitzi (in anume perioade istorice) si lupte victorioase ale ''VISATORULUI''. Razboiul se apropie de sfarsit atunci cand ''VISATORUL'' reuseste sa-i adune pe ceilaltzi ''Visatori'' ,din toate timpurile si din toate locurile, formand o armata redutabila.

.............

..............


dThelema
23 Feb 2011, 23:12
Un vis.....un ''vis lucid'',
Se aseamana cu romanul lui Henryk Sienkiewicz ,''Quo vadis '' (chiar si la marime....),
Intr-o anume tzara de pe glob,un puternic bancher doreste sa devina presedinte....si fireste este ales ,in mod democratic. Are in jur o camarila de lingai, ce-i satisfac toate poftele.Dictatorul este un amestec de personalitatzi---un Caligula....un Dracula....un Hitler...un Stalin...etc...etc...---mai multzi, nu-i mai amintesc. Acest malefic melanj il face ingrozitor si de temut pentru anturaj,insa in public ''gratzie'' unei perfecte propagande apare ca un erou grec,sau ca un semi-zeu.Stapaneste totul in tzara lui,de la finantze,la mass-media,la politzie,judecatorie,educatzie ...economie....totul...totul.. .Controleaza totul, cu ajutorul unei sofisticate retzele de spionaj, umana, si tehnologica--- totul---practic fiecare om din imparatzia lui este monitorizat,inclus intr-o baza de date, si exploatat eficient.
Dictatorul are un exacerbat instinct sexual,bestial...patologic,si in orgiile organizate pentru el in fiecare noapte,sunt sacrificate pe altarul poftelor lui femei (cele mai frumoase din lume),fete (virgine),fetitze..etc..etc..
Din cauza numeroaselor abuzuri alimentare si ...consumului de droguri....dictatorul sufera repetate atacuri de cord, insa are o echipa de medici cardiologi ultraspecializatzi...care au in permanentza cateva inimi prelevate de la oameni tineri (oameni ucisi doar in acest scop) si este ''reparat''....hormonat...cu cei mai buni hormoni recoltatzi de la bebeluisi (nou nascutzi ,pana in opt zile)......

....Dictatorul are si un grup de paznici redutabili,iar cele cateva tentative de asasinat au fost magistral dejucate.Nimeni si nimic nu-l mai poate inlatura din varful piramidei. A devenit aproape ''nemuritor''...si totusi undeva un mic grup se hotaraste sa elibereze tzara de acest monstru. In centrul grupului este o femeie matura, candva amanta favorita a dictatorului, care are rolul de ai decora spatziile unde se desfasoara orgiile (este un soi de Potemkin feminin). Femeia are un bait,un adolescent,al carui tata a fost ucis din ordinul dictatorului.Acest baiat a fost educat ,inca din pruncie, intr-un spatziu discret,intr-un laborator special al securitatzii dictatorului,sa devina,....telepat.....si se dovedeste a fi un talent de exceptzie....insa mai este un element foarte important....ESTE COMPATIBIL CU DICTATORUL....deci inima adolescentului este prelevata la un moment dat pentru a salva viatza ''presedintelui''.
Contrar tuturor regulilor corpul baiatului nu este ars,ci conectat la o inima artificiala, facut sa traiasca si sa gandeasca....SA GANDEASCA.....SA COMUNICE TELEPATIC CU PROPRIA INIMA CE FUSESE DEJA GREFAT IN CORPUL DICTATORULUI.......

..... Urmeaza teribila lupta intre personalitatea viciata a presedintelui si personalitatea adolescentului...DOUA CREIERE ,DOUA VIETZI, CE AU IN COMUN O INIMA.------ESTE O LUPT GREA.....FOARTE GREA ! !... Insa incet ,in cet, cu fiecare clipa ,mintea baiatului pune stapanire pe cea dictatorului. Apoi este anihilata camarila, distrusa masinaria de spionaj, sunt inlocuitzi oamenii coruptzi din punctele cheie ale societatzii cu altzii---normali,responsabili. Insa in ultima clipa catziva membrii din guvernul bolnav al presedintelui isi dau seama despre ce este vorba si fiindca nu gasesc corpul baiatului, decit sa-l ucida pe dictator ca sa-si salveze ei proprietatzile,, si pozitziile dominante.
Acum se ''naste'' o noua lupta----paradoxala----pentru salvarea presedintelui....in fapt PENTRU RECUPERAREA INIMII BAIATULUI, pentru a fi repusa in locul ei.
------------
dThelema
23 Feb 2011, 23:14
...........[Din acest moment visul mei devine ambigu se desparte in doua, prima parte cea naturala ,arata cum dictatorul este ucis, si in acelasi timp inima baiatului sacrificata-----ELIBERAREA IMPLICA UN SACRIFICIU AL EROULUI----Mama si fiul accepta aceasta constientzi fiind de necesitatea sacrficiului.
Iar partea a doua ,eu,--cel ce viseaza lucid----dorea ca inima adolescentului sa fie salvata si toata povestea sa se termine fericit. Sau cel putzin sa se gaseasca un donator (din cauza unui accident real) care sa inlocuiasca inima baiatului...sau sa se inventeze o inima artificiala...etc..etc...]

...............

dThelema
23 Feb 2011, 23:34
La inceput eram spectator...spre final m-am implicat in firul povestii.
Dupa mai bine de un an incep sa cred ca asemenea povesti pot fi intalnite in cotidian...sau ....ca vor fi cotidiane in viitorul apropiat.
.....


dThelema
23 Feb 2011, 23:36
Impresionanta este asemanarea cu Henryk Sienkiewicz ,''Quo vadis ''

...........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu