miercuri, 23 martie 2011

Ipoteza ciudata---penajul este ''acumulator'' de energie electrica (?)

dThelema
28 Feb 2009, 23:32
Intrebare de mai sus are legatura cu o ipoteza legata de unele 'calitati' pe care le au penele...este curios..si totusi ,pasarile migratoare,strabat sute si mii de km.,uneori fara opriri,zi si noapte,in conditii meteorologice dificile,utilizind drept combustibil,citeva sute de grame de grasime.
Daca s-ar construi un aeromodel ,care sa aiba greutatea unei rate,de exemplu,si ar avea un rezervor de combustibil comparabil (in volum) ,cu grasimea pasarii cu pricina,sunt convins ca masinaria construit de om ,ar zbura,citeva zeci de kilometri. Atunci de unde poate proveni surplusul de energie? Fibra musculara ,pentru a se contracta si apoi pentru a se relaxa are nevoie de un impuls electric.De unde se aprovizioneaza pasarile migratoare cu ...electroni..? Convingerea mea este ca penele au proprietati deosebite de a atrage electronii din admosfera (datorita frecarii cu aerul..etc..pe principiul Feux de Saint-Elme ),si de a dirija aceasta incarcatura electrica spre muschii pectorali.
Fireste convingerea mea nu are nici o valoare in ochii omului de stiint,acesta doreste demonstratii----poate ca un studiu facut cu ajutorul tehnicii bioluminiscentei ,asupra penelor (in stare de repaos al pasarii,si in stare de miscare) ar putea arata modificarile energetice.
Poate ca intelegind constructia si functionarea penelor si nu numai,..si al firelor de par. se poate dezvolta un sistem de captare a energiei din spatiul inconjurator,pt, a inlocui combustibilii fosili.
Astfel legenda lui Samson,ar deveni realitate, iar podoabele 'indienilor 'americani ar deveni moda,si poate mai mult;normalitate.
Poate ca ce am scris aici este o prostie,insa ramine intrebarea cum reusesc pasarile migratoare sa strabata mii de kilometri consumind,doar citeva sute de grame de grasime?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu