sâmbătă, 16 aprilie 2011

EGREGOR---putere si slabiciune.

Da...da...frumoasa parbola !....pot spune ca am experimentat demult asta. Am lucrat in ind. textilelor catziva ani.Acolo galagia este mai mare...mai deranjanta pentru ureche decat zgomotul strazii.Daca voiam sa comunic cu cineva la doi metri de mine trebuia sa tzip.Incet am invatzat sa ''strig'' catre oameni in ''gand''. Priveam persoana ,ma gandeam intens la ea si-i pronuntzam mental numele. Si.....persoana se intorcea spre mine si se uita mirata in ochii mei.
Asta explica si ''jocul '' pe care l-am incercat cu cateva luni in urma.(de care stii si tu ) ---sa-i spun ;; A AUZI EMOTZIILE indiferent de cat de mare este distantza dintre oameni, si fireste ca m-am concentrat pe cele mai puternice si mai des intalnite emotzii--....IMENSA NEVOIE A OMULUI DE DRAGOSTE----ca sa ma folosesc de alte cuvinte.
Azi........pot spune ca vad acestea cu altzi ochi...''a auzi''...''a vedea''...''a gusta'' ....de la distantza nu-mi mai pare ceva imposibil. De cand am descoperit acest nume ;EGREGOR ( http://ezocult.blogspot.com/2010/10/egregorul.html) ...sau.. NEPHILIM...pentru traditza mozaica-----------------fiindca totzi oamenii sunt unitzi intre ei prin gandurile si emotziile lor care....care ''creaza'' un egregor. In orice clipa pot sa cunosc si sa simt orice gand , orice informatzie, a oricarei persoane . Este o legatura de ''sange''...o legatura culturala. folklorica, traditzionala, istorica, religioasa...etc...etc...
Asta face si mass-media (propaganda) !----- Ascultand zi de zi la televizor galceava, crimele, tragediile,
URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se induce FRICA! Devenim neputinciosi, tematori (de avion, de frig, de vant, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre SI NU STIM DE UNDE, CAND SI CUM.
UITE ASA: ascultand asa zisele informatii, care de fapt sunt praf in urechile noastre! Dupa care spunem: e greu, oamenii sunt rai, traim intr-o lume nesigura, urata, nu mai am incredere in nimeni, etc.

Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg iar noi nu le auzim .

EGREGOR ----interesant nume !-----este asa de puternic ...si asa de fragil in acelasi timp !
ESTE CA UN BALON DE SAPUN ce contzine in interiorul lui gandurile si emotziile umanitatzii ! ! ESTE SUFICIENT CA UN SINGUR OM....ASCUTZIT (ISCUSIT) CA UN AC SA SE APROPIE DE MARGINE SI SA-L SPARGA ,PRINTR-O BANALA MISCARE DE INTZEPARE
                      
 ------ELIBERAND ASTFEL OAMENII DE TEROAREA SI SCLAVAGISMUL IMPUS DE ACEASTA CREATZIE INFERNALA ---CE SE NUMESTE EGREGOR.
                      
In mijlocul egregorului sunt ''elitele'' care profita de ''turma'', iar la margina sunt ''nebunii''----o data (si sper sa se petreaca asta cat mai repede)...o data un ''nebun eliberator'' va sparge membrana




     

               
-
Se mai poate si altceva-----daca privim egregorul ca pe un ovul, atunci ---un ''spermatozoid'' al unui alt egregor sa penetreze ,din exterior,membrana ...si sa ''fecundeze'' fiintza iluzorie creata de gandurile umane, transformand-o in altceva. Chiar si asa tot este vorba de SFARSITUL LUMII....si ....NASTEREA ALTEI LUMI.
                              

-
Indiferent daca va fi o tragedie sau o ''fericire'' ..... greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg.

------


''
Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:
- Am auzit un greiere.
- N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
- Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
- Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.

Indianul a ascultat cu atentie un moment, dupa care a trecut strada spre o zona unde se aflau cativa copaci. A cautat imprejur, sub ramuri si a gasit micul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.

- E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!
- Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.
- Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!
- Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat.

A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului, au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.
   
- Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.


Ascultand zi de zi la televizor galceava, crimele, tragediile,
URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau. Ni se induce FRICA! Devenim neputinciosi, tematori (de avion, de frig, de vant, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre SI NU STIM DE UNDE, CAND SI CUM.
UITE ASA: ascultand asa zisele informatii, care de fapt sunt praf in urechile noastre! Dupa care spunem: e greu, oamenii sunt rai, traim intr-o lume nesigura, urata, nu mai am incredere in nimeni, etc.

Intre timp greierii canta, frunzele fosnesc, apele curg iar noi nu le auzim ...''
..............................
                 Egregorul principal--cel  al banului  este  in  criza !.  In  interiorul  acestuia  sunt  altzi  egregori (ca  papusile  rusesti Matrosca)
               ...........
     totzi  fiind  afectatzi  in  rau  de comportamentul  aberant  al  oamenilor  din  prezent.
Membranele fragile  ,ca peliculele  din  sapun,  sunt pe  cale  a  se  sparge. Ele ,  membranele ce  tzin  grupate  multzimile  (gandurile  si  emotziile  oamenilor)  sunt  create  de  catre  asa  zisii  ''artisti''-----in  fapt  este  o  ARTA   a  PROPAGANDEI   ![  http://www.dailymotion.com/video/xicb9j_propaganda-comment-manipuler-l-opinion-en-democratie-1-2_news ]




  Acesta  este  unul  din  multele  exemple.
  Totusi sunt  multzi  oameni  care  au observat  degradare  la  toate  nivelele a societatzii  umane, in  special  cea  occidentala .        Eduard (Édouard) Schuré,sau   René Guénon  



   Sau Mircea  Eliade  care  in  cartea  sa  ''Aspects du Mythe''  (scrisa  in  anul 1962)  ,in  capitolul 9---''Supraviatzuirea  si camuflarea  miturilor''     ,  vorbeste  clar  despre mituri....si  mituri  in  mass-media...despre miturile   multzimilor  (tuma,  gloata),  si  miturile  ''elitelor''.
 Distrugerea  limbajului  artistic realizat prin  cubism,  dadaism, suprarealism,muzica dodecafonica,sau  muzica  concreta  (in  prezent  ....electronica)....etc...etc...toate  acestea   ,si  multe  altele  reprezinta  o  forma  ciclica  de  regresiune  in  HAOS,...spre  ''MATERIA  PRIMA'',  urmat  de  o  noua  creatzie omologabila unei  COSMOGONII.
   Pentru  mine  criza artistica,  crizele  artistilor,  sunt  cu  mult  mai  grave  si  mai  iportante  de cat    crizele  financiare.
Artistii,   si  arta  nu  mai creeaza  ''zidul''  de protectzie  a  Egrgorului,  ci  au  inceput  sa-l  erodeze ,din  interior,  incet,  incet ca moleculele  de  apa  ce  se  infiltreaza  in  peretzii  barajului.
   Adevarata  naura  a  ARTEI nu e  propaganda,  ci  PROTEJAREA  si  ELIBERAREA oamenilor.  !
Inchisoare construita  de  egregori   se  surpa  !...LUMEA   ILUZORIE  CREATA  DE  EI SE  SFARSESTE  !.........din  haosul  finalului    ''lumii  de  suferintze''  se  NASTE  O   ALTA  LUME   !
     
      Si  trebuie  sa  amintesc  un articol  scris  in  1933  de  M.  Eliade,  care exprima si in  prezent aceeasi idee.
              .....''   Cred ca timpurile pe care le traim acum ne silesc sa experimentam un alt sentiment al trgismului existentei decat sentimentele clasice.Inainte de tragicul cosmic ,de tragicul conditiei noastre cosmice--rezultat din ignoranta cu care suntem blestemati sa ramanem pana la moarte ,de limitarea puterilor si intelegerii noastre ,de lipsa oricarui criteriu absolut care ar putea justifica decisiv actele noastre --inainte de acest tragism ,spun,experimentam un sentiment tragic al vietii sociale.Traim atatea mizerie,experimentam cu totii atatea lasitati si abdicari (un om cu adevarat cinstit ,in sensul clasic al cuvantului,ar trebui in zilele noastre ori sa asasineze,ori sa se sinucida;refuzand prin acest gest de curaj sa ia parte la contemporaneitate);ne vedem siliti in fiecare zi sa asistam la atatea ticalosii,la atata suferinta nedreapta:intelegem in fiecare zi ca suntem neputinciosi sa alinam suferintele acestea ,ca orice am face suntem si ramanem neputinciosi __incat ajungem fiecare sa realizam conditia trgica a existentei noastre sociale .Si,dupa cum ,alta data ,rezistenta in fata destinului tragic al omului (faptura sortita ignorantei ,mortii,limitarii) implica resemnarea definitiva sau nadejdie infinita__astazi suntem siliti sa ne resemnam sau sa nadajduim chiar impotriva nadejdii:dar atitudinile acestea nu le luam fata de conditia eterna ,cosmica,a omului ,ci fata de conditia lui temporala,istorica; fata de intristatul ceas social care ne-a fost ursit sa-l traim.
Exista astazi in lume o suferinta meschina ,cotidiana,inferioara;o suferinta biologica ,nu una umana si spirituala. Tragismul acesta de fiecare zi pe care il traim cu totii nici nu ne ajuta, cel putin, sa ne adancim sufletul nostru, sa-l conducem spre mantuire. Un Faust, un Sf.Augustin ,un Pascal, un Karamazoff--nu mai sunt contemporanii nostri in spirit. Noi suntem ursiti sa intelegem neputinta noastra umana,limlta vointei noastre,nedreptatea predestinata acestei Lumi --auzind cum altii au miliarde ,iar altii mor de foame ,asistand cum cele mai curajoase porniri sunt inecate in ticalosia sfarsiturilor, stiind cum totul se cumpara,totul se vinde. Este o asteptare trista pretutindeni in lume. O asteptare a intregii vieti colective nelinistita ,chinuita. CE MIRACOL VA SPARGE ZIDUL DE NOROI CARE NE SUFOCA? Incepi sa disperezi chiar la posibilitatea acestui miracol.... Si iata de ce ,in loc de a medita asupra conditiei umane ca sa intalnesti blestemata ei limitare--astazi ajungi la aceeasi intelegere ,observand pur si simplu viata sociala din jurul tau. In loc de a relua ,in spirit ,gestul lui Prometeu-- astazi ti-e suficient sa-ti pastrezi sensibilitatea si cinstea intacta ,pentru a suferi tot atat de mult ,tot atat de indelung. Cazurile "clasice" ale tragismului--astazi se intalnesc pe toate drumurile. Dar nu marete, nu eroice, ci pur si simplu meschine, mizere , romanesti .Romanii care au izbutit sa se refuze o mie de ani sentimentului tragic al existentei--intalnesc astazi ,pentru intaia oara,un adversar eficace intelepciunii lor. Sa vedem......''
-------------
      CE MIRACOL VA SPARGE ZIDUL DE NOROI CARE NE SUFOCA?
           

Terence McKenna - Nimeni nu e mai inteligent dekat tine

       Nasterea  unui  egregor.-PUTEREA










                                                                
   Slabiciunea  egregorului---SARACIA






                                

Un comentariu:

  1. TREBUIE FACUTA LEGATURA CU CELE SCRISE AICI ;
    .
    http://mistermatematic.blogspot.ro/2011/06/egregori-si-zei-altfel-de-cosmogonie.html?showComment=1371317501033#c2550927793481453842
    .
    Conexiune, corelatie,divagatie...imaginatie...
    Egregori si Zei (altfel de Cosmogonie)

    RăspundețiȘtergere