duminică, 10 aprilie 2011

EGREGOR, ''La munca ortodoxilor''----Balanta---Pintilie

Victor Rebengiuc, Dorel Visan, Maia Morgenstern si alti consacrati in `Balanta` lui Lucian Pintilie
http://www.youtube.com/watch?v=x57OxDxhMPQ --- %+
http://video.alege.net/filme-dob-tv-ro-5278.html
----------                                  
                                                    ...citat din film...
'' Da-i in pastele masii de enoriasi...i-arestez eu pe totzi. Baaaaai ...bai enoriasilor ... futuva-n pastele si evanghelia mamelor si tatilor vostri.....LA MUNCA ORTOTOXILOR ! ! ....''

''Piramidele ?-CACAT !....gradinile Semiramidei ?-CACAT !...colosul din Rodos ?-CACAT !-----Femeia romana ; mama si amanta ,cu buzele,cu ochii, cu sanii ei, EA E-ADEVARATA MINUNE A LUMII ! ! !''

Da...da....+
http://www.evz.ro/detalii/stiri/mugur-isarescu-stimulati-munca-stimulati-munca-stimulati-munca-922234.html

---''
"Să stimulăm munca"

"Trei lucruri trebuie făcute în România, ca să avem creştere economică: să stimulăm munca, să stimulăm munca, să stimulăm munca",
--- a spus guvernatorul Băncii Naţionale a României.Isărescu a reamintit definiţia creşterii economice: "Un produs sintetic al forţei de muncă şi productivităţii".

Cu un raport de 5 milioane de pensionari şi asistaţi social la doar 4 milioane de contribuabili, guvernanţii n-ar trebui să se întrebe ce trebuie făcut pentru a stimula creşterea economică. Răspunsul este evident: încurajarea creării de noi locuri de muncă şi stimularea productivităţii, a spus şeful BNR.

Sectoarele productive ar trebui să fie o prioritate şi nu salariile bugetarilor, cum s-a discutat în ultimele luni, spune el.

În opinia sa, soluţii pentru creşterea capacităţii de muncă ar fi atât încurajarea investiţiilor, cât şi scăderea fiscalităţii pe forţa de muncă. Isărescu a menţionat că statul ar putea lua decizia de a reduce CAS-ul, pentru a stimula crearea de noi locuri de muncă. Înainte trebuie văzut care ar fi efectele implementării,pentru a nu fi o decizie pripită. ''

6 comentarii:

 1. Habar nu ai sa scrii .Ortodoxilor ? . XXX .Corect este :
  ''Orotodocsilor''

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este, nu cunosc gramatica limbii Romane. Eu sunt Moldovean...si vorbesc limba Moldoveneasca.Iar stramosii mei , Carpii, nu erau impresionati de ''ortodocsi''.
   .
   Am mai scris ceva pe tema asta .
   http://mistermatematic.blogspot.ro/2013/02/paradox-ortosdox.html
   .
   duminică, 24 februarie 2013
   Paradox ortosdox
   Fundamentalistii ortodocsi or sa strige ; ''incorrect !''...dupa ce vor citi,,vor ameninta, vor blestema......
   Ei si !.....imi exprim o parere ορθός din ορθό.... si t otusi.......sa ne amintim de Grecia antica, de una din cele mai ''eficiente'' INSTITUTII morale si educative,(asa cum era la inceputuri ), -pederasia-,sau ; pédérastie, dupa varianta franceza

   Ștergere
  2. ''Ai fi gasit Natiuni si State care s-au comportat ca un creier ,sau ca un ficat , sau , mai ales , ca intestinul gros . Si pana la urma aceste Natiuni si State au pierit.
   Sublinie cu atata putere ultimul cuvant , incat Stefan se simti deodata emotionat.....---De ce au pierit ?........pentru ca ''istoria'' pe care o faceau aceste Natiuni si State era intr-un anumit sens dictatura unui singur organ ; a splinei , bunaoara , sau a intestinelor .
   Ma intreb chiar daca istoria nu ne apare atat de absurda tocmai din cauza acestei confiscari monstruoase in profitul ''unui singur fel '' de a vedea lumea , a ''unui '' singur comportament , care nu poate fi decat limitat si , deci , fals.....''
   .
   27 februarie 2013, 09:56

   Natiuni si state care se comporta ca intestinul gros....hmmm!...Freude ar fi capabil sa ''psihanalizeze'' astfel de pacienti ?
   Natiuni si state tinere, chiar foarte tinere, asemanatoare cu copii de 2 sau 3 ani.....natiuni si state care sunt in ;''stadiul anal'' de dezvoltare (?) ,care descopera placerea voluptoasa de as imprastia fecalele.....gest agresiv, razboinic...fata de natiunile si statele varsnice......
   Natiuni si state nevrotice......
   Ei !, prea complicat !
   E mai usor de imaginat cum este viata populatiilor din ''statele intestin gros'' ,-compotament rectiliniu, sau erect ,doar intre limitele rectului si intestinului subtire.

   Ștergere
  3. 28 februarie 2013, 10:39

   De la para-doxa am trecut la meta-doxa (μετα - δόξα )....o parere schimbata de un posibil dialog intre Maestru si Biris ,filosoful decent care locuieste , cu modestie , in strada MACELARI numarul 10...Mmmm!...daca-ar fi fost un ''nou_Socrate'' ,ar fi locuit in strada MEDICI numarul 10.
   Un dialog despre organe, sau mai precis despre Natiuni si State care se comporta ca un intestin gros.
   Un dialog despre ''individ''-celula intestinului gros, un dialog despre bacterii si, ''parazitii'' intestinali....si despre CELULE DIN ALTFEL DE ORGANE CARE AU AJUNS ,DIN EROARE,SAU....DIN ALTE MOTIVE , IN INTESTINUL GROS......
   Este foarte important sa stim ---How deep ?---Πόσο βαθιά; ---cat putem sa ne scufundam in.....ορθό......si cat de ''drept'' (ορθός) !
   Ca sa privim si sa intelegem trebuie sa disecam, deci sa mergem la casa filosofului Biris, de pe strada Macelari numarul 10.
   Ce nume de strada !---Macelari !

   De ce nu ...pe strada Macelariei ?, sau pe strada Morgii ?...Mmmmm?
   Poate mai frumos ar fi fost spus ; pe strada Templului !
   Da,da ; Templu...acolo unde se fac disectiile rituale...acolo unde se regasesc elitele macelarilor, medici si vizionari ,in acelasi timp,..... ''sacrificatorii intelepti''.

   Ștergere
  4. Pentru alte Natiuni si State,substanta primordiala este ; APEIRON (Anaximandru ), pentru altele,APA (Thales ), sau AERUL (Anaximene)....sau FOCUL ( Heraclit.....totul curge ---Παντα ρει και ουδεν μενει ).......insa pentru Natiunile si Statele care se comporta ca un ''intestin gros'' , totul e CA_CA_T !....ratiunea lor de a exista, bogatiea lor, traditia lor, idealul lor...sau....drama lor---este CA_CA_T . Dar asta nu e ceva rau, pentru ca fiecare organism are nevoie de un intestin gros.....Raul vine de la ''paraziti''....Raul vine de la ''morala'' , de la legea , de la religia parazitilor intestinali.
   - ''Ridicarea voalului'' (ἀποκάλυψις apokálypsis),ii inspaimanta pe viermi,iar pe indivizii din astfel de State,ii traumatizeaza.
   Marea drama o suporta ''celulele'' ce apartin altor ''organe'' ,din aceasta ''vietate galactica''...''celule'' care se regasesc captive in intestinul parazitat ,si care constientizeaza starea lor reala.....Si moartea pare imposibila aici..........

   Ștergere