marți, 23 martie 2010

A sti a gandi ! !

"Tu esti regele acestei tari,dupa cum traiesti tu asa traieste tara si dupa cum traieste tara asa traiesti tu." Adevarat!!!----dar trebuie privita din alta perspectiva,si anume:EU sunt partea ganditoare, TARA este corpul meu, LEGILE tarii sunt emotiile mele.Acum este f. simplu de inteles;Eu sunt stapanul corpului,dupa cum simt si gandesc asa traieste corpul iar dupa cum traieste corpul asa simt si gandesc.
Din acest punct se deschide o fereastra care arata un peisaj fabulos.Este vorba despre LIBERUL ARBITRU, si posibilitatea de a intelege tainele acestui important concept. Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea Lui,maruriseste Biblia,si aceasta se vede tocmai in LIBERUL ARBITRU.-----Patrea ganditoare a omului este cea care a creat corpul si,bine inteles,este partea care-l stapaneste.Din acest punct de vedere,omul ,este la randul lui,dumnezeu pentru celulele care compun propriul corp, Iar partea ganditoare a omului este o umila celula din Corpul Lui Dumnezeu. Din acest motiv repeta des,in stare de hipnoza, Edgar Cayce;"MIND IS THE BUILDER" si Iisus ii invata pe oameni,cu doua milenii in urma ; (Ioan 10/35)"Nu este scris in lLegea voastra ---"Eu am zis:Sunteti dumnezei?"---si Scriptura nu poate fi desfiintata,---cum ziceti voi ca hulesc Eu,pe care Tatal M-a sfintit si M-a trimis in lume? Si aceasta,pentru ca am zis : "Sunt Fiul lui Dumnezeu!" Repet LIBERUL ARBITRU este cheia ce deschide intelegerea acestor texte. Sa privim altfel; fie ca este vorba de un numar de celule din corpul omului,de ex.celule din fibra musculara si din firul de par,evident sunt diferite unele de altele,dar sunt in contact permanent (senzatia de "piele de gaina" este o "legatura "intre muschi si radacina firului de par),Daca nu este DRAGOSTE intre ele ,intre cele asemenea ,cat si intre cele diferite,corpul se imbolnaveste.Si trebui sa amintesc aici ca fiecare celula din corpul omului are la randul ei liber arbitru.Fiecare celula are libertatea de a coopera sau de a lupta cu cele din vecinatatea ei.Ei bine,pentu a fi armonie este nevoie de invatatura si de hrana,pentru aceasta sunt celule sangelui (Sangele din om si banul,rolul banului pe pamant---este un alt subiect de meditatie##$$$).Sangele transporta hrana iar cu ajutorul neurotransmitatorilor si a hormonilor,transporta INVATATURA. Hormonul este asemenea lui Iisus,face cunoscut muschilor si firelor de par ca undeva exista o inima in alta parte este un creer,etc,etc.Hormonul spune muschiului si firului de par "Eu vin din Creier si am trecut prin Inima,sunt fiul Creierului si am venit sa va invat ce este DRAGOSTEA!" Ce ar putea spune muschiul si firul de par?; "Esti nebun,tu nu esti asmanator cu noi,iar noi nu am vazut niciodata o celula din inima sau o celula din creier.Va trebui sa te ucidem,pentru ca nu esti asmanator cu noi si ne vorbesti despre lucruri neadevarate." Dar este posibil ca celulele musculare si cele ale firelor de par sa inteleaga care este misiunea hormonului si sa asculte vorbele sale .------Iar atunci OMUL, privindu-se in oglinda,ar spune: "Am pus muschii mei la pedeapsa,sa ridice multe greutati,am facut post alimentar,am vrut sa tai parul pentru ca nu arata bine,dar vad acum ca toate s-au indreptat si corpul meu este din nou frumos."
Poate ca te intrebi,O,,ce ma apucat de inventez astfel de pilde.---pentu ca am constientizat ca sunt dumnezeu pentru corpul meu si sunt o celula in Corpul Lui Dumnezeu,pentru ca am inteles ca sunt Hermafrodit (Aminteste-ti,te rog documentarele pe care ti le-am recomandat,referitoare la nastere-----in special la faptul ca dezvoltarea organelor sexuale se face dupa luna a patra fetala si ca ,noi suntem denumiti barbati pentru ca avem un penis de 15 cm. si utricula prostatica,care este vaginul masculin, care are doar 1 cm.,iar femeile au clitorisul de 1 cm. si vaginul de 15 cm.,si toate acestea se datoreaza unei cantitati mai mari sau mai mici de testosteron.) ... Scriu acestea,O.,pentru ca am inceput sa inteleg ce este LIBERUL ARBITRU, si mai scriu acestea pentru a-ti aminti ca in urma cu o luna vorbeam despre prostata si despre marile ei secrete si ateptam de la tine cateva pareri,sau mai precis sa te fac sa meditezi la ea ,la Kanda-mula,dupa cum spun yoginii. Statisticile medicale din tara noastra reflecta cresterea numarului de cancere ale prostatei,tiroidei,uterului si mameloanelor.Aceasta crestere nu se datoreaza doar Cernobalului si stresului ci si IGNORANTEI in felul de a se alimenta si de a duce "viata"sexuala,care se manifesta la romani. Vindecarea se face cu si prin Intelepciune,nu exista tratamente universale,fiecare om fiind unic,are boli unice si remedii unice.Se vorbeste de vindecari miraculoase,dar ce sunt miracolele?---MIND IS THE BUILDER!!!iar a gandi corect nu este un miracol ci o indatorire si o manifestare a LIBERULUI ARBITRU.
Ma opresc aici pentru ca am tendinta de a cadea in ,lungi,divagati si poate,in sterile speculatii.


Que sait-on vraiment de la réalité ? 1/10

Que sait-on vraiment de la réalité ? 1/10
ÎncÄ�rcat de Enki84. - More lifestyle, fashion and how-to videos.

Si prima parte a acestui superb documentar, in engleza.

What The Bleep Do We Know (1 of 12)

luni, 22 martie 2010

Ce astept de la viatza?

Ce astept de la viata?..... simplu;TOTUL---adica sa-mi redobandesc LIBERTATEA sau altfel spus sa-mi recastig conditia de ZEU. Am cautat sa inteleg care a fost factorul declansator pentru munca si eforturile lui M.Eliade si am gasit mica nuvela Nopti la Serampore,publicata in1940.Iata ce ii spune Swami Shivananda(oare sa fie acelasi Shivananda cu care a vorbit Nikola Tesla?),deci iata ce ii explica lui M.Eliade: "Nici o intimplare din lumea noastra nu e "real"...orcine este stapan pe anumite forte pe care voi le numiti oculte,poate face orice vrea.Evident,nici el nu creeaza nimic"real",ci numai un joc al aparentelor.
-Dar chiar si iluziile acestea au anumite legi ale lor,care le acorda o aparenta de consistenta.....asadar ,noi "n-am trait exact "o intamplare de acum o suta cinzeci de ani,ci am fost proiectati ca martori unui eveniment de acum o suta cinzeci de ani,eveniment pe care insa l-am modificat.
-Iluziile si aparentele se supun la legile de care vorbesti numai pentru cel care "crede" in aceste legi,Dar se pare ca Suren Bose(renumit tantrist),si poate nu numai el,nu crede in "legile"care conduc universul de iluzii si aparente..."

Ca sa fac un mic comentariu daca inventez rituri,ritualuri, legi noi, atunci inventez "lumi noi"
Atunci exista o infinitate de lumi!!!!de lumi paralele,si doar anumite credinte ma fac partas la una sau alta din aceste lumi paralele!!. Acum inteleg de ce este nevoie de un anumit decor de un anumit ritual,este nevoie de asa ceva pentru ai tine pe toti participantii inlantuiti intr-o anumita lume. Eu ,oare in Visul carei fiinte ma manifest acum?Se poate ca intreaga omenire de acum sa participe la visul unei singure fiinte?

Daca as fi scriitor...

Daca asi fi scriitor asi scrie o nuvela fantastica despre M.Eliade---Evanghelistul romanilor--si mai mult; cel care ofera si solutii de rezolvare a problemelor. El scria in LA UMBRA UNUI CRIN..."L-a frapat ,o data, afirmatia lui Valentin ca "lumea intreaga traieste in exil, dar ca asta n-o stiu decat cativa...Une infime minorite..."" Am inteles ce voia sa spuna M.Eliade atunci cand am urmarit un documentar despre "copii salbatici", supravetuitori in natura ,crescuti de animale,caini ,lupi sau maimute si care s-au adaptat asa de bine mediului inconjurator,si-au fixat asa de bine comportamentul animal,incat chiar daca au fost gasiti de oameni si "chinuiti" cu lectii despre comportamentul uman,nu au fost niciodata recuperati de societate,ba mai mult ,nu au supravietuit societatii. Un copil mic ratacit printre animale, doi sau trei ani, a reusit sa ANULEZE milioane de ani de evolutie? Extraordinar!! SALBATICIE=EXIL!
Cultura,legile,dogmele religioase,toate la un loc ne obliga sa vedem DOAR ANUMITE ASPECTE ale REALITATII----VEDEM UNIVERSUL DOAR IN TREI DIMENSIUNI, suntem sclavi unei MENTALITATI REPTILIENE (mentalitate reptiliana care ar trebui RASTIGNITA pe lemnul mort al crucii) si nu vedem ca fiecare este o Galaxie ,ca o planta este ICOANA A TRINITATII si ca fructul unei plante este TIMP da! este TIMP ,deoarece in orice sambure este o plant,reala,in marime naturala .Ea ,planta din interior este ,in acelasi timp ;floare ,samanta si planta iar trecutul ei,prezentul ei si viitorul ei sunt una.((Einstein afirma ca interiorul planetei noastre este un volum mai mare decat diametrul ce se masoara pe exterior si ca orice planeta care este in apropierea unei stele face sa creasca materia din interiorul planetei--Asa a fost definita gravitatia==melanj intre spatiu si timp) Daca voi asemana o pruna cu Terra si un ghiveci cu Soarele ,atunci cand voi apropia pruna de ghiveci voi face un act magic,arborele din interiorul prunei se va manifesta,voi face timpul sa alunece si spatiul sa creasca (un botanist ar spune ca este doar germinatie) insa eu spun ca este ceva mult mai important--voi invata sa stapanesc GRAVITATIA.Iti imaginezi Ovidiu ca un arbore asa de mare cum este un prun este tinut in interiorul unui mic sambure de gravitatia care este amestecul dintre spati si timp iar spatiul si timpul sunt consecinte ale miscarii??!!
Terra este o samanta care creste.!

Pentru PLANTE.

Este bine ca unii oameni redescopera vechile(ancestralele,anticele....)tehnici de vindecare!Samanii,preotii adevarati, traiesc printre noi si uneori ne ajuta sa intelegem natura experientei umane.----"materia"ESTE vie ,iar plantele sunt icoane ale Trinitatii!
Cain era agricultor iar Abel era pastor.Cain a adus jertfa ,arzand pe altar,ceva din ceea ce avea el;adica plante,---iar Dumnezeu n-a apreciat gestul lui .Abel a jertfit prin ardere carnea unor animale din turmele sale,iar mirosul carnii arse i-a facut "placere" Lui Dumnezeu;spune Biblia.
Cum trebuie interpretata aceasta povestire??!---Carnea trebuie purificata si daca este nevoie purificarea ei trebuie facuta prin FOC.----carnea nu trebuie mancata de oameni---insist---prin arderele de tot se transfera asupra animalului (tapul ispasitor) ,pacatul omului ,si acest pacat era distrus prin ardere. Efortul de purificare a omului era si este acel ceva care i-a facut placere Lui Dumnezeu. Efortul de purificare.
Iar planta ,care este o icoana a trinitatii,NU TREBUIE ARSA,planta este un medicament,este ceva sfant.Din acest motiv Dumnezeu n-a apreciat jertfa lui Cain.Iar Cain,teribil stramos al omului ,nu a reusit sa inteleaga acest fapt simplu,si a continuat sa inainteze in greseala,in ignoranta ,in invidie,omorand cu o falca de magar ,pe Abel.
Multi preoti interpreteaza altfel intamplarea trista care s-a petrecut atunci la inceputurile istoriei,rugamintea mea este sa-ti imaginezi ca Abel si Cain sunt doi medici care se straduiesc sa vindece un bolnav de cancer.
Planta trebuie respectata ,trebuie iubita,trebuie asimilata si ea vindeca.
Ce ne facem cu oamenii care nu inteleg acest adevar?! Ce ne facem cu oamenii care taie padurile ,acopera cu asfalt ierburile,sau modifica genetic structura intima a acestui miracol care este planta?

Ganduri.....

Cateva franturi dintr-o carte a lui Eliade,scrisa in franceza..
In _Aspects du mythe_este un subcapitol cu titlul:La"fin du monde"dans l'art moderne......din care selectez doar:
"Depuis le debut du siecle,les arts plastiques,aussi bien que la litterature et la musique,ont connu des transformation si radicales qu'on a pu parler d'une .Commencee dans la peinture ,cette s'est etandue a la poesie,au roman et tout dernierement,avec Ionesco,au theatre.En certains cas,il s'agit d'un veritable aneantissement de l'Univers artistique etabli. ......Dece point de vue,leur attitude ressemble a celle des :ils ont contribue a la destruction du Monde--c'est-a-dire a la destruction de leur Monde,de leur Univers artistique--afin d'an creer un autre. .......Par leur cration ,les artistes anticipent ce qui arrivera---parfois une ou deux generations plus tard---dans les autres secteurs de la vie sociale et culturelle,"
si...
........."Le seul rapprochement qu'on puisse faire entre la pshchanalyse et la conception archaique de la beatitude et la perfection de l'origine est du au fait que Freude a decouvert le role decisif du de la premiere enfance ,la beatitude d'avant la rupture(le sevrage),c'est-a-dire avant que le temps devienne,pour chaque individu,un . ....La technique psychanlytique rend possible un retour individuel au Temps de l'origine.Or,ce retour existentiel en arriere est connu aussi des societes archaiques et joue un role important dans certaines techniques psycho-physiologiques orientales."
...Techniques traditionnelles du ...pour la comprehension de l'homme et,surtout ,pour sa guerison,est concu comme une possibilite de renouveler et de regenerer l'existence de celui qui l'entreprend.''
.....

Istoria atrei poate sa ne informeze,(obiectiv),despre evolutia ,sau disolutia unei socitati umane.

Iar in ceea ce priveste NOSTALGIA----aceasta este o metoda,foarte putrnica de vindecare----intoarcerea la origini.

Acum ma gandesc ca mi-am raspuns,singur, la cateva intrebari ce ma obsedau.
Sunt un ,din acest motiv nu ma adaptez timpurilor acestea!
Mai demult am vorbit despre ANAHORETI,ceva mai recent despre:"bogatia semantica a cuvantului BOEMA".Foarte serios ,mi-ar place mai mult sa fiu undeva in Franta,pe vremea lui Molier,la inceputurile trupei lui de teatru si sa calatores liber,vorbindu-le oamenilor sau distrandu-i cu propriile lor pofte si slabiciuni.
Prefer mirosul de iarba cosita, de transpiratie de cal sau de fum,decat cel de televizor sau orice alt obiect modern.
Meditez la ideea de "mesaj artistic" si fac legatura cu fragmentele copiate din cartea lui M.Eliade;Aspects du mythe,(ascult in casti concierto.de.Aranjuez-part2)Incerc sa fiu romantic si .....nu stiu ..ceva special,dar nu reusesc.Un gand precis ,clar si rece isi face mereu loc in mintea mea.Am vazut un documentar,mai demult,pe google video;LE MIRACLE DE LA VIE,--Exceptional!!! Trebuie sa-l vezi! Te rog sa-l vezi!
Desi documentarul urmareste alteceva in el se gasesc raspunsuri la cateva intrebari fundamentale,de exemplu:Ce este FEMEIA?(esta ceva ce SELECTEAZA--o selectionera--este ceva ce STIMULEAZA,ce INCURAJEAZA,ceva anume ce numai barbatul are.Vai de acel cuplu care se formeaza intre planuri diferite si comori diferite!) Apoi ce este BARBATUL?(un SPERMATOZOID printre alte milioane de milioane--iesiti ,din locul pasnic si placut,adica din "testicolele lui Avraam",condamnat sa lupte,sa lupte pentru a fi UNICUL INVINGATOR.)
"Primitivii" lui Eliade au dreptate:Lumea noastra este ,intr-un anumit fel un imens vagin,in care barbatii sunt condamnati sa devina eroi,Hercule multiplicat in milioane de exemplare iar femeile sunt arbitri!
Toate povestile, tot ce spunem noi ca este arta sau cultura,repeta si iar repeta,o singura poveste,UNICA POVESTE.-----PERIPLUL EROULUI!!!!

Un astfel de documentar poate fi o esenta,o chintesenta a civilizatiei umane???!

Grea intrebare!

"Le miracle de l'amour" Partie 1
ÎncÄ�rcat de YannLeChauve.

"Le miracle de l'amour" Partie 2
ÎncÄ�rcat de YannLeChauve.

"Le miracle de l'amour" Partie 3
ÎncÄ�rcat de YannLeChauve.

Si pentru ca lucrurile sa fie bine zugravite,trebui sa urmaresti un filmulet mic,mic,dar foarte hazliu,prin comentariul sau,in care se vede si alta fateta a omului comparandu-l cu animalul.---le monde des animaux---

Ce timpuri traim! ?

In ce timpuri traim ? Ma gandeam la prietenia dintre Albert Enstein si Mahatma Gandhi . De ce istoria se repeta din nou ?
Enstein in autoportretul pe care si l-a facut spunea : "ce stie un peste despre apa in care inoata intreaga lui viata ? . . . traiesc intr-o singuratate care este dureroasa in tinerete dar minunata in anii maturitatii ".
Poate ca ideea despre teoria relativitatii ia venit atunci cand privea pestii dintr-un acvariu . Daca am construi un orologiu dintr-un material asemanator latexului si l-am scufunda in diferite lichide , cu densitati diferite , deplasandu-l cu viteze diferite sau asezandu-l langa corpuri de mase diferite , cu siguranta acest orologiu ar functiona in mod diferit .
Data in trecut vorbeam ca traim intr-un fel de colivii intrepatrunse asemeni papusilor rusesti , inlocuieste cuvantul "colivie" cu "acvariu" si rezultatul va fi asemanator .
Daca a venit vorba de Enstein , a fost intrebat : "de ce considera ca socialismul este o forma de organzare sociala mai potrivita ? " , el a dat un raspuns foarte clar analizand relatia dintre birocratia inculta si infatuata ( comunism ) si imoralitate si lacomie ( capitalism ) . Ei bine istoria se repeta iar faptele despre care vorbea Enstein le intalnim astazi in mod particular in " Rominica " . Subiectul este vast si poate ca il vom dezvolta in urmatoarele noastre intalniri virtuale .
Voiam sa scriu despre prietenia dintre A.Einstein si Rabindranath Tagore si despre ''mistica'' acvariului,insa politikia din rominica a trecut in primul plan.Deci ;capitalismul nostru,''Epocacapitalipsa''',(starea superioara a ''Epocii de Aur) care si-a schimbat putin nuanta dar si-a pastrat mirosul, acest original amestec dintre birocratia inculta si infatuata a comunismului + lacomia si imoralitatea capitalismului,a mai facut o victima.
Dar ce importantza mai are?
.....
Daca tot sunt chinuit de unele nostalgii am hotarat sa ascult muzica mai veche,muzica adevarata de prin anii '40;'50.Treaba asta m-a ajutat sa gasesc unele raspunsuri la niste intrebari mai de demult.Acum,pentru mine nu mai este curios,principalul raspuns a venit in somn,intr-un vis fabulos..S-a mai intimplat asa ceva,chiar am facut si fac "antrenamente pentru a visa lucid .
Aveam cativa anisori cand am primit cadou un caleidoscop. Am fost vrajit de el.(sunt convins ca acest obiect mi-a schimbat felul de a gandi,deci si viitorul)Curios sa aflu ce este in interiorul lui si cum functioneaza ,l-am desfacut si am avut parte de o noua surpriza dar si de o mare dezamagire;in el am gasit cateva graunte de sticla colorata.Cateva bucatele de sticla colorata puteau sa formeze imagini atat de frumoase!Superbe iluzii!
De atunci si pana acum repet aceleasi gesturi,numai ca in locul cioburilor folosesc ideii si in loc de "luneta"folosesc concepte ;adun mai multe,asemenea sau diferite,caut un loc cu lumina potrivita si le rotesc in diferite moduri.Apoi le privesc.
De cativa ani sunt preocupat de teoria relativitatii a lui Einstein,langa am adaugat informatii despre conditiile astronomice speciale pe care le resimtim in prezent,plus unele pareri ce afirma ca timpul efectiv (timpul biologic) nu mai este o constanta de 24 de ore,ci de aproximativ de 16 ore.Fireste ca m-am intrebat:ESTE POSIBIL ASA CEVA?!.Iar solutia a venit in timpul unui vis lucid.
Teoria relativitatii a fost verificata in practica in mai multe feluri,gratie cronometrelor atomice(sincronizarea lor si apoi comparare lor,functie de diferite medii de functionare si de miscare),gratie satelitilor artificiali,gratie descoperirilor din fizica coantica.O poveste frumoasa mai trebuie verificata si anume a celor care daca ar calatori cu viteza luminii intr-o naveta speciala,chiar daca pentru acestia timpul ar parea ca se scurge normal ,atunci cand ar reveni pe Terra ar trebui sa descopere ca sunt mai tineri cu cativa ani.
N-o sa povestesc visul,sigur te-ar plictisi,este foarte lung si sunt multe simboluri ce necesita multe explicatii.Ideea principala este:PRIVESTE CU ATENTIE FILMELE VECHI!
Iar de atunci,cand am ragaz ,asta fac;privesc filmele facute la inceputul secolului.Desi simt o emotie speciala ma straduiesc sa observ cu claritate chestiunile tehnice.Toate filmele vechi au ceva comun TOATE MISCARILE SUNT MAI RAPIDE,coparandu-le cu ale noastre.Diferenta este foarte mica,dar este reala.
Am inlaturat artificiile artistice ale vremurilor acelea,si conditiilor tehnice (aparatura,pelicula etc.etc.),si ramane totusi intrebarea :OAMENII ACEIA NU-SI DADEAU SEAMA CA SE MISCA CA"LA DESENE ANIMATE"? Nu erau instare sa-si regleze aparatele? in acea perioada se straduiau sa masoare viteza luminii iar unii chiar au reusit. Dar daca aceasta miscare era pentru ei ceva normal? Daca asa functionau ochii lor,simturile lor,atunci diferenta dintre ce percem noi acum in 2007 fata de 1900 ar trebui sa aiba o alta explicatie!
Daca teoria lui Einsten este adevarata,iar noi cei din 2007 ne miscam mai lent decat cei din 1900,atunci ar putea fi adevarata si observatia savantilor si anume timpul nostru ,nu mai este 24 de ore ci 16 ore si tinde spre ZERO.Si toate acestea se datoreaza faptului ca pamantul,impreuna cu intreg sistemul solar primeste mai multa energie din spatiu si se misca mai repede in jurul centrului galaxiei.
Este un soi de efect Coriolis la scara galactica (te rog sa te uiti la un filmulet de pe youtude; Equatorial Experiment)
Acum dupa ce ai citit toate aste te vei intreba:de ce ? pentru ca ai propus o tema de meditatie;tinerete fara batraneta,iar eu m-am straduit sa o urmez.
Asa ca, pot a spune ,biologic (carnal) suntem mai batrani,iar emotional suntem mai tineri decat arata varsta "sociala" atestata de certificatul de nastere.
Deci traim intr-o mare confuzie si suntem obligati sa sincronizam ,foarte repede, cei trei "timpi":biologic,emotional si cel social,daca dorim sa dobandim PACEA .
Misiunea este dificila!!!
Poate ca un yogin adevarat ne-ar sfatui sa mai deschidem o chakra si poate ca ar avea dreptate.Imagineaz-ti ca ai construit un balon dintr-un aliaj metalic,insa foarte subtire;ridicandu-l la o anumita inaltime ar exploda,iar scufundandu-l,in ocean, la o anumita adancime ar imploda.Pentru a rezista acestor conditii diferite trebuie sa dotezi balonul cu niste supape,care au rolul de a echilibra energiile din exterior cu cele din interior.Pentru oameni aceste supape sunt CHAKRELE .
Acum iti cer eu ajutorul si te intreb: ce trebuie pentru a face sa functioneze inca o chakra?
Sunt convins ca vei cauta raspunsul si ca-l vei gasi.

Prieteni!

.............''
Am privit mai atent fotografiile si desenele facute de tine si mi-am amintit ca iti placea sa desenezi ochi , ochii copiilor ; astfel cautai sa evidentiezi lumina din priviri si lumina din sufletele lor inocente .
Trebuie sa il parafrazez pe Andrei Plesu care spunea despre ochi ca sunt forma perfecta de organizare a materiei - "lutul care vede" .
Trebuie sa il amintes si pe Goethe care inainte de a-si da ultima suflare a cerut , spun martorii ; "mai multa lumina" . Parerea mea este ca el a vrut sa spuna : "vad mai multa lumina - in partea cealalta" , dar "lutul" trupului nu l-a mai ajutat sa-si comunice minunata descoperire .

Ma bucur ca ai inceput sa folosesti culoarea . De exemplu in " portretul tatalui meu " am impresia ca ceva din lumina lucrarilo lui Vincent van Gogh , se oglindeste in pometii batranului - ( dar mereu tanar ) - tau tata . Ma bucur ca desenezi copaci . un copac este un fel de fulger - un fulger lent , relativ ( de parca ar dori sa confirme teoriile lui Enstein ) . Sa desenezi copaci este un bun exercitiu pentru a desena lumina din ochii unui copil , deoarece in trunchiul de " carbon " se ascunde lumina Universului . Mi-am amintit ca tocmai din timpurile adolescentei iti placea sa fotografiezi , adica cautai sa intelegi misterul luminii . si de aceea stiu ca nu este intamplatoare asocierea dintre soare si biserica , aceasta asociere exterioara , care trimite subtil spre lumina interioara si altar .
Avem nevoie de lumina este o propozitie foarte simpla dar .......
Privesc ceasul , secundarul bate ritmic cele 60 de secunde ale minutului si imi imaginez ca in locul numerelor care desemneaza orele sunt semnele zodiacale ; 0 ( 12 ) reprezinta fecioara , 5 pestii , 6 varsatorul etc . . . Acum imi imaginez ca acul ce indica orele este pamantul care se roteste in jurul axei sale ( miscare de precesie ) . Ei bine , unde sunt eu ? , unde sunt eu pe aceasta tabla de joc ? Spatial si temporar ma aflu undeva in intervalul dintre 5 si 6 , mai departe de 5 si mai aproape de 6 . Ce sunt eu ? o vietate care se taraste catre acest 6 . Ce este istoria ?.... Un lant de povesti spuse de oameni despre oamenii care s-au tarat intre 3 si 4 , intr 4 si 5 si intr 5 si 6 . Despre celelalte spatii nu-si mai aduc aminte . Ne inchipuim ca dincolo de 6 trebuie sa mai fie si altceva , desi istoria ne obliga sa ne taram mai departe si sa nu ne imaginam ceea ce nu putem vedea . Totusi eu ma inalt cu puterea vointei si vad ca dincolo de 6 este 7 , dincolo de 7 este 8 si asa mai depart pana la 12 care marcheaza sfarsitul . Toate evenimentele trecutului si toate cele ale viitorului se perinda in fata mea . secretul este simplu :Ridicarea - Inaltarea . Atunci cand ma "cobor" in conditia mea istorica si incerc sa le povestesc celorlalti ce am experimentat acestia ma privesc cu neincredere , cu zambete ironice . Ei nu l-au vazut pe 7 , pe 8 iar daca l-ar vedea pe 12 . . . ! E mai simplu asa , adica sa nu-si doreasca sa stii , sa ramana in intuneric . Dar daca m-am inaltat si am vazut ca istoria de la 0 la 12 este doar o miscare in jurul unui ax mai trebuie sa fac ceva ; trebuie sa parasesc miscarea circulara , sa inving forta centrifuga si alegand drumul spiralat sa ma apropii de CENTRU - axa lumii - inefabila legatura centrul tablei de joc al istoriei si varful piramidei ( sa-i spun varful piramidei inaltarii ) [ asa cum sunt eu acum , eu cel care scrie , eu cel care priveste ceasul de pe masa ] .
Ei bine ce am spus pana acum nu este altceva decat o alta forma de relatare a " mitului pesterii " povestit de Platon ( Platon care la randul lui l-a auzit de la altcineva mai intelept ca el ) . Am rescris " Mitul pesterii " influentat de tehnica hipnozei . Hipnoza , care pentru mine a devenit mod de adaptare la noile schimbari ale istoriei .
Yoga este o tehnica de autohipnoza in care practicantul trebuie sa ramana permanent constient ?!
Inclin sa cred ca asa este
Am citit multe definitii date acestei minunate forme de invatare si de eliberare , care este hipnoza si sunt de acord cu ele . Sunt mai multe pentru ca unghiul din care este privit fenomenul se schimba mereu . Definitia pe care o dau este la fel ; relativa : daca omul are 3 corpuri si anume ; corpul material , corpul emotional si corpul intelectual, ei bine a intra in transa hipnotica inseamna a " muta " esenta omului , pe rand , din corpul material , in cel emotional si de a ramane in corpul intelectual o anumita perioada de timp pastran contactul cu celelalte doua corpuri dar la cel mai diminuat nivel ..... aceasta este inaltarea de carea vorbeam mai inainte . Acesta este modul de a vedea LUMINA .
Pesemne ca te vei intreba : bun , am ajuns in varful piramidei , ce se va intampla ? nu stiu exact . banuiesc ca vei intra intr-o alta " istorie " mai fina , mai rafinat , mai inalta , asa cum, incepand cu nota DO si trecand de SI intalnesti un alt DO , intr-o noua gama .
Avem nevoie de lumina !!!
Ce este lumina ?! - este uniunea contrariilor !
Polaritatea nu ar avea sens fara legatura dintre extreme . Cel putin aici pe pamant de la istorie pana la creierul uman totul este bipolar .

Emisfera Stanga -------------------------------------------- Emisfera Dreapta
Constientul ---------------------------------------------------- Inconstientul
Pingala ( masculinul ) -------------------------------------- Ida (femininul )
Analitic --------------------------------------------------------- Sintetic
Rational -------------------------------------------------------- Irational ( magicul )
Gandire logica ----------------------------------------------- Emotie
Limbaj Verbal ------------------------------------------------ Limbaj Non-Verbal ( semne , gesturi , mirosuri etc. )
Matematic ----------------------------------------------------- Poezie , Visare
Material -------------------------------------------------------- Emotional

Ei bine ne pregatim sa intram intr-o noua perioada istorica , de la era fecioarei la era pestilor ( de la 0 la 6 ) omenirea a fost dominata de gandirea magica ( ida ) , de la era varsatorului la era balantei ( de la 7 la 12 ) omenirea va fi dominata de gandirea rationala ( pingala ) - analiticul , materialitatea sub toate formele ei va stapani istoria . Gandirea de tip emisfera stanga va fi dominanta .
Ce se va intampla ? Cum se va transforma arta ? Se va indeplini dorinta lui Platon de a alunga poetul din cetate ? Sunt convins ca nu ! Intodeauna vor fi oameni care sa scrie poezii , deseneze , sa cante chiar daca materialitatea va stapani . Iar artistul cautand lumina se va transforma el insusi in LUMINA .
.....
Privesc ceasul de pe masa , il privesc cu un profund sentiment religios . De acum inainte faptul acesta nu va mai fi ceva obisnuit , ci unul mistic . De la aripioarele musculitei care traieste cateva ore pana la roata horoscopului ce ii trebuieste cca. 26000 de ani sa facao rotatie completa , gasesc o suma inversa de alte reprezentari temporale, relative si paradoxal simulative . Milioane de oameni , in aceasta clipa , privesc ceasul - gest banal - dar atat de emotionant . Fac o reprezentare matematica si constientizez , matricea sau multimea celor care privesc in aceasta clipa orologiul si ma simt solidar cu ei . Nu ma intereseaza motivele pentru care ei fac aceasta , gestul in sine este important . Trecut , Prezent si Viitor unite intr-o singura clipire . Profanul ascunde Sacrul in cea mai minunata forma .
Daca toti oamenii si-ar confectiona orologii din oglinzi , astfel incat , atunci cand ar dori sa stie in ce timp se afla si ar vedea propiile chipuri atuni as putea sa strig : " Profanul ascunde Sacrul in cea mai minunata forma : OGLINDIND-UL ! " Trecut Prezent Viitor , trinitatea aceasta ma deterimina sa ma gandesc la lumina . Daca lumina este uniunea contrariilor atunci prin comparatie prezentul este la randul lui uniunea contrariilor .
Imi amintesc de celebrul dialog al lui Platon intitulat " Parmenide " , unde se incerca lamurirea unei dispute , foarte importante la aceea vreme privitoare la UNU si la MULTIPLU . Aceasta chintesenta a retoricii se termina cu o concluzie foarte simpla : " daca UNU nu este , nimic nu este " .
Da ( ! ) " retorica " - labirint construit din mii si mii de cuvinte ascunde in centru o idee atat de clara . Daca UNU nu este ,nimic nu este !
Aceeasi idee o transmite , intr-una din scrisorile sale , apostolul Pavel : daca iubire nu este , nimic nu este . Iar mult mai tariu Nichita Stanescu parafrazand a spus : " daca dragoste nu e , nimic nu e !
La randul meu , cu respect pentru cei mai inainte numitzi , pastrand proportiile , parafrazes si eu : " daca UNU nu este nici matematica nu este " , sau altfel scris UNU = infinit . Enstein simboliza relatia dintre materie , energie , lumina prin formula E = mc 2 .
Eu simbolizez matematica prin trinitatea UNU = , unde " = " - desemneaza lumina - , " Infinit" - desemneaza istoria - iar " UNU " - desemneaza eternitatea - .
Acum imi este mai usor sa inteleg ce vor sa spuna inteleptii crestini despre Dumnezeu Unul intreit in persoana , adica despre TRINITATE ; " UNU " il desemneaza pe Dumneazeu Tatal - eternitate - , " egalul " il desemneaza pe Dumnezeu Sfantul Duh al ADEVARULUI ( sau al luminii ) , " Infinitul " il desemneaza pe Dumnezeu Fiul multiplicat in inimile tuturor fiintelor ( pentru oameni - in inimile tuturor oamenilor - dea altfel aceasta este si semnificatia botezului - adica deschiderea inimii pentru a deveni templu al Fiului Domnului Iisus )
Ipoteza .:........ Daca fiecare stea din univers are formele ei de inteligenta . atunci Soarele in relatie cu Terra are drept inteligente principale - oamenii - iar Dumnezeu Fiul multiplicat in inimile acestor inteligente se numeste; Iisus .. Ma intreb care este numele Dumnezeului Fiul pentru inteligentele din relatia Soare- Venus . Dar care este numele Dumnezeului Fiul pentru inteligentele care au afinitati cu o stea ca Arcturus ?!

Mircea Eliade scria intr-un articol numit : " simbolism religios si valorizarea angoasei " ... " paradoxal , nu descoperi sacralitatea lumii decat dupa ce ai descoperit ca ea este " un joc divin " ... " fapta rea , cum zic hindusii , nu este de a trai in Timp ci de a crede ca nu exista nimic in afara Timpului . Esti devorat de Timp , de Istorie , nu pentru ca traiesti in timp , ci pentru vina de a crede in realitatea Timpului si deci de a uita si dipretui ETERNITATEA " .
Sintagma " un joc divin " imi aminteste de o descoperire foarte recenta a astronomilor si anume aceea ca Soarele canta . Materia si energia se ridica de pe suprafata soarelui sub forma de turbioane , in interiorul acestora se desfasoaraun fenomen asemanator celor din tuburile unei orgi si sunete puternice se raspandesc in univers. Interesant ! !
Interesant este si altceva : daca imparti societatea umana in 3 vei avea un grup mic format din oameni geniali , un grup mai mare format din oameni cazuti in bestialitate si grupul cel mai numeros - al mediocrilor - . In grupul mediocrilor exista o stratificare piramidala - O ELITA A MEDIOCRITATZII - . Elita mediocrilor este format din oameni educati , se numesc si sunt numiti : OAMENI DE STIINTZA ( o parte din acestia , dupa eforturi considerabile reusesc sa treaca in primul grup ) . Ei bine , iata care este diferenta dintre un geniu ca Pitagora si stiinta unui grup de oameni " de stiinta " - cateva mii de ani !! - . In sfarsit Pitagora a primit licenta pentru ideea lui referitoare la MUZICA SFERELOR ! Elita mediocrilor a permis raspandirea in inconstientul colectiv acestei invataturi exceptionale .
De cateva zile incoace pot spune : voi iesi afara , ma voi aseza pe o banca in parc si voi asculta cantecul soarelui iar asta fara sa-mi fie teama ca ceilalti , mai putin informati si mai putin romantici , ma vor suspecta ca sufar de schizofrenie .
" Muzica sferelor " este un "joc divin "
Pitagora s-a ocupat printre altele de matematica si de acusmatica . Simt nevoia de a aduce un omagiu lui Pitagora ascultand o succesiune melodica , un fel de retzeta vindecatoare si ma gandesc la adagio de de Tomaso Albinoni , apoi canon in D major de Pachelbel , urmat de ( Air from suite 3 ) Bach , apoi suita peer gynt a lui Grieg si la final , apoteotic , ca un orgasm profund , intelectual ( te rog considera aceasta exprimare o licenta poetica ) nessundorma a lui Puccini interpretata de Pavarotti .
( Urmareste expresia lu Pavarotti la final , imagineaza-ti intensitatea emotionala muzica , vibratia miilor de ascultatori , aplauzele, intra in rezonanta cu sufletele lor si vei intelege ce vrau sa spun . >> http://www.youtube.com/watch?v=VATmgtmR5o4 << ''
....
...
Am privit iar aceasta inregistrare si am resimtzit teribila emotzie. In special REACTZIA SALII..emotzia audientzei...si felul cum ACEST EFLUFIU DE EMOTZII a fost ''captat'' de catre Pavarotti la final... Aproape ca s-a sufocat, ca s-a pulverizat ,pentru o clipa,in asa fel incat sa retrimita oamenilor din sala emotzia lui . Cred ca si orbii si surzii ar fi putu resimtzi acele clipe divine muzicale,doar empatizand cu ceilaltzi din sala!''

duminică, 21 martie 2010

Oul Matematic

http://www.dailymotion.com/video/x8rprk_plus-tonique-melodie-oeufs-mathemat_tech


Plus Tonique Mélodie, Oeufs Mathematiques(Star Gate)
ÎncÄ�rcat de dthelema. - Explore more science and tech videos.

OUL MATEMATIC SI KABALA...KABBALAH si Arborele Sepfirotic

De ce?......
Aceste nu sunt inventziile mele. Asa trebuiau sa se petreaca faptele!
Am amintit de mai multe ori despre Heraclit din Efes si despre o lege universal valabila---ENANTIODROMIA---sau reciproca legii despre COINCIDENTZA CONTRARIILOR.........De exemplu: atunci cand un om plasmueste ceva,in mintea sa,in inima sa ,sau cu mainile sale, instantaneu undeva pe Terra se naste ''opusul'' a ceea ce omul respectiv a gandit,simtzit,sau modelat in materie.
Un alt om face exact contrariul!.
Asta pentru ca ''Balantza Cosmica'' trebuie sa fie mereu in echilibru.!

Cand a fost descifrat genomul uman,cateva persoane diabolice au hotarat sa transforme aceasta stiintza a A.D.N.-ului,intr-o unealta de subjugare,intr-o arma redutabila.Si au inceput sa studieze cum se poate ''degrada'' genetic o fiintza.

''OUL MATEMATIC'' SE OPUNE ACESTEI DISTRUGERI, ESTE TEHNICA CE FACE CA FIINTZA SA SE ARMONIZEZE CU UNIVERSUL, SA SE VIDECE, SA-SI DOBANDEASCA INDEPENDENTZA SI LIBERTATEA.
''Oul Matematic este un rezonator energetic,asa ca piramidele antice,sau un rezonator biologic cum este oul obisnuit,sau aura din jurul corpurilor insufletzite.

Legea Enantiodromiei este imuabila ! ! !.

Ori de cate ori manipulatorii de A.D.N. isi vor mari numarul si fortzele....instantaneu adeptzii ''Oului matematic'' se vor imultzi si se vor intari in fortza! ! !

Cu afectziune Dan Teleman.
Daca definim corect linia dreapta----adica curba ce uneste doua puncte ce tinde spre 0,si a carei frecventza de oscilatzie tinde la oo (infinit) ,iar aplitudinea tinde la 0. ATUNCI N-AR MAI FI CONTRADICTZII INTRE LEGILE ''ACTUALE'' SI LEGILE QUANTICE.....
Iar cele 5 corpuri inscriptibile in sfera exista doar dincolo de ''ZIDUL LUI PLANK''------ ''dincolo'' de ''momentul'' BIG-BANG.....in ''LUMEA INFORMATZIEI PURE'' ------------- Aici, in lumea noastra, dupa BIG-BANG , totul se misca,totul oscileaza, nu exista linii drepte,ci doar corzi oscilante----nu ezista plane imodile, ci valuri de energie---nu exista sfere perfecte ,ci ''SFEROIZI'' IN VIBRATZIE, (ca niste clopote vesnic oscilante).....Iar dintre totzi sferoizi cel care are cea mai buna miscare este ''OUL MATEMATIC'', fiindca respecta legile lui Euler ,pentru ca are doua focare simetrice, pentru ca structura lui este flexibila si permite cea mai eficienta rezonantza in interior si in exteriorul lui ----intre interior si exterior !

Mai trebuie precizat ca BIG-BANG-ul ,nu a fost...candva ci EL ESTE IN PREZENT,,,daca doritzi conceptul de BIG-bang reprezinta granitz dintre Lumea de dincolo(Lumea IDEILOR a lui Platon, de ex.), si Lumea noastra ( a Mayei ---Iluzia Cosmica)
In lumea noastra singurul corp inscriptibil in ''SFEROID'' este Oul Matematic---- In fapt el este ''SFEROIDUL''! ! !