luni, 22 martie 2010

Ce timpuri traim! ?

In ce timpuri traim ? Ma gandeam la prietenia dintre Albert Enstein si Mahatma Gandhi . De ce istoria se repeta din nou ?
Enstein in autoportretul pe care si l-a facut spunea : "ce stie un peste despre apa in care inoata intreaga lui viata ? . . . traiesc intr-o singuratate care este dureroasa in tinerete dar minunata in anii maturitatii ".
Poate ca ideea despre teoria relativitatii ia venit atunci cand privea pestii dintr-un acvariu . Daca am construi un orologiu dintr-un material asemanator latexului si l-am scufunda in diferite lichide , cu densitati diferite , deplasandu-l cu viteze diferite sau asezandu-l langa corpuri de mase diferite , cu siguranta acest orologiu ar functiona in mod diferit .
Data in trecut vorbeam ca traim intr-un fel de colivii intrepatrunse asemeni papusilor rusesti , inlocuieste cuvantul "colivie" cu "acvariu" si rezultatul va fi asemanator .
Daca a venit vorba de Enstein , a fost intrebat : "de ce considera ca socialismul este o forma de organzare sociala mai potrivita ? " , el a dat un raspuns foarte clar analizand relatia dintre birocratia inculta si infatuata ( comunism ) si imoralitate si lacomie ( capitalism ) . Ei bine istoria se repeta iar faptele despre care vorbea Enstein le intalnim astazi in mod particular in " Rominica " . Subiectul este vast si poate ca il vom dezvolta in urmatoarele noastre intalniri virtuale .
Voiam sa scriu despre prietenia dintre A.Einstein si Rabindranath Tagore si despre ''mistica'' acvariului,insa politikia din rominica a trecut in primul plan.Deci ;capitalismul nostru,''Epocacapitalipsa''',(starea superioara a ''Epocii de Aur) care si-a schimbat putin nuanta dar si-a pastrat mirosul, acest original amestec dintre birocratia inculta si infatuata a comunismului + lacomia si imoralitatea capitalismului,a mai facut o victima.
Dar ce importantza mai are?
.....
Daca tot sunt chinuit de unele nostalgii am hotarat sa ascult muzica mai veche,muzica adevarata de prin anii '40;'50.Treaba asta m-a ajutat sa gasesc unele raspunsuri la niste intrebari mai de demult.Acum,pentru mine nu mai este curios,principalul raspuns a venit in somn,intr-un vis fabulos..S-a mai intimplat asa ceva,chiar am facut si fac "antrenamente pentru a visa lucid .
Aveam cativa anisori cand am primit cadou un caleidoscop. Am fost vrajit de el.(sunt convins ca acest obiect mi-a schimbat felul de a gandi,deci si viitorul)Curios sa aflu ce este in interiorul lui si cum functioneaza ,l-am desfacut si am avut parte de o noua surpriza dar si de o mare dezamagire;in el am gasit cateva graunte de sticla colorata.Cateva bucatele de sticla colorata puteau sa formeze imagini atat de frumoase!Superbe iluzii!
De atunci si pana acum repet aceleasi gesturi,numai ca in locul cioburilor folosesc ideii si in loc de "luneta"folosesc concepte ;adun mai multe,asemenea sau diferite,caut un loc cu lumina potrivita si le rotesc in diferite moduri.Apoi le privesc.
De cativa ani sunt preocupat de teoria relativitatii a lui Einstein,langa am adaugat informatii despre conditiile astronomice speciale pe care le resimtim in prezent,plus unele pareri ce afirma ca timpul efectiv (timpul biologic) nu mai este o constanta de 24 de ore,ci de aproximativ de 16 ore.Fireste ca m-am intrebat:ESTE POSIBIL ASA CEVA?!.Iar solutia a venit in timpul unui vis lucid.
Teoria relativitatii a fost verificata in practica in mai multe feluri,gratie cronometrelor atomice(sincronizarea lor si apoi comparare lor,functie de diferite medii de functionare si de miscare),gratie satelitilor artificiali,gratie descoperirilor din fizica coantica.O poveste frumoasa mai trebuie verificata si anume a celor care daca ar calatori cu viteza luminii intr-o naveta speciala,chiar daca pentru acestia timpul ar parea ca se scurge normal ,atunci cand ar reveni pe Terra ar trebui sa descopere ca sunt mai tineri cu cativa ani.
N-o sa povestesc visul,sigur te-ar plictisi,este foarte lung si sunt multe simboluri ce necesita multe explicatii.Ideea principala este:PRIVESTE CU ATENTIE FILMELE VECHI!
Iar de atunci,cand am ragaz ,asta fac;privesc filmele facute la inceputul secolului.Desi simt o emotie speciala ma straduiesc sa observ cu claritate chestiunile tehnice.Toate filmele vechi au ceva comun TOATE MISCARILE SUNT MAI RAPIDE,coparandu-le cu ale noastre.Diferenta este foarte mica,dar este reala.
Am inlaturat artificiile artistice ale vremurilor acelea,si conditiilor tehnice (aparatura,pelicula etc.etc.),si ramane totusi intrebarea :OAMENII ACEIA NU-SI DADEAU SEAMA CA SE MISCA CA"LA DESENE ANIMATE"? Nu erau instare sa-si regleze aparatele? in acea perioada se straduiau sa masoare viteza luminii iar unii chiar au reusit. Dar daca aceasta miscare era pentru ei ceva normal? Daca asa functionau ochii lor,simturile lor,atunci diferenta dintre ce percem noi acum in 2007 fata de 1900 ar trebui sa aiba o alta explicatie!
Daca teoria lui Einsten este adevarata,iar noi cei din 2007 ne miscam mai lent decat cei din 1900,atunci ar putea fi adevarata si observatia savantilor si anume timpul nostru ,nu mai este 24 de ore ci 16 ore si tinde spre ZERO.Si toate acestea se datoreaza faptului ca pamantul,impreuna cu intreg sistemul solar primeste mai multa energie din spatiu si se misca mai repede in jurul centrului galaxiei.
Este un soi de efect Coriolis la scara galactica (te rog sa te uiti la un filmulet de pe youtude; Equatorial Experiment)
Acum dupa ce ai citit toate aste te vei intreba:de ce ? pentru ca ai propus o tema de meditatie;tinerete fara batraneta,iar eu m-am straduit sa o urmez.
Asa ca, pot a spune ,biologic (carnal) suntem mai batrani,iar emotional suntem mai tineri decat arata varsta "sociala" atestata de certificatul de nastere.
Deci traim intr-o mare confuzie si suntem obligati sa sincronizam ,foarte repede, cei trei "timpi":biologic,emotional si cel social,daca dorim sa dobandim PACEA .
Misiunea este dificila!!!
Poate ca un yogin adevarat ne-ar sfatui sa mai deschidem o chakra si poate ca ar avea dreptate.Imagineaz-ti ca ai construit un balon dintr-un aliaj metalic,insa foarte subtire;ridicandu-l la o anumita inaltime ar exploda,iar scufundandu-l,in ocean, la o anumita adancime ar imploda.Pentru a rezista acestor conditii diferite trebuie sa dotezi balonul cu niste supape,care au rolul de a echilibra energiile din exterior cu cele din interior.Pentru oameni aceste supape sunt CHAKRELE .
Acum iti cer eu ajutorul si te intreb: ce trebuie pentru a face sa functioneze inca o chakra?
Sunt convins ca vei cauta raspunsul si ca-l vei gasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu