luni, 22 martie 2010

Pentru PLANTE.

Este bine ca unii oameni redescopera vechile(ancestralele,anticele....)tehnici de vindecare!Samanii,preotii adevarati, traiesc printre noi si uneori ne ajuta sa intelegem natura experientei umane.----"materia"ESTE vie ,iar plantele sunt icoane ale Trinitatii!
Cain era agricultor iar Abel era pastor.Cain a adus jertfa ,arzand pe altar,ceva din ceea ce avea el;adica plante,---iar Dumnezeu n-a apreciat gestul lui .Abel a jertfit prin ardere carnea unor animale din turmele sale,iar mirosul carnii arse i-a facut "placere" Lui Dumnezeu;spune Biblia.
Cum trebuie interpretata aceasta povestire??!---Carnea trebuie purificata si daca este nevoie purificarea ei trebuie facuta prin FOC.----carnea nu trebuie mancata de oameni---insist---prin arderele de tot se transfera asupra animalului (tapul ispasitor) ,pacatul omului ,si acest pacat era distrus prin ardere. Efortul de purificare a omului era si este acel ceva care i-a facut placere Lui Dumnezeu. Efortul de purificare.
Iar planta ,care este o icoana a trinitatii,NU TREBUIE ARSA,planta este un medicament,este ceva sfant.Din acest motiv Dumnezeu n-a apreciat jertfa lui Cain.Iar Cain,teribil stramos al omului ,nu a reusit sa inteleaga acest fapt simplu,si a continuat sa inainteze in greseala,in ignoranta ,in invidie,omorand cu o falca de magar ,pe Abel.
Multi preoti interpreteaza altfel intamplarea trista care s-a petrecut atunci la inceputurile istoriei,rugamintea mea este sa-ti imaginezi ca Abel si Cain sunt doi medici care se straduiesc sa vindece un bolnav de cancer.
Planta trebuie respectata ,trebuie iubita,trebuie asimilata si ea vindeca.
Ce ne facem cu oamenii care nu inteleg acest adevar?! Ce ne facem cu oamenii care taie padurile ,acopera cu asfalt ierburile,sau modifica genetic structura intima a acestui miracol care este planta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu