duminică, 19 septembrie 2010

Dialoguri de pe Neogen 1

CONSUMERISMUL--------Criza consumerismului------------La crise du consumérisme--------- http://www.dailymotion.com/video/xei17h_la-crise-du-consumerisme-1-3_news La crise du consumérisme 1/3ÎncÄ�rcat de
Anterior Urmatorul
Postat de dThelema 22 Aug 2010, 23:13
in canalul Arborele vietii
Sterge


Comentarii (18)


Scrie aici comentariul tauScrie aici comentariul tau
mai multe
Posteaza


dThelema 18 Sep 2010, 21:41

Am vorbit de FIUL OMULUI si de ''Fiii lupoicei'' (aristocratzia romana)...o sa fac o mica pauza romantica-pentru a asculta o voce superba, o poezie superba, si un mesaj pe masura:Gérard Philipe lit 'La Mort du Loup', Alfred de Vigny http://www.youtube.com/watch?v=an4_fPZmhws&feature=related
Poate car ar trebui sa amintesc de 'Mistretul cu colti de argint'' http://www.youtube.com/watch?v=xwS0t766Cxo
......
sau ''Moartea caprioarei'' http://www.youtube.com/watch?v=Mca6hOD5CFE
....Vanatoarea foametei în muntii Carpati.
....
Mã simt legat prin sete de vietatea care va muri
La ceas oprit de lege si de datini.
.......
Si-am tresarit tacut si alb când tata
Mi-a suierat cu bucurie: - Avem carne!
.........
Tu, iarta-mã, fecioara - tu, caprioara mea!
..........
Mananc si plang. Mananc!''
Revolutia poftelor noastre.....carne...carne...carne
marta_50 15 Sep 2010, 22:21

Da, e valabila paralela !Imi place , ca ai imaginatie !E interesanta !
dThelema 15 Sep 2010, 22:13

O sa fiu nitzel sofist,sau o sa fac o reducere la absurd ,ca in matematica.......sau mai modern o sedintza de ''brainstorming''---Lenesul din povestea lui I. Creanga ar putea fi Iisus. (Cel care a spus ''Eu sunt calea, adevărul şi viaţa'').....satenii ar fi preotzii evrei ,pe de o parte, si slujbasii romani (fii lupoaicei),pe de alta.......iar boieroaica ,''ispititorul''.
Iisus e lenesul ?...DA!....misiunea cea mai importanta----PURIFICAREA TEMPLULUI LUI DUMNEZEU---nu a dus-o la bun sfarsit. Un singur idol stapaneste ,in prezent, mintzile si inimile terrienilo---banul.
marta_50 15 Sep 2010, 13:01

Asa ar trebui , sa -i spanzuram pe toti care fac rau ,sun un exemplu negativ !
dThelema 14 Sep 2010, 22:53

Cică era odată într-un sat un om grozav de leneş; de leneş ce era, nici îmbucătura din gură nu şi-o mesteca. Şi satul, văzând că acest om nu se dă la muncă nici în ruptul capului, hotărâ să-l spânzure, pentru a nu mai da pildă de lenevire şi altora. Şi aşa, se aleg vreo doi oameni din sat şi se duc la casa leneşului, îl umflă pe sus, îl pun într-un car cu boi, ca pe un butuc nesimţitor, şi hai cu dânsul la locul de spânzurătoare!...
Aşa era pe vremea aceea......
dThelema 14 Sep 2010, 22:52

''A cui e vina , ca exista sclavi ??''! !....................
Mi-am amintit de Ion Creanga si de ''Povestea unui om lenes''. Cred ca lenesul ala e unul dintre cei mai intzeleptzi romani,din Romanica.....si ...era (poate mai este),un lenes cu ''bun simtz''! In prezent sunt f. multzi lenesi ''nesimtzitzi''-----se gasesc in ''clasa de mijloc''...in ''elite''.
marta_50 14 Sep 2010, 15:21

A cui e vina , ca exista sclavi ?? Nu vrei sa fii sclav esti filozof , ca noi , sau analist . stam cu ochii in carti si cine ara , seamana , culege ? In nici un caz, noi , care doar consumam ,analizam si ne suparam ! Ce ne facem ca adevarul e undeva la mujloc ? Daca muncesti ai !E grea munca ,dar ai !Daca nu te pricepi la nimic , ce faci , te angajezi sclav , pt o paine !Dar daca toti am sta cu cartea in mana , ce am mai manca ?Dar daca muncesc pe rupte , am de toate ! Sunt intrebari la care poate raspunde fiecare , caci e liber sa aleaga .
dThelema 13 Sep 2010, 22:35

Consumerismul a fost si este strategia de ''dezvoltatare'' a capitalistilor.
Productzia a fost realizata de catre SCLAVI----grupuri de oameni,sau tzari intregi (daca e sa privim atent excrocheria numita ''DIVIZIUNEA INTERNATZIONALA A MUNCII).
In tarile cu statut de sclavi,cum e si Romania, exista o ''elita'' si o ''clasa de mijloc''' care consuma-----restul ......restul oamenilor sufera...produc si sufera.
Sclavia este buna doar pentru proprietarii de sclavi.
In ''cuvantarea'' de ''Anul Nou'', presedintele a vorbit despre intarirea clasei de mijloc, insa n-a spus nici o cuvant despre bunastarea producatorilor (adica a sclavilor). Aceasta e politica in ''lumea occidentala---civilizata''
marta_50 13 Sep 2010, 22:03

In toata nebunia consumismului,eu gasesc si o parte buna ! Normal fiecare om ar avea ceva de munca ,in domeniul care ii place si se pricepe ! Dar, partea rea e ca foarte putini produc , ce vor ei si toata lumea consuma ! Nici asta nu ar fi rau daca ar fi cu masura , dar apare "lacomia , care pierde omenia "
marta_50 13 Sep 2010, 21:39

Suntem ,oare ,capabili sa producem ceva, ca sa nu fim numai consumatori si sa criticam tot timpul ??????????Sa cultivam , sa recoltam si sa oferim si celorlalti din produsele noastre ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu