duminică, 19 septembrie 2010

Dialog ....Neogen ...2

......ECHILIBRUL STATIC ...ECHILIBRUL DINAMIC...ECHILIBRUL LA EGIPTENI, LA GRECI ,LA EUROPENI, LA ASIATICI...
Anterior Urmatorul
Postat de dThelema 23 Iul 2010, 22:22
in canalul Arborele vietii
Sterge


Comentarii (35)


Scrie aici comentariul tauScrie aici comentariul tau
mai multe
Posteaza


dThelema 18 Sep 2010, 20:27

....Trebuie sa vedem si sa ne dorim altceva.....IMPERATIV!......Ceux qui vivent, Victor Hugo
http://www.youtube.com/watch?v=BTbxKR3dukE&feature=related
LIBERTATE!
.......
Gérard Philipe - Liberté (Paul Eluard) http://www.youtube.com/watch?v=OcnZg9nsMU8&feature=related
marta_50 18 Sep 2010, 14:11

Da o privim , ne-a fost dat sa vedem ,sa aflam, toate astea ,sa intelegem si sa invatam ceva . Asa ,da , asa nu !!
Toate lectiile astea ne duc spre progres !
dThelema 17 Sep 2010, 21:18

.....si totusi ,trebuie sa privim si aceasta ''fatzeta'' a realitatzii timpurilor noastre.
marta_50 16 Sep 2010, 23:00

Imi pare rau ,nu am putut urmari documentarul ,a fost un soc in plexul solar , m-am strans de groaza si am inchis !Urasc voilenta .Stiu cat rau a facut omul si daca as putea sa-l stergem cu buretele si sa nu-l mai repete nimeni, ar fi bine ,dar a ramas adanc sapat .
dThelema 16 Sep 2010, 22:30

DOCUMENTAR SCURT SI TULBURATOR http://www.dailymotion.com/video/x6korr_la-strategie-du-choc-a-voir_tech
marta_50 15 Sep 2010, 22:43

Stii care e problema lor ? Oricata bogatie ar avea tot muritori sunt ! Sunt vulnerabili ,raul pe care il fac se intoarce inzecit ! Nu pot scapa de DREAPTA JUDECATA a lui DUMNEZEU !Si Bill Gates cu toate radiatiile si vaccinurile lui , va platii ! Eu cred in zicala "dupa fapta si rasplata " Faci rau , vei avea rau !In vietile urmatoare ei vor fi sclavii !
dThelema 15 Sep 2010, 22:32

ZEII SUNT PRINTRE NOI!.....''camuflatzi'' cum spunea M.Eliade
dThelema 15 Sep 2010, 22:31

.....'' vezi cat se straduiesc oamenii se stiinta sa gaseasca noi energii, pastile antioxidante , de incetinirea imbatranirii,diminuarea poluarii......................! Eforturi se fac pt. schimbare !''.......de pilda Bill Gates http://saccsiv.wordpress.com/category/bill-and-melinda-gates-foundation/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/02/video-bill-gates-vaccinurile-si-avorturile-vor-diminua-cresterea-demografica/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/02/bill-gates-anunta-la-davos-ca-doreste-sa-transforme-acest-deceniu-intr-unul-al-vaccinurilor-si-ca-va-dona-10-miliarde-de-dolari-detalii-despre-relatia-sa-cu-elitele/
marta_50 15 Sep 2010, 13:13

Si eu cred ca vor reveni , dar trebuie sa-i ajutam si noi !
Se inoieste totul ,dar greu !Naiv , burghez ,incet , greu dar se vor schimba toate , In BINE fireste !Nu vezi cat se straduiesc oamenii se stiinta sa gaseasca noi energii, pastile antioxidante , de incetinirea imbatranirii,diminuarea poluarii......................! Eforturi se fac pt. schimbare !
dThelema 14 Sep 2010, 23:11

In finalul documentarului se vorbeste despre optimismul naiv de tip burghez...si de criza profunda prin care trece societatea occidentala....insa este si un alt fel de optimism-------CREATIVITATEA------------O NOUA SI RADICALA CREATIVITATEA UMANA.
Indraznesc sa fac o afirmatzie (poate speculativa...poate...poate...) ZEII REVIN ! ! !
marta_50 14 Sep 2010, 16:00

Si Mircea Eliade e optimist si crede intr-un viitor creator,cultural si unic ! Parca vorbea pe limba sufletului meu ! Si eu astept ca viitorul sa schimbe tot ce nu merge bine ! Si asa va fi ! Mai vorbim !
marta_50 14 Sep 2010, 15:29

Hai, sa nu exageram ,ca nu le distrug voit ,poate din prostie ,dar sunt rezervatii naturale , ocrotite ! Dar sunt si zone atacate de om in nebunia lui ,e adevarat ! dar natura are o putere de regenerare uluitoare , e ajutata si de spiritele naturii, de entitati superioare si i-o ia inainte omului ! Stai linistit, omul nu va putea sa distruga planeta !O strica pe unde trece , dar EA se regenereaza .DUMNEZEU ne ridica si pe noi ,sa fim in armonie cu universul , dar mai dureaza !
dThelema 13 Sep 2010, 22:21

Despre optimism.....Aceiasi lege a ENANTIODROMIEI------A ECHILIBRULUI----''cineva se va desfata,iar altcineva o sa planga''. Daca roata se va schimba in 2012 o sa vedem curand.
Despre un anume fel de optimism voiam sa vorbesc......cel de care ne povestea M. Eliade;http://www.youtube.com/watch?v=2ofkZK1VLeA
dThelema 13 Sep 2010, 22:12

Locurile acelea minunate de care vorbesti sunt in inima Siberiei, in Amazonia,in inima Australiei.....in unele zone izolate din Africa....insa sub pretextul turismului ''cultural'' se incearca distrugerea lor.
marta_50 13 Sep 2010, 16:18

Dar a ramas partea cealalta cu : paduri , lacuri ,munti izvoare , cascade si multi oameni frumosi , gospadari si buni ! Si priveste la copii care se nasc , blonzi cu ochi albastri, destepti si cu o personalitate puternica ,care stiu ce var , pe care nu-i poti minti ,nici pacali,simt si stiu dinainte ce vrei sa faci ! Lumea se schimba si daca ne schimbam si noi ramanem cu ei , nu , plecam ! Pamantul un corp viu , nu mai suporta raul si uratul , se scutura de paraziti !PEIVITI IN JUR CU ATENTIE SI VETI OBSERVA SCHIMBAREA !VIITORUL VA FI FRUMOS !
dThelema 10 Sep 2010, 23:28

FIUL OMULUI........multzi dintre primii crestini au fost sfasiatzi de lei in arena circului. Apoi ''fiii lupoiacei'' au gandit ca e mai profitabil sa-i devoreze ei pe crestini....si de cca. 2000 de ani o parte din Terra a fost transformata in arena de circ.
marta_50 10 Sep 2010, 10:43

Eu sunt mai optimista ! Sunt din ce in ce mai multi Romani ,care au inteles mersul lumii si incearca din rasputeri sa mentina un echilibru , cum pot , mai fragil , dar macar exista , macar sub forma de gand si dorinta . acelasi lucru si pt. respectul de sine si dorinta de progres , de iluminare !Voi cativa , eu , ei , alti cativa ......si tot asa ....
butterfly.75 24 Aug 2010, 11:19

Hmm sincer nu stiu cind vor percepe ei vre-odata cum este cu ECHILIBRUL asta ! din pacate
dThelema 23 Aug 2010, 22:48

Daca vorbim de Romani.....anticii...cuceritori ai Europei-----FII LUPOAICEI.....cei care au crucificat FIUL OMULUI.....atunci trebui spus de la inceput ca ei sunt VINOVATZII pentru dezechilibrul din prezent!
Daca vorbim de Romani....locuitorii din Romania....sclavi ai Europei.....atunci trebuie remarcat ca acesti bastinasi trebuie sa descopere ce este respectul de sine...si...poate...ca vor intzelege si cum se realizeaza ECHILIBRUL.
Poate....poate
marta_50 23 Aug 2010, 13:30

Echilibrul la Romani ...
dThelema 20 Aug 2010, 18:32

.ECHILIBRUL DINAMIC !
marta_50 20 Aug 2010, 14:12

In momentul de fata avem nevoie de echilibru MORAL .A venit timpul cand nu mai incape atata lene , indiferenta ,minciuna , hotie ,nepasare ,aroganta si incultura si mai ales NEDREPTATE ! Nu se mai poate ,se va prabusii totul si va fi f. grav , daca nu ne trzim din visare ,din nepasare ! Au coborat Ingeri de mare Lumina sa arda de vii pt . noi, ca sa intelegem Ceva ! Au venit sa ne ajute ! fiti atenti la mesajul lor !Hai sa schimbam totul !!!!!!!!Sa ne fie bine la toti !
dThelema 23 Iul 2010, 22:37

dThelema ECHILIBRUL..........ECHILIBRUL STATIC ...ECHILIBRUL DINAMIC...ECHILIBRUL LA EGIPTENI, LA GRECI ,LA EUROPENI, LA ASIATICI...
.....




JUDECATA LUI OSIRIS
..

Judecata a lui Osiris.
dThelema 23 Iul 2010, 22:37

In capitolul 125 al Cartii mortilor este prezentat un tribunal, in fata caruia mortul trebuie sa se infatiseze pentru a-si sustine cauza, marturisindu-si curatia morala. Imaginile cuprinse in acest capitol arata pe Osiris asezat pe un tron maret si prezidand ceremonia. El este asistat de 42 de judecatori, numar care ar corespunde celor 42 de nome ale Egiptului. Mortul este condus de zeul Horus in marea sala a judecatii. De fata este si Anubis. Impreuna fac cantarirea sufletului mortului pe o balanta. Pe un taler al balantei este asezata inima mortului, iar pe celalalt o pana, simbol al zeitei adevarului, Maat. Deoparte sta un animal hidos, jumatate crocodil, jumatate hipopotam, numit Oms, un fel de Cerber. Acesta asteapta rezultatul cantaririi inimii, pentru ca, in cazul ca balanta nu ramane fixa si se inclina intr-o parte, sa devoreze imediat inima mortului. Mortul nu ramane pasiv fata de cele ce se intampla cu sine, ci se agita, se apara, isi sustine nevinovatia printr-o ,,marturisire negativa", in care arata faptele rele pe care ar fi putut sa le faca dar nu le-a facut. Adresandu-se lui Osiris, il saluta ca pe un zeu al dreptatii, asigurindu-l ca n-a facut nici o fapta rea, nu si-a omorat rudele, n-a mintit, n-a tradat, n-a parit, n-a barfit, n-a facut pe nimeni sa sufere de foame, n-a facut pe nimeni sa verse lacrimi, n-a comis adulter, n-a micsorat banita de grau, n-a falsificat masura cotului, n-a apasat pe varga de fier a balantei si asa mai departe, sfarsind prin a repeta: "Sunt curat, sunt curat, sunt curat, sunt curat !" Adresandu-se apoi judecatorilor, le cere sa aduca in fata zeului marturie favorabila, sa nu spuna nimic rau despre el, pentru ca a dat paine celui infometat, apa celui caruia ii era sete, vesminte celui care era gol etc. In urma acestei duble recomandari, zeul Toth, scribul zeilor, care statuse cu condeiul in mana si asteptase cantarirea, isi face raportul catre Osiris spunand: "Cutare a fost cantarit pe balanta, nu i s-a gasit nici o vina, inima sa e dreapta, mainile sale sunt curate, trupul sau este lipsit de orice rau; acul balantei este la mijloc, nici un pic de o parte sau de alta". Atunci judecatorul suprem pronunta hotararea, dandu-se voie mortului sa mearga unde vrea in lumea spiritelor si a zeilor, fara sa fie oprit de pazitorii portilor raiului (Amenti). Imperiul lui Osiris ii este deschis.
dThelema 23 Iul 2010, 22:35

Heraclit din Efes (Greacă: Ηρακλειτος Herakleitos) (aproximativ 535 - 475 î.Hr.), cunoscut ca "Obscurul" (Skoteinos)
..
Heraclit-------------ENANTIODROMIA-----------Frumusetea este armonia contrariilor!!!!!!!!
..Shakespeare
..
Shakespeare........ cand cineva se desfata altcineva plange! ....o alta exprimare a enantiodromiei!
..
Carl Gustav Jung si ...Heraclit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu