vineri, 31 august 2012

Genocid in Romania (?)

In  doi ani Romania pierde 2,4 milioane  de  persoane....fara  sa  fie  razboi...molima..sau  alte  catastrofe  naturale.Intrebare  TREBUIE  PUSA ;
CINE  UCIDE  ROMANII  ?
Alte  cateva  milioane  de  romani  sunt  deportate  in  Europa pentru  munca ieftina.Este  o  deportare   !....o  forma  mascata,  vicleana  ,de  a  depopula  acest  teritoriu,prin  lipsa  locurilor  de  munca ,prin  proasta  salarizare,  prin  conditii  indecente  de  lucru,  prin  abuzuri ale  patronatelor,  prin  indolenta ''autoritatilor''  locale  si  centrale.....etc...etc.....
................................
  La 1 ianuarie 2010 populaţia României a fost de 21.462.000 de locuitori. Populaţia masculină, 10.451.000 de persoane, reprezenta 48,7 la sută din populaţia ţării, iar cea feminină, 11.011.000 de persoane, 51,3 procente, potrivit INS.
Sursa ;
http://www.mediafax.ro/social/romania-are-21-5-milioane-de-locuitori-in-2010-populatia-pe-glob-va-ajunge-la-7-miliarde-6530331
============
Potrivit rezultatelor preliminare, populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane. Ultimul recensământ, din 2002, a stabilit că România avea o populaţie de 21.680.974 de persoane.
Sursa;
http://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/4075-romania-mai-are-doar-19-milioane-de-locuitori-date-preliminare-recensmant-2012.html


.............
19.043.767-----acest  numar  de  persoane  este  cu  siguranta  fals.  Poate  ca realitatea  este  mai  cruda...poate  ca populatia  tarii  este  doar  de  17 milioane.
   CATI  ROMANI  ADEVARATI  AU  MAI  RAMAS ? ! sa  plateasca  datoriile  facute  de guvernati.....si..sa  ''completeze''  listele  electorale..........
TREBUIE   REVIZUITA  ISTORIA........ISTORIA  MINCIUNILOR.!!!!!!!!!!!!
OARE  CARE  ESTE   CEL  MAI  MINCINOS  POPOR  DE  PE  PLANETA  ? 
CINE  ARE  ''PRIVILEGIUL''  DE  A  BATJOCORI   SFANTUL   DUH   ?!

150 de comentarii:

  1. "Popor român,
    Îţi scriu pentru că sper ca, măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte. De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut , crescut şi educat în graniţele sale ?Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria , şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.
    Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ. Scrierea sumeriană a apărut 1000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat ? Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.
    NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT
    De ce te laşi dezbinat ? Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.
    Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile ? Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta? Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta ? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma ?
    Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.
    Tu taci!..."

    RăspundețiȘtergere
  2. "...Astăzi , ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor de neam.
    Tu taci!
    Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.
    Tu taci!
    Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.
    Tu taci! ... "

    RăspundețiȘtergere
  3. "...Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile.
    Tu taci!
    Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile “ la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul iar ţara rămâne pe butuci.
    Tu taci!
    Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:
    1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului, sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită.
    Tu taci!
    2. Elemente din tezaurul ţării sunt trimise “ la expoziţie“ în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele.
    Tu taci!
    3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.
    Tu taci !
    Slujbaşii ţării, căftăniţii vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”.
    Tu taci!
    Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată,pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui.
    Tu taci!
    Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze spun că nu e nimic deosebit.
    Tu taci!
    Ţi se fură voturile iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată.
    Tu taci!
    În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic.
    Tu taci!
    - Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS.
    Tu taci!
    - Dacă te îmbolnăveşti , nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele , s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.
    Tu taci!
    Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român , chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României, (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al ŢINUTULUI SECUIESC, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială.
    Toţi tac.
    Tu taci!..."

    RăspundețiȘtergere
  4. "Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii pentru că eşti prea bogat, în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută, lăsându-te dator pe sute de ani fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.
    Tu taci !
    Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire.
    Tu taci!
    Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul.
    Tu taci!
    Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul dar să mai te consulte pe tine.
    Tu taci!
    Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire.
    Tu taci!
    Asta se întâmplă astăzi, popor român, şi
    -
    Tu taci!
    Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu, popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.
    -
    Cât o să mai taci ?
    Trezeşte-te popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.

    Acesta este mesajul nedescifrat până acum, al tăbliţelor de la Tărtăria !"

    RăspundețiȘtergere
  5. Tacerea este de aur !
    +++++++++++ +++++++
    -Singura certitudine din aceasta viata ...este...(?)....ESTE MOARTEA !
    Ar trebui recitita schita exceptionala scrisa de M. Eliade----''SANTURILE''---unde Moartea este singura care alina suferintele.
    Personajele mor,pe rand, sau in acelasi timp,pentru ca niste ''diversionisti'' ,imbecili de altminteri, au montat prost....foarte, foarte prost o ''piesa de teatru ''.
    Mosul,personajul central, care-l simbolizeaza pe Zalmoxis, se stinge fara sa-si mai revada COMOARA.
    Ilaria, intruchipeaza Dacia , moare secerata de rafalele mitralierelor---Atentie !----rafale ucigase ce vin din clopotnita bisericii unde se ascunsese ''diversionistul'' , si de gloantele rusilor care inaintau pe sosea.
    Von Balthasar ,ce simbolizeaza Tracia ,cade o data cu Ilaria. Nu era mag, Era ofiter german,si cel mai importante .... ERA POET......

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu pot sa cred ca asa ceva e posibil ! E poate doar o stranie coincidenta, dar astazi, fara sa fi apucat sa citesc ceea ce ai scris ieri - abia acum am observat comentariul tau - m-am gandit la tine in asociere cu moartea vazuta ca nunta :
    "Să le spui curat
    Că m-am însurat
    Cu-o mândră crăiasă,
    A lumii mireasă;
    Că la nunta mea
    A căzut o stea;
    Soarele şi luna
    Mi-au ţinut cununa.
    Brazi şi paltinaşi
    I-am avut nuntaşi,
    Preoţi, munţii mari,
    Paseri, lăutari,
    Păserele mii,
    Şi stele făclii!".

    Visasem asta-noapte ceva in legatura cu tine, de aceea. Se facea ca prietena mea din copilarie - o armeanca brunetica si frumoasa, cu care n-am mai vorbit de multi ani - imi spunea ca tu, "iubitul" ei, i-ai fi telefonat sa o anunti ca te casatoresti, i-ai fi descris voalul miresei si i-ai fi dat si alte cateva detalii in legatura cu nunta programata. Foarte curios - casatoria ta, in sine, ma lasase rece, ca si cand ar fi fost un eveniment oarecum de asteptat; eram doar un pic geloasa pentru faptul ca ii povestisesi ei si nu mie despre aceasta si pentru ca te numise "iubitul ei". La trezire, mi-am amintit de interpretarile date de bunica mea unor asemenea vise despre nunta ...

    Poete, mai ramai printre noi - mai sunt atatea de aflat, atatea de inteles... Suferintele sunt doar lectii de viata - tu singur o spuneai candva. Ramai in lumina ! Eu asa te vad de la o vreme - in lumina aceea curata din munti. De cateva zile sunt acolo cu tine, langa tine, in balcon. M-am facut mica-mica, de aceea nu ma poti vedea.

    Poete, SCRIE ! Nu e o rugaminte, e o porunca (eu sunt doar mesagerul). Trebuie sa scrii, asa cum trebuie sa patimesti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce pacat e ca nu-mi amintesc limba Germana !
    Ce trist e ca nu-mi amintesc Sanskrita !
    Ce amar este ca-m inceput a uita limba Romaneasca !

    RăspundețiȘtergere
  8. Le-ai cam uitat, ce-i drept, dar important e c-ai vrea sa ti le-aduci aminte. Am putea exersa, impreuna. Ce zici, incepem cu Sanscrita ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru inceput, ceea ce scrii - sub masca anonimatului - aduce a poezie. Continua, te rog.

    RăspundețiȘtergere
  10. Se pare ca ma lasi sa invat de una singura. Azi - de pilda- am aflat ca, in limba sanscrita, cuvantul "razboi" inseamna dorinta de avea o vaca buna. Am incercat sa scriu asta ca si comentariu la ultima ta postare, dar acolo nu se admit comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dialogul se abate de la tema.
    Problema este deosebit de grava.
    Dacii liberi---Carpii bunaoara---au fost invinsi de o poveste absurda repetata ,si iar repetata de calugari....despre Cristos venit pe pamant in Palestina.
    Carpii aveau o poveste adevarata despre Krishna, unul din multele avataruri ale lui Vishnu.
    Crhistos...Krishna ....se aseamana ,nu numai in litere ,ci si in fapte.
    Dupa 1200 de ani TINUTUL ZEILOR----Moldova---este populat de venetici....fiecare cu povestea lui si fiecare cu interesul propriu.
    Dupa potopul...de apa si mal...a venit potopul de minciuni si tradari.

    RăspundețiȘtergere
  12. "Povesti" sunt multe ... De ce consideri tu ca una ar fi absurda, iar cealalta adevarata, nu sunt sigura.

    Religia dacilor starneste dispute vii. In principal, exista doua mari curente. Unul dintre acestea sustine ca, de fapt, dacii ar fi avut o religie monoteista, iar unicul lor zeu ar fi fost cunoscut sub mai multe nume, printre care Zamolxis si Gebeleizis.
    O alta teorie din categoria celor monoteiste face o paralela cu crestinismul. Ea porneste de la faptul ca dacii faceau parte din marea familie a popoarelor indo-europene. In mitologia arienilor din India apare Krishna. Această teorie afirma ca, de fapt, Krishna ar fi fost... un dac din Crisana, care ar fi fost zeificat de catre indo-europenii care ar fi „roit" din Carpaţi catre Valea Indusului; cu alte cuvinte Krishna ar fi fost un conducator al dacilor care au cucerit toate teritoriile pana in India de azi, "Krishna" nefiind decat un avatar al lui Zamolxis. Numele de crestinism ar deriva tot de la dacul Krishna, mai spune aceasta teorie.

    Alte teorii sustin ca dacii ar fi fost stramosii intregii omeniri. In acest context a fost lansata si ideea ca, de fapt, limba romanilor, adica limba latina, nu ar fi fost decat un dialect al limbii dacilor, in ciuda dovezilor stiintifice care arata faptul ca ele făceau parte din grupuri diferite ale limbilor indo-europene.

    Continuam ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt adevarate cele spuse. Deocamdata....nu ies la suprafata cei care stiu mai mult . Nu mai este mult si vom vedea lucruri de necrezut dar adevarate.

      Ștergere
  13. Ommmmm !
    Sunt frumoase povestile acestea !
    Inaintea ultimului potop, cu cca. 6500 de ani i.e.n. ,Europa era locuita de un singur popor ,care avea mai multe triburi, sa zicem; 12. Cultul religios era unic , pentru toti, cu foarte rare exceptii.
    Zeii lor erau cu mai mult de 100000 de de ani inainte, cu mult mai inainte de glaciatiune, in Quaternar.
    Shiva este de la inceputul Lumii, avatarul lui, Krishna ,de cateva milioane de ani.

    RăspundețiȘtergere
  14. Povestile absurde inventate de cei alungati din Egyptul antic....sau povestile reinterpretate, spoite ,aurite...etc...etc...au inselat vigilenta Dacilor. E drept ca au fost nevoie de aproximativ 800 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  15. .....crestinism in loc de Libertate...apoi ,dupa o vreme, ''tara sedea turcita '', iar acum,in istoria nenorocita a prezentului politic, niste venetici de peste Atlantic au venit sa ne invete democratia.....de parca noi am fi uitat de Greci...sau de Traci.

    RăspundețiȘtergere
  16. Shiva ,Brahma , Vishnu erau de la inceputul Lumii, avatarul lui Vishnu, Krishna , este de cateva milioane de ani.

    RăspundețiȘtergere
  17. Referindu-se la nasterea sentimentului religios, Mircea Eliade preciza, in jurnalul din 1959: "Religia este, intr-adevar, rezultatul caderii, al uitarii, al pierderii starii de perfectiune primordiala. In Paradis, Adam nu cunostea nici experienta religioasa, nici teologia, adica doctrina asupra lui Dumnezeu. Inainte de pacat nu exista religie."
    Sa cercetam insa, daca nu putem ajunge la adevar prin credinta (revelatie).
    Hinduismul, atat de familiar tie, nu este doar una dintre cele mai vechi religii ale lumii, ci si una dintre cele mai complexe. Aceasta complexitate, manifestata prin unghiurile diferite din care se determina realitatea finala, este cea care atrage si ii fascineaza pe multi intelectuali. In Hinduism se mai gasesc unele concepte comune cu crestinismul, ca de pilda cel al trinitatii:- Brahman, eternul Trimutri, sau Dumnezeu trei-in-unul (trinitar): Brahma (ca si Creator), Vishnu (ca si Pastrator) si Shiva (ca Nimicitor). Nu am inteles de ce te-ai oprit tocmai asupra lui Shiva - nimicitorul.
    Prin urmare, Hinduismul este foarte tolerant fata de celelalte religii, fiindca gaseste o asemanare la fiecare si cauta sa le asimileze.
    In crezurile hinduse, insa, nu exista despre Dumnezeu o idee unica. Conceptele hinduse despre divinitate includ oricare dintre urmatoarele: monismul (toata creatia/existenta este una); panteismul (toata creatia/tot ce exista este divin); panenteismul (Dumnezeu se afla in creatie ca si sufletul in corp); animismul (Dumnezeu, sau mai multi Dumnezei, traiesc/salasluiesc in creatiile sale, cum ar fi copacii, pietrele, animalele etc); politeismul (exista multi Dumnezei); henoteismul (exista mai multi Dumnezei dar ne inchinam unuia singur); monoteism (exista doar un singur Dumnezeu).

    RăspundețiȘtergere
  18. In privinta notiunii de Dumnezeu, fiinta suprema a Hinduismului este indefinita, este impersonalul Brahma, Absolutul filozofic. Crestinismul afirma ca exista o singura fiinta suprema, care este infinitul Creator personal. Pe deasupra, Dumnezeul crestin este iubitor si deosebit de interesat si implicat in treburile umanitatii, in puternic contrast cu distanta divinitate a Hinduismului. Hindusul il priveste pe om ca fiind o manifestare a impersonalului Brahma, lipsit de valoare individuala sau personala. Crestinismul insa, invata ca omul a fost facut in imaginea lui Dumnezeu avand personalitate si capacitatea de a primi si de a oferi dragoste. Desi imaginea lui Dumnezeu din om a fost corupta la caderea acestuia in pacat, omul ar fi inca nespus de pretuit de catre Dumnezeu.
    In ce crezi tu ca ar consta, atunci, superioritatea si/sau credibilitatea hinduismului in fata crestinismului ? Ce concepte te-au fascinat, ti-au stimulat in asa masura imaginatia, de ai ajuns sa imbratisezi cu o asemenea fervoare hinduismul si sa dispretuiesti crestinismul ? Conceptul de libertate ? La ce anume, concret, faci referire, cand spui "libertate" ? Nu admite crestinismul liberul arbitru ? Eu as zice ca dimpotriva, nu exista concept mai des folosit decat acela de liber arbitru de catre teologia crestina. Sa fie oare faptul ca, in Hinduism, nu exista ideea de pacat impotriva unui Dumnezeu sfânt ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Cuvantul provine din latinescul dom(i)ne [deus]. Inseamna domn.

    "Cine este?" e o intrebare atat de complexa incat s-au scris tomuri intregi in incercarea de a raspunde la ea.

    Dupa definitia de dictionar, o fiinta supranaturala, considerata - in credintele religioase - creatoare si carmuitoare a lumii; demiurg; divinitate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Fratii ,Brahma,Shiva, si Vishnu,au fost ''nascuti de Bhavani.
    Inainte de Bhavani era, si este un Zeu, necunoscut oamenilor, un Zeu care a creat apa.(apa materiala, apa eterica,,si apa spirituala )

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnule Dan, vorba colegelor dumitale, la domnia ta predomina dorinta de a-ti domina partenerul de dialog, mai ales in domeniile dumitale preferate. Intre noi, insa, va domni mereu pacea, daca vom tine seama de existenta principiului ... dominoului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Abia acum am vazut ca ai scris mai mult. E foarte interesant, continua, te rog.

    RăspundețiȘtergere
  23. Despre Dumne s-au scris carti ?
    Cine sa le scrie ?
    Primii crestini erau analfabeti.
    Dupa zeci si sute de ani ,au aparut tot felul de pareri....insa ce-i ce le exprimau in scris NU ERAU CRESTINI .
    .....oportunisti....mmmda....
    Una din principalele ''virtuti'' ale crestinului este ; incultura .
    ( termenul---cultura---vine din limba greaca , si tine de cunoastere Zeilor, de cultul Zeilor )
    Doctrina crestina a ''ucis'' Zeii.

    RăspundețiȘtergere
  24. Despre Brahma se spune ca a fost pedepsit de fratii sai pentru ca a devenit orgolios, crezundu-se superior, fata de de Shiva si Vishnu.
    Brahma a fost ''aruncat'' in abis, si obligat sa revina pe un drum dificil, plin de umilinte,in lacasul Lui divin.
    Se spune ca Brahma inca n-a ajuns in Ceruri.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cum o sa fia analfabeti primii crestini ? Sa-l luam de pilda pe Matei, unul dintre apostoli. Numele initial al lui Matei a fost Levi. El era fiul lui Alfeu si a fost de meserie vames, adica perceptor/incasator de taxe în Capernaum.
    Am vazut o imagine cu el în timp ce isi scria Evanghelia, intr-un manuscris vechi. Evanghelia sa a fost, cel mai probabil, scrisa initial in aramaica si apoi tradusa in greceste. Stiu ca sunt teorii care sustin ca evangheliile ar fi fost scrise mult mai tarziu, de catre apostolul Pavel, pe care tu il consideri probabil un oportunist. Printre primii crestini s-au numarat insa si greci si iudei invatati, care stiau sa scrie.

    RăspundețiȘtergere
  26. Frumoasa povestea despre Brahma. Una similara o au crestinii (despre Lucifer, cel exilat pe Pamant pentru orgoliul de a se crede la fel cu Dumnezeu).

    RăspundețiȘtergere
  27. Pavel?...Fostul Saul ?.....Aaaa ,nu...pe el il consider criminal.......un criminal foarte periculos .
    Cei ce stiau a scrie in acea perioada istorica erau ''macelarii'' (folosesc acest cuvant spre amintirea povestioarei mele ''REVOLTA BATALILOR''), turma, gloata, nu stia sa citeasca. Si e un fapt grav pentru ca cele scrise de ''macelari'' sunt in spiritul mentalitatii lor----bestiale, sangeroase...etc...etc...Marturiile lor sunt pline de sange. Morala lor este cea a pradatorului.
    --- Pentru mine n-au nici o valoare.
    Iar primii crestini au aparut ,in imperiul roman, pe langa orasele mari.
    Crestinismul era relia sclavilor, a prizonierilor de razboi, a saracilor, a bolnavilor...a traumatizatilor sexual, a femeilor abuzate,batjocorite.....etc....
    ''Religia'' sclavilor nu-si avea loc in Dacia. Carpii , de pilda ,erau bine organizati social, si nu acceptau scalvagismul.
    Dumne, sau....pardon....Domine (stapan),n-avea ce cauta in tinutul Carpilor.
    Liberul arbitru primit in dar de om, de dac, exclute ideea de stapan ....de Dumne.

    RăspundețiȘtergere
  28. Cainii fara stapan sunt cei mai cruzi, Dan...

    Iata un exemplu graitor de poveste sangeroasa, de cruzime fara noima - intr-un pasaj din Herodot, care se refera la credinta dacilor in nemurire si care spune: „Iată în ce fel se socot ei nemuritori: credinţa lor este că ei nu mor, ci că cel care piere se duce la Zamolxis - divinitatea lor - pe care unii îl cred acelaşi cu Gebeleisis. Tot în al cincilea an aruncă sorţii, şi întotdeauna pe acel dintre ei pe care cade sorţul îl trimit ca solie la Zamolxis, încredinţându-i de fiecare dată toate nevoile lor. Trimiterea solului se face astfel: câţiva dintre ei, aşezându-se la rând, ţin cu vârful în sus trei suliţe, iar alţii, apucându-l de mâini şi de picioare pe cel trimis la Zamolxis, îl leagănă de câteva ori şi apoi, făcându-i vânt, îl aruncă peste vârfurile suliţelor. Dacă, în cădere, omul moare străpuns, rămân încredinţaţi că zeul le este binevoitor; dacă nu moare, atunci îl învinuiesc pe sol, hulindu-l că este un om rău; după ce aruncă vina pe el, trimit după un altul. Tot ce au de cerut îi spun solului cât mai e în viaţă. Când tună şi fulgeră, tracii despre care este vorba trag cu săgeţile în sus, spre cer, şi îşi ameninţă zeul, căci ei nu recunosc vreun alt zeu afară de al lor".

    RăspundețiȘtergere
  29. Povestea asta este o exagerare.
    Tracii aveau mijloace cu mult mai eficiente de comunicare cu Zeii lor.
    Bunii lor ....mosii si bunicii lor erau agricultori, deci cunosteau plantele si calitatile lor magice.
    +++++++++++ =======
    Cainii la care te gandesti sunt Pavel si Petru ?.....iar stapanul....Iisus?

    RăspundețiȘtergere
  30. Ooof, Dan, Dan... Daca ai sti de cate ori m-am gandit la tine ca la un Saul care va deveni un Pavel, in urma unei revelatii, a unui vis lucid. Nu stiu ce anume te-a facut sa devii asa un anticrestin inversunat. Una este sa-ti pierzi credinta in care te-ai nascut si sa adopti o alta, ceea deja nu e un lucru bun, zic eu, dar sa arunci cu pietre, sa incerci sa demolezi religia neamului tau, sa o invinuiesti de toate relele care se intampla astazi in lume, este deja ... de neconceput pentru mine. Ma intristezi ... nici nu ai idee cat de mult.
    O sa incep sa citesc, de-a fir a par, Istoria credintelor si a ideilor religioase - cartea lui Eliade - una dintre putinele carti in limba romana pe care le-am recuperat din biblioteca de acasa. Nu stiu daca va folosi la ceva, daca voi gasi acolo ceea ce caut ... dar poate ca va fi schimbarea minima necesara care va atrage, la randu-i, alte schimbari importante. Vom vedea ...
    ------------------------
    Pana atunci, mi-as dori sa uiti de plantele tale magice, pentru o vreme, sa te bucuri mai mult de soare, de rodul viei, de al pomilor tai dragi. Incepi sa adormi din ce in ce mai tarziu... Oare ce mai visezi ? Mai bine mi-ai povesti unul dintre visele tale fantastice... Dormi in pace ...

    RăspundețiȘtergere
  31. Am mancat alge de mare. Am ascultat cateva maxime din Confucius ,care m-au plictisit foarte tare.....bhee, ---prea multa morala ----
    Da ...da...da...si azi am visat ceva fabulos----O CALTORIE TEMPORALA , IN VIITOR, INTR-UN PLAN ,INTR-O LUME PARALELE FOARTE APROPIATA DE ...DE.....,CUM SA MA EXPRIM ?.....DEE...PLANUL EXISTENTIAL COTIDIAN.
    Pot sa vad viitorul daca intru intr-o lume paralele foarte apropiata, astfel incat sa nu modific nimic din viitoarea istorie a terrienilor.
    Dar n-am sa povestesc nimic tocmai pentru ca doresc sa se schimbe ceva .....MISTERRRR !
    ========= =======
    Religia neamului meu nu este crestinismul.
    Arunc cu vorbe, desi mi-ar place sa arunc cu pietre.....doua pietre vreau sa le arunc in Abis.....Pietrele pe care s-a construit o ''religie''falsa....o ''religie'' care a adus sclavia Dacilor, Druizilor, Incasilor.....Mandanilor.....etc...etc...
    ======= =====
    Istoria religiilor ?..Mmmm..poate si ''Noaptea de Sanziene''.
    Poate ca ar fi mai util sa citesti Biblia, ca sa intelegi de ce sunt asa de inversunat.
    O sa-i descoperi acolo pe criminalii ''buni''----Moise care-si incepe activitatea publica printr-o crima (un paznic egiptean....si apoi cateva zeci de mii de persoane din propriul neam ) , David, care-si ucide miseleste prietenul, si tovarasul de arme, ca sa-i regu.....sa-i fure nevasta,.....pe....sunt multi....si se termina cu ingrozitoare crima a lui Petru, care ucide pe Anania si pe sotia lui Safira, transmitand un mesaj crunt ; DACA VRETI SA INTRATI IN SECTA NOASTRA TREBUIE SA ADUCETI TOATE BUNURILE VOASTRE, TOATA AVEREA VOASTRA, SI SA NE-O DATI NOUA, ALTFEL O SA FITI PEDEPSITI CU MOARTEA.
    Este exact ceea ce se petrece in prezent, crestinul veritabil e incult, sarac, plin de datorii inventate, lipsit de LIBERTATE, cu viata permanent supravegheata si dirijata de o ''elita'' de o ''kabbala''.
    Aaaaa !......poate ca singura referire despre Tracia care ar putea fi in Biblia este in povestea despre viclenia lui David care arunca cu piatra in fruntea lui Goliat.
    Se spune, undeva intr-o apocrifa , ca uriasul Goliat era de neam Trac.

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  33. Wow ! Devine interesant... Ma si miram ..de ce sa-l fi sters, nu scrisesem mare lucru.

    RăspundețiȘtergere
  34. Esti sigur ca n-a fost "dublul" tau, cel din universul paralel pe care l-ai vizitat recent ? :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Hell low !

    Ai deranjat un Zeu Trac.
    Mi-am amintit de ''Fragmentarium ''...mistica tractorului....poate ca-r trebui scris Trac-Thor.
    ....
    -Buy buy !

    RăspundețiȘtergere
  36. Hmmm...se pare ca ai nostalgia coversatiilor de pe yahoo (folosesti "audibles" acum?) :)

    Ce anume l-o fi deranjat pe zeul tau ? Omonimul imperfect la care am facut aluzie ?

    Nu fi "barbar" ! Ma provoci acum sa citesc integral "Fragmentarium"-ul, ca sa gasesc ...tractorul tau ! Thor ...de la Thora, cartea sacra a evreilor ?

    Explica-mi , te rog, nu te "balbai", caci "..nu-i mare lucru sa fii curajos intr-o batalie, daca esti fara talent intr-o conversatie."

    RăspundețiȘtergere
  37. Evrika ! Am gasit, dar nu stiu daca te-am inteles, daca interpretez corect ceea ce ai fi vrut sa comunici. E o ironie sau ... autoironie ?
    "...cand nu te mai poti pierde in Sfanta Treime — te pierzi in „mistica tractorului" ?

    RăspundețiȘtergere
  38. Mistici inferioare, care va sa zica...
    --------
    Iti sunt aproape recunoscatoare ! M-am pierdut cu totul in "Fragmentarium". Este de-a dreptul fascinant !

    RăspundețiȘtergere
  39. Thor,este Zeul furtunilor si al fertilitatii (virilitatii),pentru popoarele Germanice...popoare ce apartin marii familii Tracice.
    In Saxona veche i se spune Thunar.
    Etimologia vine de la ''Donner''----tunetul.
    Deci ;...''cand nu te mai poti pierde in Sfanta Treime — te pierzi in „mistica TRAC-THORULUI"
    Thor are un ciocan special.....

    RăspundețiȘtergere
  40. Aaaaa...m-ai dat gata cu ..ciocanul. Ha, ha ! Cine se pierde, cu alte cuvinte, in ... Thor ? Tu, eu sau...administratorul blogului tau ?

    RăspundețiȘtergere
  41. Ironia este in englezismele ''Hell low'' si ''Buy buy ''.....interesant mod de salut !---''Iad scazut''...si la plecare ; recomandarea capitalismului de piata ''cumpara cumpara''.
    Intre Trac si cuvantul drac este o diferenta totala, si in scris, si in pronuntie, si in semnificatie.

    RăspundețiȘtergere
  42. Te pierzi in mistica Tracilor, da ?...Nu in Thor si nici in ciocan....

    RăspundețiȘtergere
  43. In pronuntie, daca nu esti atent, se pot confunda, totusi. Pentru atata lucru m-ai cenzurat ?:) Credeam ca mai stii de gluma.

    RăspundețiȘtergere
  44. Aha... care va sa zica tot eu eram oaia cea pierduta ? Si eu care credeam ca tu erai ... berbecul. Tu te pierzi in mistica tracilor, eu doar ma ...fragmentez.

    RăspundețiȘtergere
  45. Unul dintre fii lui Thor este Magni....
    In sanskrita intalnim AGNI---Zeul focului, al fulgerului....
    Iar in Romaneste , Thunar.... imi pare foarte cunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  46. Deci nu sunt legaturi cu ....idaismul...cu Thora...sau cu askenazii...

    RăspundețiȘtergere
  47. Cenzura ?...nu. Imi convenea textul pentru ca evidentia un aspect al intrebarii mele din articol ; ''CINE UCIDE ROMANII?''

    RăspundețiȘtergere
  48. Magni ... maret, magnific.
    ----------------
    Care aspect ? Nu vad legatura. Textul meu era doar o introducere, chiar nu comunica mai nimic. Daca ai apucat sa-l citesti si ti s-a parut util, cum de nu ai raspuns ?

    RăspundețiȘtergere
  49. Iar....din cateva propozitii a ramas un cuvant.
    Iar sunt probleme tehnice

    RăspundețiȘtergere
  50. A paria, si englezismul ''Buy buy''....vezi legatura ?

    RăspundețiȘtergere
  51. Vad si ... zambesc. Mi-aduc aminte de ideile tale de odinioara, legate de pariuri.
    ------
    Cine este totusi acest "paria" ? Omul desolidarizat de evenimente, de contemporaneitate ?
    Incercam sa-ti ghicesc gandul...

    RăspundețiȘtergere
  52. Fascinant ! Te redescopar in "Fragmentarium"...
    Tu iti desfasori viata dupa principiile enuntate aici, asa cum o persoana religioasa isi duce viata dupa perceptele cartilor sfinte.
    Abia acum inteleg ca acea aristocratica tehnica a dispretului, pe care o consideram o dovada de aroganta la tine, era nu doar o forma de protest ci si o forma de lupta interioara, de asceza, de dominare de sine. Prin indiferenta, dispret si izolare tu te aprai de URA, caci, vorba lui Marin Preda, "ura leaga" si simt ca nu ai vrea sa-ti legi tu sufletul de "ura baloasa, puturoasa, a unei brute".

    RăspundețiȘtergere
  53. Am permanent aceasta carte pe masa, la vedere, si recitesc uneori anume fragmente.
    Imi sunt foarte dragi ; ''Drumul spre centru'', ''Somn'' , ''Dostoievski si traditia europeana''....''Melancoloie''.....''Un inteles al semnelor''....Cateva sunt inregistrate audio,si le ascult la scarbici.
    Insa toate acestea imi reamintesc mereu ''marea problema''---TIMPUL--- si complicata intrebare....CE FACEM CU TIMPUL ?!
    Am aflat de multa vreme raspunsul ,dar nu-l intelegeam. Nici acum nu-l inteleg pe deplin......

    RăspundețiȘtergere
  54. Timpul ? Cand ai aflat raspunsul ? Il poti impartasi, chiar daca nu-l intelegi pe deplin ?
    Are vreo legatura cu descoperirea pentru care spuneai ca ti-ai acordat ... premiul Nobel ?

    RăspundețiȘtergere
  55. Voi citi cu mai multa luarea-aminte fragmentele tale favorite...

    RăspundețiȘtergere
  56. Mmmmm...Da. Aceasta (re)descoperire a rezolvat multe din problemele mele.
    Nu doresc sa mai vorbesc pe aceasta tema.Subiectul ramane prioritar,insa .....mai putine vorbe si mai multe fapte.
    Ok !....
    Sunt asa de multe maruntisuri in banala si degradanta vietuire cotidiana incat ......nu mai are rost sa dezvolt in public.

    RăspundețiȘtergere
  57. Interesant este ca am ajuns la o concluzie similara astazi, dar plecand de la cu totul alte premise. Am urmarit un documentar despre pustnicii din muntii Romaniei, in care era vorba despre sensul izolarii, despre timp, despre asceza.
    As vrea totusi sa incerci sa-mi spui cate ceva pe aceasta tema. As incerca sa inteleg, sa invat ceva. Sunt prea multe coincidente, prea multe informatii care vin spre mine aparent intamplator, in aceste zile, care creeaza tot felul de conexiuni cu ceea ce lasi tu sa se intrevada.

    RăspundețiȘtergere
  58. Cand sunt invaluit de melancolie ma intorc la Pitagora. Ma straduiesc sa uit de Matematica pentru a redeveni acusmatic.
    Imi ascult celulele care-mi formeaza corpul, imi ascult emotiile ce-mi formeaza ''corpul astral''..ascult raspunsuri pe care le-am pus cu multi ani in urma.
    Ma ascult pe mine insumi descoperindu-ma....Cat de strain am devenit !

    RăspundețiȘtergere
  59. Sa inteleg ca, asemeni lui Dostoievski, vrei sa ramai singur, fata in fata cu destinul, cu neantul, sa suferi direct, nemijlocit, cunoscand abisurile existentei prin simpla ta traire si nu prin dragoste, prin trairea impreuna ? Ai abandonat drumul catre muntele iubirii ? Ai gasit o alta cale catre libertate - asceza ?

    RăspundețiȘtergere
  60. Ne-am scris in acelasi timp, aproape (la mai putin de 1 minut distanta). Abia acum imi apare ceea ce ai postat tu. Extraordinar !

    RăspundețiȘtergere
  61. Vezi tu, aceasta izolare a ta n-a reusit totusi sa rupa plasa fermecata care ne leaga.

    RăspundețiȘtergere
  62. Discipol al lui Pitagora, tu n-ai aflat ca lumea incepe cu doi ? "Unu nu e numarabil", ca sa-l citez pe Nichita Stanescu.

    RăspundețiȘtergere
  63. "Strain" in sensul de izolat de restul lumii, rupt de univers, de ritmurile cosmice ?

    RăspundețiȘtergere
  64. Am citit, noaptea trecuta, pe nerasuflate, "Strainul" lui Camus. M-am gandit la tine ...

    RăspundețiȘtergere
  65. .....Asceza?!...O !...nuu.....disperare...supravietuire....alienare.
    Cand imi amintesc de Pitagora, si cand ascult raspunsurile la intrebari puse candva,imi amintesc si de Heraclit, de lupta ,de conflictul (creator) dintre contrarii.
    Ma chinui sa uit ''Muntele Iubirii'', insa inteleg din ce in ce mai multe subtilitati ale lirei si ale arcului.

    RăspundețiȘtergere
  66. "Ceea ce se contrazice este in armonie cu sine insusi." "Cele opuse se acorda" - zice Heraclit - si "din cele discordante rezulta cea mai frumoasa armonie".
    Fara contradictii n-ar fi posibila armonia; caci asa cum numai din multiplicitatea diferitelor tonuri, mai inalte si mai joase, se naste armonia in muzica, asa numai din principiile contrare ale masculinului si femininului se naste unitatea mai inalta, acel "Unu" catre care tind cei doi.
    De ce sa-l uiti ? Il poti ocoli, cel mult, dar el va apare mereu inaintea ta, ca un adevarat munte al Olimpului, pe care tu, adoratorul lui Apollo, vei incerca fara incetare sa-l cuceresti.

    RăspundețiȘtergere
  67. Am recitit ''Somn'',din Fragmentarium...Ma oglindesc in ''Somn''.....Ce strain sunt !

    RăspundețiȘtergere
  68. Strain...cam in felul acesta ?
    "Unde şi când m-am ivit în lumină nu ştiu,
    din umbră mă ispitesc singur să cred
    că lumea e o cântare.
    STRAIN zâmbind, vrăjit suind,
    în mijlocul ei mă-mplinesc cu mirare.
    Câteodată spun vorbe cari nu mă cuprind,
    câteodată iubesc lucruri cari nu-mi răspund.
    De vânturi şi isprăvi visate îmi sunt
    ochii plini,
    de umblat umblu ca fiecare:
    când vinovat pe coperişele iadului,
    când fără păcat pe muntele cu crini."

    RăspundețiȘtergere
  69. Foarte frumoasa compozitie !
    M-a lasat fara cuvinte.
    Azi mi-am imaginat o poveste despre o scanteie ce se naste din conflictul , sau dragostea dintre contrarii (inspirat de Heraclit). Aceasta lacrima de Lumina, dupa ce parcurge tot infinitul, va reveni in locul unde s-a nascut.
    Aceasta pribegie a Luminii este o calatorie in Timp ?....In trecut ,sau in viitor ?

    RăspundețiȘtergere
  70. "Compozitia" este un fragment din poemul "Biografie" al lui Lucian Blaga si face parte din volumul "Lauda somnului". Mi s-a parut ca te recunosc in el, ca aproape te descrie.

    Asterne pe hartie povestea lacrimii de lumina - nu-i ingadui sa se risipeasca. Sunt convinsa ca va fi stralucitoare ! Oare versurile lui Nichita Stanescu ar putea sa te inspire, sa te impulsioneze sa o scrii ? Suna cam asa :

    "Incercam sa incordez lumina
    cand arcul ei destins deodata
    ma azvarli in sus.

    Si m-am trezit intai mai lent,
    apoi mai iute
    si apoi
    fulgerator cum numai gandul
    se-ncheaga-n constelatii de cuvinte -
    da, m-am trezit alunecand
    pe lungile ei suliti miscatoare,
    cu cozile infipte vesnic alergand
    spre nu stiu ce, spre nu stiu cand.

    Si cum eu insumi fulgeram,
    desprins de pe pamant ca dintr-un nor,
    parca eram si nu eram
    inspre trecut, din viitor,
    inspre ce-a fost din ce va fi,
    un numar descrescand
    cinci,
    patru,
    trei,
    din zece mii, sau poate chiar din mii de mii."

    RăspundețiȘtergere
  71. N-o sa scriu....Povestea contine unul dintre cele mai bine pazite secrete.
    Sunt cateva frontiere pe care nu doresc sa le incalc.
    Am sa scriu despre altceva. Am gasit un blog interesant ...un blog ''sicanat'' in asa fel incat sa nu se poata citit textele in intregime. Of !....nu stiu ce e dar eu nu le pot citi.------http://rimanecuta.blogspot.ro/2011/12/cauza-cancerului-rezumat_02.html-----
    Articolul este un rezumat al unei carti....
    Levogir---acest cuvant poate sa dezlege un raspuns la o intrebare ce priveste anumite aspecte din misticismul musulman, si anume asa zisii ''dervisi rotitori''.

    RăspundețiȘtergere
  72. Si despre Lumina o sa mai scriu ceva.
    Am cateva fotografii din excursia la Cehlau, care merita comentate....cele de pe varful Toaca, si cele de la cascada Duruitoarea.
    La cascada aparatul foto aproape ca a inregistrat norul de ioni negativi din atmosfera.

    RăspundețiȘtergere
  73. Nu stiu despre ce secrete strasnic pazite vorbesti tu. Credeam ca ai imaginat o poveste frumoasa pe care mi-as fi dorit sa o citesc. Nu inteleg de ce nu poti imbraca "secretul" in haina metaforei, astfel incat taina sa ramana doar sugerata, dar nedescoperita in totalitate.

    Am citit articolul mentionat; eu il pot vedea in intregime. Am in biblioteca una dintre cartile la care face referinta autorul: Ernst Gunter - „Hrana vie".
    Ma intriga legatura pe care o faci tu cu dervisii rotitori. Abia astept sa scrii despre asa ceva.

    Voi copia textul pe care zici ca nu-l poti citi mai jos , pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  74. Cauza cancerului (rezumat)
    În articolele mele , din anul 1986 şi din anul 2006 de pe acest blog, am scris despre cauza cancerului după sinteza de date pe care o aveam la momentele respective.

    În primul articol, observasem drept cauză pierderea sincronizării creşterii celulelor, prin acţiunea fie a unei energii slabe din afară care acţionează asupra unui loc din organism timp îndelungat, fie a unei energii puternice în timp scurt, producând astfel creşterea anarhică a celulelor, concomitent cu prăbuşirea sistemului imunitar (sistemul properdinic, celulele NK, etc.).

    Tot în acel articol am observat că această boală numită cancer, este de fapt mai mult decât o boală, afectând orice fel de organ sau ţesut, pe toate încrengăturile lumii vii: plante, animale şi oameni.
    La vremea aceea însă nu ştiam, nu aflasem despre extraordinara descoperire a genialului chimist american LINUS PAULING – că moleculele proteinelor care alcătuiesc organismele de la virus la om sunt numai levogire. Pentru această observaţie Linus Pauling a şi luat premiul Nobel pentru medicină în 1954. Cele arătate aici se regăsesc în cartea „Chimie generală” a lui Linus Pauling, apărută în limba română în anul 1972.

    Regretatul chimist Haralamb Vasiliu, întemeietorul activităţii agrochimice din România, a intuit încă din 1936 structura levogiră a organismelor vii, nu numai la proteine, dar şi la polizaharide şi grăsimi (ceea ce este adevărat).

    Pe de altă parte, după cum a arătat Dr. Ionescu Pantelimon, Kögl şi Erxleben, s-a constatat încă din 1939 că structura viului este levogiră şi că prin racemizare această structură provoacă tumorile canceroase.

    Presupunerile lor au fost confirmate ulterior dovedindu-se că tumorile canceroase sunt alcătuite din molecule dextrogire.

    Acelaşi autor arată şi că Dittmar, citat de dr. O. Costăchel a menţionat că toate celulele necrozate (adică moarte) au aminoacizii (constituenţii proteinelor) dextrogiri.
    De asemenea îl citează pe dr. Radu, care arăta în 1973 că după moartea celulelor acestea devin dextrogire.

    RăspundețiȘtergere
  75. Între acestea, precum şi multe alte argumente, le-am arătat în cartea mea, „Bioenergia Darul Divinităţii” apărută în octombrie 1996 la Editura „Miracol” din Bucureşti.

    Faptul că la moartea unei fiinţe celulele acesteia se dextrogirizează, este confirmat de spusele Mântuitorului Domnului Iisus Hristos din „Evanghelia eseniană a Păcii” (tradusă de subsemnatul) că : „suferinţele, bolile şi moartea sunt de la Satana.” Tumorile canceroase dextrogire sunt tot de la Satana, concluzie implicită şi explicită.

    De asemenea, în cartea mea „Bioenergia Darul Divinităţii” am arătat că structura levogiră a moleculelor fiinţelor vii este dată de bioenergia provenită de la Divin (adică spre stânga). Este explicaţia „enigmei” lui Linus Pauling cum a denumit acesta structura numai levogiră a viului. Este evident că aici energia dextrogiră (adică cu rotire spre dreapta, în sensul mişcării acelor ceasornicelor, este cancerigenă, provocând tumori canceroase, alcătuite din molecule dextrogire.

    Este cât se poate de logic că pentru anihilarea tumorilor dextrogire cancerigene, trebuie acţionat asupra lor prin energii levogire, contrarii structurii lor.

    În cartea mea „Bioenergia Darul Divinităţii” am citat în volumul al doilea cartea a 2-a (existentă pe blogul de faţă) că dr. Apostoli încă din secolul al 19-lea, utiliza electrozi pozitivi (care emit curenţi electrici levogiri) pe care îi implanta în tumorile canceroase, obţinând remisiunea acestora.

    De asemenea, Bjorn Nordenstorm de la Institutul Kalorinska din Stockholm obţine distrugerea tumorilor canceroase prin introducerea în acestea de electrozi pozitivi pe puncte de acupunctură.

    În articolul din 2006, am arătat de asemenea că genialul fizician Georges Lakhovsky în anul 1924 la Clinica de chirurgie a Spitalului Salpetrières din Franţa a tratat o serie de plante de Pelargonium Zonatum inoculate cu Bacterium tumefactem, care a dezvoltat tumori canceroase, acţionând asupra acestora prin emisie radio cu lungimea de undă de 2m (obţinând oscilaţii de 150000000/sec. pe o antenă din sârmă de cupru în formă de semisferă cu rotire levogiră în jurul tumorilor canceroase, obţinând distrugerea acestora. Antena a obligat undele radio, dextrogire, să se levogirizeze, iar prin acţiunea levogiră a acestora, obţinând căderea tumorilor.

    Medicina alopată nu va putea niciodată să înţeleagă cum un bioenergoterapeut, care are capacitatea de a orienta şi concentra bioenergia, poate distruge tumorile canceroase şi vindeca pacienţii de cancer.
    În fine, trebuie observat faptul că mâncarea gătită se racemizează, adică jumătate din substanţele vii, levogire, devin dextrogire, adică cancerigene. Cum bine spune Domnul Iisus Hristos în Evanghelia Păcii, mâncarea vie (adică levogiră) este de la Tatăl Ceresc, iar mâncarea gătită (care a cunoscut focul morţii) adică dextrogiră, este de la Satana.

    Medicina alopată nu va putea înţelege în vecii vecilor cum de mâncarea vie (levogiră) a vindecat zeci de mii de cancere după cum a arătat dr. Ernst Gunter în cartea sa, „Hrana vie, o speranţă pentru fiecare”.

    În concluzie, orice energie dextrogiră (cu excepţie celor de la momentul Creaţiei, cum este gravitaţia, care este benefică) de slabă intensitate acţionând în timp îndelungat în acelaşi loc al unui organism viu sau de intensitate mare în timp scurt, provoacă la locul respectiv dextorgirizarea celulelor, iar prin prăbuşirea sistemului imunitar, dezvoltarea tumorilor canceroase.
    De reţinut că şi gândurile şi sentimentele pozitive sunt levogire, iar cele negative, dextrogire. Şi acestea sunt cele mai puternice energii.
    Mâncarea gătită, care racemizează substanţele vii, levogire (din legume, fructe, seminţe, etc.) prin trecerea din acestea 50% în dextrogire, devin de asemenea emiţătoare potenţiale cancerigene, generând tumori canceroase în timp mai îndelungat.
    Acţionând levogir, prin tratamente bioenergetice, nutriţie vie, gânduri şi sentimente pozitive de iubire necondiţionată, prin orice fel de emisie levogiră, se pot vindeca tumorile canceroase de orice fel."

    RăspundețiȘtergere
  76. Lumina din fotografiile acelea din Ceahlau este, intr-adevar, speciala. Scrie despre acea lumina, te rog.

    RăspundețiȘtergere
  77. Multumesc pentru text.
    -----Dervishii rotitori !----Cand eram copil obisnuiam sa alerg pana la epuizare, apoi incepeam sa ma invart, cu bratele desfacute, si aveam impresia ca sunt o pasare care pluteste langa nori.
    Daca ma roteam spre dreapta ameteam si-mi venea greata, asa ca alegeam sa ''spiralez'' mereu spre stanga.----ERA MINUNAT !----in racoarea serilor de vara,descult in iarba frageda.....

    RăspundețiȘtergere
  78. Ce vremuri fericite !
    Ai dreptate, sa stii; daca stau bine sa ma gandesc, si eu tot spre stanga ma roteam. Uneori, copii fiind, ne prindeam mainile si ne roteam perechi-perechi sau ne rostogoleam pe dealuri, mereu catre stanga. Nu m-am intrebat niciodata de ce - o faceam instinctiv. Asa simteam ca e bine ...

    RăspundețiȘtergere
  79. Da, El a spus asta. O spui si tu ?

    RăspundețiȘtergere
  80. Da...si in multe alte feluri.
    ====== =======
    Ma gandesc la roti, la balciuri cu calusei si scranceobe rotitoare...la morile de vant...sau la moristile copilariei.....daca toate se rotesc spre stanga,iar eu sunt cu fata spre ele-----ce se petrece daca trec in partea opusa ?.....toate se vor invarti spre dreapta !
    Daca VIATA e legata de miscarea circulara levogira, iar Moartea de cea dextrogira,atunci....Viata ,si Moartea sunt doua aspecte ale Liberului arbitru, adica de vointa mea de a ma plasa intr-o parte sau in alta ,fata de o anumita miscare circulara...fata de o morisca....fata de caluseii de la balci...fata de Soare...de Arcturus...de Hunab Ku.....
    Of!...doar copii pot intelege asta !

    RăspundețiȘtergere
  81. Tu stii ca azi-dimineata visam ca ma invarteam, dar ca imi era mai usor sa o fac inspre dreapta, adica altfel de cum imi aminteam ? Am inceput sa ma invartesc cu adevarat la trezire, ca sa ma conving de contrariu. Cati ani imi dai ? :)

    RăspundețiȘtergere
  82. Ana26 septembrie 2012, 12:28

    Referindu-se la nasterea sentimentului religios, Mircea Eliade preciza, in jurnalul din 1959: "Religia este, intr-adevar, rezultatul caderii, al uitarii, al pierderii starii de perfectiune primordiala. In Paradis, Adam nu cunostea nici experienta religioasa, nici teologia, adica doctrina asupra lui Dumnezeu. Inainte de pacat nu exista religie."
    ....deci ?.....
    Copii nu stiu ce este religia....COPII SUNT IN PARADIS PANA IN CLIPA CAND SUNT SCOSI DE ACOLO DE PARINTII , SCOALA...PREOT ..etc...etc...
    ---''Inainte de pacat nu exista religie."
    Adevarat !
    Da..da...
    Cand Iisus, Fiul Lui Omne-Zeu,a spus ; ''Lasati copii sa vina la mine'', poate ca a vrut sa spuna ;---Lasati dracului religiile si veniti in Paradis !...Dati cezarului ce-i a cezarului, si veniti la mine !

    RăspundețiȘtergere
  83. In Lumea de dincolo----Lumea paralela----acolo sensul bun este spre dreapta.
    E bine ca in vis te rotesti spre dreapta.
    Hmmmm...Esti un copil prea mare....legat cu lanturile religiilor....
    Copii ADEVARATI nu stiu ce e religia .

    RăspundețiȘtergere
  84. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  85. Teologia sistematica exista inca din timpul lui Isus, de cand el le talmacea fariseilor si carturarilor, invatatorilor Legii, Scripturile, “ca Unul care avea putere”, nu cum ii invatau unii de-ai lor care le rastalmaceau “in folosul datinei lor”.
    Intr-adevar, teologia este o sabie cu doua taisuri. Cand este manuita in confomitate cu revelatia, este o lumina ce reflecta stralucirea Cuvantului lui Dumnezeu pana in ungherele prafuite ale inimii noastre intunecate de pacat. Dar cand este manuita cu fatarnicie (nu intamplator Diavolul este cel mai fin exeget) duce la cadere.

    RăspundețiȘtergere
  86. Rautacios ?....sunt un copil rautacios ? De ce? Pentru ca am spus ca tu esti un copil prea mare?.....sau am amintit motivul real pentru care Iisus a fost ucis de preoti ?
    Sau pentru ca am raspuns la o intrebare fundamentala ,si anume ; de ce Iisus n-a scris nimic, n-a stabilit ierarhii, rituri...dogme----N-A RIDICAT O NOUA RELIGIE ?
    Pentru ca in Paradis NU SUNT RELIGII----SUNT DOAR COPII ! !----COPII LUI OMNE-ZEU !
    Cum ar fi fost posibil ca Cel care a spus ; ''Eu sunt Calea, Adevarul si Viata'' , sa imputerniceasca si mai tare o casta de paraziti----paraziti astrali aciuiti pe Terra de zeci si zeci de mii de ani ? !

    RăspundețiȘtergere
  87. Cum, cand ai vazut ceea ce scrisesem ? Era asa de ..personal, asa de ...copilaresc, ca am sters. Credeam ca erai deja adormit si ca nu ai apucat sa citesti. Am scris ce am simit atunci, pe moment - numai ca e asa un amestec de emotii contradictorii ...
    Si da - esti ! :) Esti un copil rautacios si...in acelasi timp... imi esti nepermis de drag. Mi-e asa o ciuda uneori ca, orice ai face si orice ai spune, nu ma pot supara niciodata pe tine.
    Asta suna cu mult mai rau decat ceea ce am scris ieri, nu-i asa ?

    RăspundețiȘtergere
  88. Am gasit inelul lui Gyges.
    Il rotesc spre dreapta si devin invizibil,apoi calatoresc unde poftesc. Cand il rotesc spre stanga revin....redevin vizibil.
    Hmmmm!.... Minul lui Platon capata nuante foarte interesante daca este judecat dupa idea de miscare levogira si dextrogira.Daca intre cele doua miscari punem si o oglinda (o gravitatie )....Oooo!..se naste o alta poveste.
    Simbolul oglinzi.....trecerea prin undele oglinzii.....gasirea oscilatiei corecte....Mmmm ! prea complicat de povestit.....E mai simplu de visat.
    +++++++ ========
    Am facut o coparatie intre dansul misticilor Sufi ...si a celor cu sange ''albastru'' din Europa occidentala,mai precis de la curtile vieneze----valsul.
    ''Elitele'' prefera miscarea dextrogira. Nu ma mira asta!
    -------
    http://www.youtube.com/watch?v=LmsIGxYHelQ&feature=related
    Mmmmm!...da...da......d

    RăspundețiȘtergere
  89. Am facut o comparatie intre dansul misticilor Sufi

    RăspundețiȘtergere
  90. Waltz ,Blue Danube ,Strauss
    Danube ?...Daniubeste valsul dar cu rotirea spre stanga.
    Iar fetele sa nu-si vanture prea tare poalele....sa nu se incarce atmosfera cu feromoni...

    RăspundețiȘtergere
  91. Inelul lui Gyges ? Ce minunatii - abia acum vad ce-ai scris. Intrasem pe furis, ca o scolarita prinsa cu degetul in borcanul cu serbet, sa sterg mesajul de dinainte, cand am descoperit mica ta comoara. Trebuie sa caut, sa aflu mai multe ... Abia astept !
    Mitul lui Platon, sau ... ce ai vrut sa scrii ?Treci, mai bine, prin apele oglinzii si arata-mi, sopteste-mi la ureche povestea ! Te rog !

    Ma inveti sa valsez ? Stiam candva, cand eram foarte tanara. Acum cred ca am uitat. Ce incantare ! Inchid ochii si-mi imaginez...

    RăspundețiȘtergere
  92. Ador mmmm!.....visul !
    Am mai scris asta .
    ====
    Poate...poate....sapte soapte...intr-o noapte ...alta noapte....

    RăspundețiȘtergere
  93. De doua zile ploua marunt,mocaneste.E o ploia calda,ca de vara,si nu ma mira pentru ca de o saptamana sunt puternice explozii Solare.
    Sarbatorile orasului Iasi au fost compromise.
    Multimea de pelerini,n-au mai dat navala pe strazi....si pe la tonetele comerciatilor ambulanti.Pietele unde s-au amenajat scene pentru concerte, au ramas goale.
    Foarte bineee!!!
    .....''teologia este o sabie cu doua taisuri. Cand este manuita in confomitate cu revelatia, este o lumina ce reflecta stralucirea Cuvantului lui Dumnezeu pana in ungherele prafuite ale inimii noastre intunecate de pacat. Dar cand este manuita cu fatarnicie (nu intamplator Diavolul este cel mai fin exeget) duce la cadere. ''
    ------ Sa fac un comentariu ?...poate alta data....despre dracul de pe comoara.
    Si daca a venit vorba de comoara....trei institutii au facut profit, mare profit, acum, in plina criza;
    -bancile,
    -rafinariile si benzinariile,
    -patriarhia.
    ======$%=+
    Eu sunt insa procupat cu alte subiecte. Ideea de ''levogir''...de miscare spre stanga ma preocupa.
    Daca hrana noastra cea de toate zilele este preparata prin fierbere,atunci aceste alimente sunt moarte.Cum e posibil ca terrienii sa traiasca 70...80 de ani ?
    Ce proprietati are sarea, NaCl,clorura de natriu ? Se poate ca e sa mentina componentele moleculare din hrana,intr-o miscare levogira ?
    Ce proprietatia are apa ?
    Iisus vorbea despre ''Sarea Lumii''....mmmmm!...si mai spunea undeva ceva despre gustul sarii. Nu-mi amintesc bine unde,dar pare intersant de recitit ,si de interpretat mesajul .
    In imperiul roman sarea era la mare pret.
    Partea cucerit din Dacia avea sare si aur.....
    Mai recent in India, un alt imperiu (britanic) incerca sa controleze natalitatea si durata de viata a localnicilor prin controlul asupra sarii. Aceasta miscarea vicleana si...genocida.....a generat un puternic protest si o miscare ,condusa de Mahatma Gandhi, ce a dus la independenta tarii.
    Sa fie o legatura importanta intre sarea de bucatarie si .....miscarea levogira ?
    In Romania este Sare ! Atunci de ce in doi ani au disparut 2,4 milioane de oameni ?
    Sa fie din cauza sarii iodate ?
    A radiatiilor?....sau a conducatorilor luminati,si fericiti...prea fericiti ?

    RăspundețiȘtergere
  94. Referindu-se la "gustul spiritual", Iisus le spunea ucenicilor lui : "Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul , prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni."(Matei 5:13)

    RăspundețiȘtergere
  95. Se pare ca sensul invers acelor de ceasornic, sensul LEVOGIR este sensul eternitatii, al armoniei si perfectiunii, al vindecarii.. este sensul vietii fara de moarte si al lui Dumnezeu; tot ce este viu, etern, perfect armonios, are ca sens sensul levogir.
    Sensul dextrogir, este sensul de rotatie al ceasului, adica, sensul timpului limitat, al ragazului si al vietii determinate ce merge spre moarte, al vietii trecatoare..

    Pentru a intra in starea de vindecare, sensurile orientate spre dreapta trebuie schimbate si reorientate spre stanga, sensul benefic, descoperit a fi si sensul in care se roteste materia intr-o celula, atata vreme cat este vie...
    Tot ce-i viu si sanatos rasuceste planul luminii polarizate in stanga (sens levogir), iar tot ce-i mort sau bolnav roteste planul luminii polarizate in sens dextrogir. Deci sensul levogir e sensul vietii. De aceea, mancand carne gatita, branzeturi facute din lapte pasteurizat, iaurturi facute din lapte pasteurizat, oua gatite termic, hrana preparata termic, acestea toate sunt o mare povara pentru organism, deoarece el reuseste in final sa le schimbe orientarea polarizarii acestor alimente (spre stanga), dar cu ce eforturi ! Acest tip de alimentatie va duce la o scurtare spectaculoasa a duratei vietii si la aparitia a nenumarate afectiuni.
    Importanta este, se pare, hrana vie si aportul de apa. Nu vad conexiunea cu sarea, totusi (aportul de NaCl contribuie la retentia apei, ce-i drept, dar aceasta nu e intotdeauna benefica).

    RăspundețiȘtergere
  96. Multumesc pentru documentatie !
    Sigur este o legatura intre miscarea levogira si sare.
    Cu un minut in urma am mancat o rosie mare ,de un sfert de kilogram, coapta ,zamoasa....foarte gustoasa . Savaoarea feliilor alunecoase a crescut atunci cand le-am presarat.....le-am prafuit cu sare.
    De ce ?
    ===== ======
    Un raspuns l-ai dat chiar tu ; ''branzeturi facute din lapte pasteurizat, iaurturi facute din lapte pasteurizat, oua gatite termic, hrana preparata termic, acestea toate sunt o mare povara pentru organism, deoarece el reuseste in final sa le schimbe orientarea polarizarii acestor alimente (spre stanga), dar cu ce eforturi !''
    Cu ce eforturi ! !

    RăspundețiȘtergere
  97. Revin la .....''''teologia este o sabie cu doua taisuri. Cand este manuita in confomitate cu revelatia, este o lumina ce reflecta stralucirea Cuvantului lui Dumnezeu pana in ungherele prafuite ale inimii noastre intunecate de pacat. Dar cand este manuita cu fatarnicie (nu intamplator Diavolul este cel mai fin exeget) duce la cadere. ''
    ==
    Am compus un articol in care amestec mitul lui Platon despre inelul lui Gyges,
    exceptionala schitza ''Lucruri de taina'' din Fragmentarium de M.Eliade , taina spovedaniei si internetul (facebook,de exemplu ).....Din aceasta lista ultimile doua sunt,in opinia mea replici ale inelului lui Gyges----prin spovedanie si prin internet anumiti indivizi au acces la secretele unei multimi de oameni, iar aceasta ''comoara'' ofera putere.
    Secretarul....duhovnicil...suptaveghetorul din retea devine din ce in ce mai puternic,functie de numarul oamenilor ''spovediti''.
    Gyges e un pastor.....un preot.

    RăspundețiȘtergere
  98. Moralitatea, fidelitatea fata de justitie,respectarea dreptatii sunt atribute caracteristice slabanogilor...celor din turma.
    Puternicii nu se supun legilor, ei FAK LEGILE !

    RăspundețiȘtergere
  99. Gândindu-se să probeze dacă inelul avea într-adevăr această putere, i se întâmplă astfel: când întorcea piatra înăuntru, devenea nevăzut, când o întorcea în afară – vizibil. Băgând de seamă aceasta, orândui să fie printre solii trimişi la rege şi, ajungând acolo, îl înşelă cu regina. Apoi, împreună cu ea, îi pregăti regelui uciderea şi îi luă astfel domnia.

    Aşadar, dacă ar exista două astfel de inele şi dacă pe primul l-ar avea omul drept şi pe celălalt omul nedrept, se poate crede că nimeni nu s-ar dovedi în asemenea măsură stană de piatră, încât să se ţină de calea dreptăţii şi să aibă tăria de a se înfrâna de la bunul altuia fără să se atingă de el, atunci când îi este îngăduit şi să ia din piaţă, nevăzut, orice ar voi, sau, intrând în case, să se împreuneze cu orice femeie ar vrea, să ucidă sau să elibereze din lanţuri pe oricine ar dori, putând face şi alte asemenea lucruri, precum un zeu printre oameni. Însă, făcând aşa ceva, prin nimic nu s-ar deosebi omul drept de celălalt, ci amândoi s-ar îndrepta spre aceleaşi fapte. Aşa fiind, aceasta este o bună dovadă că nimeni nu este drept de bunăvoie, ci doar silnic. Astfel, neexistând un bine propriu al (dreptăţii), oricând şi oriunde omul se gândeşte că e în stare să săvârşească nedreptăţi, le face. Căci toată lumea crede în sinea ei că e mult mai profitabilă nedreptatea decât dreptatea şi bine gândeşte, după cum va afirma cel ce opinează astfel. Iar dacă cineva, stăpân pe atari puteri, nu va voi să făptuiască nedreptăţi şi nici nu se va atinge de bunul altuia, va fi socotit de către cei ce îl vor cunoaşte omul cel mai nenorocit şi mai neghiob. Desigur, ei îl vor lăuda unii faţă de ceilalţi, amăgindu-se astfel reciproc, de frică să nu păţească vreo nedreptate.” (Platon, „Mitul lui Gyges”, în Cartea a II-a din dialogul Republica).

    RăspundețiȘtergere
  100. Secretarul,preotul,internetul.....inevitabil o sa paseasca pe calea imoralitatii pentru ca acest comportament, nedrept poate aduce mai multe beneficii ,prosperitate, putere şi faimă, în timp ce viaţa trăită în acord cu virtutea duce, mai degrabă, la sărăcie, slăbiciune proprie şi abuz din partea celorlalţi?
    == --- ===
    ''Referindu-se la nasterea sentimentului religios, Mircea Eliade preciza, in jurnalul din 1959: "Religia este, intr-adevar, rezultatul caderii, al uitarii, al pierderii starii de perfectiune primordiala. In Paradis, Adam nu cunostea nici experienta religioasa, nici teologia, adica doctrina asupra lui Dumnezeu. Inainte de pacat nu exista religie."
    ....deci ?.....
    Copii nu stiu ce este religia....COPII SUNT IN PARADIS PANA IN CLIPA CAND SUNT SCOSI DE ACOLO DE PARINTII , SCOALA...PREOT ..etc...etc...
    ---''Inainte de pacat nu exista religie."
    Adevarat !
    Da..da...
    Cand Iisus, Fiul Lui Omne-Zeu,a spus ; ''Lasati copii sa vina la mine'', poate ca a vrut sa spuna ;---Lasati dracului religiile si veniti in Paradis !...Dati cezarului ce-i a cezarului, si veniti la mine !''
    = =
    Sa presupunem ca internetul este pe cale sa devina religie, atunci simt ca trebuie sa strig; LASATI DRACULUI INTERNETUL SI REVENITI LA NATURA SI LA NATURAL !

    RăspundețiȘtergere
  101. Copiii nu stiu ce este religia....COPIII SUNT IN PARADIS PANA IN CLIPA CAND SUNT SCOSI DE ACOLO DE PARINTII , SCOALA...PREOT ..etc...etc...

    RăspundețiȘtergere
  102. M-au intrigat aceste ... nu stiu cum sa le numesc... speculatii ale tale cu privire la puterea conferita de spovedanie, dar mai ales paralela pe care o faci cu discutiile de pe internet.
    Ceea ce m-a frapat insa, cu adevarat, este reluarea afirmatiilor tale referitoare la alterarea puritatii, inocentei copilului prin intermediul educatiei religioase, intr-un moment in care se petrec anumite evenimente in viata mea.
    Sa fie oare doar o banala coincidenta faptul ca reiei acest subiect tocmai in aceste zile ? Ma intreb daca nu cumva esti chiar tu acela care are acces la anumite informatii...
    In alta ordine de idei, oare copiii indoctrinati de comunisti cu conceptia materialist-dialectica asupra lumii au o "morala" mai sanatoasa, sunt mai drepti, mai buni decat cei religiosi ?

    RăspundețiȘtergere
  103. Of!, Ana, doar copiii inteleg acestea !
    Copiii nu au secrete !
    Copiii nu au nevoie de duhovnic !
    Copiii spun tot ce gandesc, tot ce simt, tot ce doresc, fara sa se rusineze.
    Rusinea si rusinarea sunt dobandite prin educatie. Secretul, si tinerea unui fapt, gand...etc...etc... secret, se invata de la parinti, de la profesori, de la preoti.
    De la secret se ajunge la minciuna, apoi la viclenie.....apoi la manifestari demonice....rautacioase, distructiv-rauvoitoare.
    Daca ai fi citit ''Lucruri de taina'' din Fragmentariu,poate ca fi inteles ceva, ceva....
    === Dispretuiesc si comunismul si capialismul, si falsele religii....TOATE ACESTEA SUNT FORME DE SCLAVAGISM !!!!!!!!!!
    . Daca e sa aleg intre doua rele,atunci materialismul-dialectic are mai mult credit decat o falsa religie....deci....fara alte comentarii.
    ======
    Secretul...secretele unui grup dintr-o comunitate, pastrate doar de un om (secretar de partid...preot...ori director de multinationala, sau banca..etc...etc...) ,face ca acesta sa poata domina, sa poata profita, sa poata exploata.
    Din acest motiv spun ca ''taina spovedaniei'' e periculoas ----SPOVEDANIILE TREBUI FACUTE PUBLIC !!!!!!, Din acest motiv-noua religie ,numita internet, este foarte periculoasa, pentru poate intra in intimitatea ''enoriasului'' si-i poate gasi, cunoaste, si utiliza toate secretele.
    Motoarele de cautare ...serverele..aduna informatii, le stocheaza, le proceseaza statistic ; sunt interpretate de psihologi bine scoliti, chiar geniali,apoi sunt vandute ,mutinationalelor.

    RăspundețiȘtergere
  104. Bine, o sa citesc "Lucruri de taina". O sa incerc sa inteleg.
    Tu pledezi, care va sa zica, pentru spovedania publica ? De aceea ai ales sa scrii aici ? De reflectat ...

    RăspundețiȘtergere
  105. Spovedania publica,la modul serios.
    ---Jijii ,Danii, au invadat tara. Acestia sunt modelele de succes pentru capitalismul autohton. Se pricep la tot si la toate, de la fotbal, la mass-media, scot bani din piatra seaca , inventeaza m elodii de top....etc..etc... fac orice sa apara pe sticlele televizoarelor, si in toate ziarele.
    Aceste strutocamile moderne se spovedesc zilnic in public,insa o fac la misto.

    RăspundețiȘtergere
  106. Ha, ha.. Daaanii-Dan. Ce nostim suna ... N-am mai auzit expresia de mult. Mama si bunica mea o foloseau, candva, la modul peiorativ ... "Nu fi jidan fricos !", ma apostrofau ele, cand refuzam sa ma supun tratamentelor "barbare" recomandate de doctori. M-ai facut sa plonjez inapoi, in timp...
    Aaa, trebuie neaparat sa faci cunostinta cu un alt moldovean numit Ovidiu, care-i detecta obsesiv, pana la a se intreba " N-o fi si taica-meu evreu?". Ultima oara era insa in Franta. Ha, ha. Imi si imaginez conversatia dintre voi doi.
    Mi-ai lipsit !

    RăspundețiȘtergere
  107. Strutocamilele moderne pe care le-am botezat ;Jiji-Dani,au ca model doua personaje publice, mult prea publice pentru sensibilitatea mea.....si anume ;Gigi Becali,zis si ''Jiji''----proprietar de turme de oi, echipe de fotbal si tron de aur.===si Dan Diaconescu propritar de televiziune,care a inscenat o captivanta poveste politista,care a tinut multi ani ,lipite de ecranul T.V. mintile subrede ale gloatei. O poveste despre politistul Cioaca ...ce nume sugestiv ! ! !, care-si ucide sotia ,avocata Elodia.
    $ Super hit !.. M_elodia de top al deceniului!
    In timp ce turma privea fascinata evolutia acestori prosperi oameni de afaceri autohtoni, invadatorii straini cumparau tara bucata cu bucata.

    RăspundețiȘtergere
  108. Woow ! Ai mers atat de departe cu subtilitatile limbii ca m-ai derutat ! Ha, ha. Becali e macedonean - ei sunt "jidanii" Dobrogei - intreprinzatori care au acaparat afacerile de la mare si nu numai. Nu stiu despre Dan Diaconescu, nu-s la curent cu televiziunile romane, dar ma voi informa.
    Invadatorii ! Ha, ha. Era titlul unui serial de S.F. de televiziune, pe vremea cand eram copil.
    Hai, lasa un pic politica si ocupa-te de sfere mai inalte. Spune-mi la ce mai visezi, in ultima vreme ? Ce secrete ai mai descoperit ? Ce fantezii ai mai construit ?

    RăspundețiȘtergere
  109. Mmmmm!...sunt multe !...ca de obicei....
    Doua titluri ;poate trei...
    1. MARUL RECOLTAT DE EVA A CAZUT LA PICIOARELE LUI NEWTON .
    2. Eseu despre ''Metamorfoza '' lui Kafka.
    3.Orasele astrale.(O explicatie la ''Visul Arianei''
    .....
    Of!...chestii interesante, dupa parerea mea
    ....desi sunt gandite in detalii, n-o sa scriu. N-am timp si nici tragere de inima.
    ...Aaaaa! si mai este ceva despre ''Eternul Adam'' scris de Jules Verne.

    RăspundețiȘtergere
  110. Vai, vai ! Ce de povesti - abia astept sa le citesc ! Trebuie sa-ti faci timp, cat depre inima - pot sa te trag eu de dansa, ori mai degraba de maneca, nenea Danutz ? Stiu ca-i asa o toamna tarzie, de ti se inmoaie inspiratia, dar promit ca n-o sa-ti cer sa ma lasi in ciresul tau. In gutui, totusi, m-ar tenta sa ma catar, macar pentru arome. Hai, te rog, nu vrei sa scrii povesti dulci-amarui, cu parfum de gutui, daca marul Evei l-ai lasat sa cada ?

    RăspundețiȘtergere
  111. Ingenioasa incercare !....si o exprimare poetica !
    Mmmm!...Nu mai am rabdare sa caut cuvinte potrivite pentru a lamuri chestiuni asa de dificile. Bunaoara, in ''Orase astrale'' se revine la subiectul parazitilor astrali ,dar si la Matematicile multidimensionale. Pentru ca si Zeii fac Matematica !Si acolo exista ecuatii , triunghiuri, piramide.......dar ele sunt construite din emotii.Si acolo sunt case, orase, drumuri si vehicole, toate toate facute din sentimente . Acolo sunt mai multe dimensiuni,si cum sa vorbesc despre acestea daca limbajul meu este limitat la doar patru.... ?
    . Pot sa postez jocuri de cuvinte ,si jocuri de imagini ,care sa ascunda sub voalul erotismului probleme foarte serioase, insa despre multidimensionalitate---NU.
    Hmm !...o sa incerc ....titlul si cateva poze, iar textul mai tarziu.
    Ma intereseaza reactia publicului.

    RăspundețiȘtergere
  112. Publicul tau sunt eu, deocamdata, si inca nu vad legatura dintre multidimensionalitate, paraziti astrali, dusmanie si obsesia curateniei, ca sa nu mai vorbesc de goliciunea uda a femeilor ...
    Incercam doar sa te determin sa scrii si asta pentru simplul motiv ca imi place, de cele mai multe ori, sa te citesc. Azi inca nu ma pot pronunta - simt doar cum apa aceea din fotografii ingheata sub raceala cuvintele tale, aproape "dusmanoase". Oare ostilitatea lor e doar aparenta ?

    RăspundețiȘtergere
  113. Ah!....cuvintele mele sunt...MANOASE....si nu , rusinoase.
    ==== == Este o continuare la ''spovedania publica '',la taina care naste rusinea, la rusinea care naste viclenia, la viclenia care naste dusmania.
    Este o poveste despre purificare,despre baile rituale, despre Ioan Botezatorul despre viclenia si lacomia preotilor.
    Este o poveste despre Turnul lui Babel, despre boli si vindecari.....despre scaldatoarea Siloam si lacul Ghihon („Fântâna fecioarei")
    === ===
    Orasele Astrale si Matematicile Zeiilor (Matematici multidimensionale ) nu au o legatura directa cu scaldatul.Nu-m separat net cele doua ideii din postarea mea de ieri.

    RăspundețiȘtergere
  114. Incep sa inteleg. Continua, te rog; crezi ca in felul acesta orbilor li se va curata tina de e ochi?

    RăspundețiȘtergere
  115. de pe...
    Scrie povestea, te rog ...

    RăspundețiȘtergere
  116. Interesanta idee, dar tot nu imi este foarte clar unde vrei sa ajungi ...

    RăspundețiȘtergere
  117. Spre un pisc de unde sa se vada toata valea,in toate punctele cardinale....Hmmm !..poate mai sus, nu ca Icar ci ca unul din neamul lui Garuda.

    RăspundețiȘtergere
  118. Crezi ca, odata ajuns acolo, vei fi capabil sa furi din nectarul zeilor si sa-l aduci pe pamant, fara sa fii tentat sa-l gusti si sa-l pastrezi pentru tine ?

    RăspundețiȘtergere
  119. Acolo, in Lumea Zeilor,in planul astral, ajung in fiecare noapte,in vis,atunci cand corpul este anesteziat.....dar nu m-am gandit niciodata sa aduc nectar....Chiar asa ,este o buna intrebare ! CE GUST CREDETI CA ARE NECTARUL ?
    Poate ca terrienii ,iubitori de animale, o sa spuna ca sangele are cel mai bun gust,carnea,mititeii...deci ----nu pot continua...nu stiu sa trag o concluzie.
    Aaaaa! ...mmmm!...nectarul are gust special,gustul unui amestec de ceapa ,usturoi,si sare,in proportii precise,ce depind de Luna,Soare,si de roata Zodiacului. Si miroase asemantor cu floarea de crin.
    DECI l-am gustat, de multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  120. In limba romana, avem doar cinci cuvinte pentru a denumi gusturile: acru, iute, sarat, amar, dulce. Uneori, cuvantul "picant" este folosit pentru a denumi preparatele condimentate. In limba engleza, pentru a denumi preparatele aromate si gustoase, se folseste cuvantul „savoury”. Heston Blumenthal (si multi altii înaintea lui) a demonstrat corelatia clara dintre gust si miros. Daca mancam ceva fara a-i putea “respira” si aroma, gustul simplu, resimtit de celulele de pe limba si cerul gurii, este extrem de diferit; este incomplet. Cei lipsiti de simtul mirosului nu stiu gustul adevarat al alimentelor; nu au de unde, căci jumatate dintre componentele de gust se “simt” cu nasul. Combinatia aceasta aroma-gust nu are, in limba noastra, un cuvant echivalent. Limba engleza are “savour”, care se refera atat la gust cat si la aroma; “savoare”, conform DEX, se refera - din pacate - doar la gust.
    Multi au rezolvat această lipsa adoptand termenul „umami”. Acesta a fost propus sa denumeasca gusturile de baza resimtite de receptorii (celulele) specializati, prezenti pe limba oamenilor si a animalelor. “Umami” este imprumutat din limba japoneza, unde înseamna “aroma buna”, sau “gust bun”. Legat de faptul ca umami descrie gustul si aroma unor produse ne-dulci, ca branza, carne si ciuperci, se poate aprecia ca termenul este similar cu conceptul “osmazone”, al lui Brillat-Savarin, care a facut o incercare timpurie de a descrie principalul component de gust al carnii. Gustul “umami” se datoreaza detectarii anionului carboxilat al acidului glutamic, un amino acid ce apare in mod natural în carne, branza, supa, si alte alimente ce contin multe proteine.
    Dupa mine, nectarul zeilor ar trebui sa aiba gustul dulce-acrisor al mierii de salcam. Cred, totusi, ca fiecare il percepe intr-un anume fel, special, numai al sau.

    RăspundețiȘtergere
  121. Mami,cu acacia sunt de acord.Pastaile acestui arbore,sunt mari,lungi si late,si contin in interior seminte maronii cat boabele de fasole.Interiorul pastaii are ceva special,un strat de .....substanta asemanatoare cu miere,si care este dulceaga.
    In copilarie aveam obiceiul sa gust astfel de delicatese.Doar sa gust.
    Planta contine D.M.T......un adevarat nectar pentru creier!

    RăspundețiȘtergere
  122. Of!,iar ne-am indepartat de la subiectul articolului.
    Sunt cateva intrebari acolo.Ultima este teribil de prvocatoare. Cine se incumeta sa raspunda ?
    Cine are privilegiul sa batjcoreasca Sfantul Duh ?!
    Se pare ca acest privilegiu se acorda de catre O.N.U....da...da Organizatia Natiunilor Unite.

    RăspundețiȘtergere
  123. Ma tem ca nu prea inteleg la ce anume te referi. Dezvolta, daca vrei ...

    RăspundețiȘtergere
  124. Dan, nu-i mai raspunde, te rog. O sa se ajunga la injurii, pana la urma. :(

    RăspundețiȘtergere
  125. Datele recensamantului au fost publicate......nu sunt convins de corectitudinea lor.
    Chiar si asa ,gonflate,aceste date statistice nu pot ascunde criza sociala,esecul capitalismului ,in tara noastra. Primul ministru vrea sa impoziteze cetatenii romani care lucreaza ,si care sunt stabiliti in strainantate,iar televiziunile duc munca de diversiune proiectand pe ecrane arestari spectaculoase ale ''maimutelor'' capitaliste......ministri...ministri secretari de stat,fotbalisti..etc...etc.....dar nici un bancher.Cand vor fi arestati bancherii??!!

    RăspundețiȘtergere
  126. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a adresat duminica o scrisoare deschisa deputatilor in care le atrage atentia ca Parlamentul sufera din cauza unui deficit de imagine si ca sunt vazuti drept "hoti", "corupti" si "chiulangii", el transmitandu-le ca a venit timpul sa fie responsabili.
    ................
    Adica?
    Ce vor ?.....osanale?...ode?.....Ce importanta are poporul,cand invadatorii occidentali sunt multumiti de activitatea parlamentarilor din Romania ?!
    Multinationalele va iubesc. Voi, parlamentari si guvernanti, ii faceti fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  127. De la Nasul TV,un post cu nasul in curburile capitaliste.
    Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, neaga ca ar fi implicat in dosarul EADS, care prevede securizarea frontierelor, conditie esentiala pentru ca Romania sa poata intra in spatiul Schengen.

    Fostul premier a aratat ca nu exista niciun element care sa ii arate implicarea in acest dosar.....''
    ..........
    Pinocchioooo!...Pinocchio...nasul a trecut granita,,,granita de Est.

    RăspundețiȘtergere
  128. Tot de la Nasul TV...
    Satisfactia evidenta cu care Moscova a salutat victoria partidului de extrema stanga Syriza la alegerile din Grecia ar trebui sa fie un motiv serios de ingrijorare pentru decidentii europeni.....
    .................
    Europa occidentala e pe cale sa piarda o colonie !...Ei si !....Mai are alte colonii...si ...sonde de extractie a petrolului , in Marea Neagra.

    RăspundețiȘtergere
  129. ''...Europarlamentarul Monica Macovei a revenit astăzi asupra afirmaţiei făcute ieri la Gândul LIVE, arătând că ordonanţa de urgenţă nu este o soluţie în cazul adoptării Legilor Big Brother care rămân însă, în opinia sa, un subiect important, ce ar trebui rapid reluat în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale.....''
    -------------
    Ce stire da Nasul !....Nasol ,cenzura revine cu o fata noua --- siguranţa cibernetică .....

    RăspundețiȘtergere
  130. Stiri pe surse .ro.............O situație cu adevărat halucinantă a apărut în Camera Deputaților, din cauza deputatului Petre Roman. ANI a solicitat încetarea mandatului lui Roman pe motiv că acesta nu a contestat la timp raportul ANI....'''
    ..........
    Prea multe legi,prea multe regulamente...prea putine locuri de munca pentru localnici. O sa fie si Petre Roman somer ?....n-are drept la pensioara?

    RăspundețiȘtergere
  131. stiri pe surse.........''În ciuda faptului că a dat ordin parlamentarilor PSD să dea linie liberă pentru arestarea Elenei Udrea, chiar Victor Ponta a lipsit de la vot.

    Parlamentarii vedetă care au lipsit de la vot:

    - Victor Ponta

    - Liviu Dragnea

    - Daniel Constantin

    - Mircea Dușa

    - Andrei Gerea

    - Rovana Plumb

    - Sebastian Ghiță.......''
    .........................
    N-are nici o importanta.Acesti domni au lipsit si la inmormantarea lui michael jackson (thriller) si nu s-a produs nici o catastrofa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena Udrea a primit o primă lovitură din partea colegilor deputați. Aceștia au încuviințat solcitarea DNA de a începe urmărirea peanlă...........Ca si in cazul avocatei Elodia Cioaca....telenovela cu urmariri spectaculoase nu are un numar precis de episoade...aaaaaaaa....poate se termina o data cu prescrierea cazului.

      Ștergere
  132. SOARTA ROMANIEI, IN PROFETIA LUI ARSENIE BOCA: „TREI TARI NE VOR INVADA! NE VOR LUA TOTUL! VOM ARDE IN FLACARI!”
    Soarta Romaniei a fost profetita de parintele Arsenie Boca care a fost si este un mare sfant pentru noi. Parintele este cunoscut pentru minunile pe care le-a facut si le face in continuare dupa moartea sa, la mormantul sau adunandu-se mii de pelerini in fiecare an.
    ..............
    Vezi încă 9 comentarii

    Claudia Gruia Profetia este rastalmacita. Arsenie Boca a spus: " Intr o noapte, spre ziua, va vor ocupa 3 tari : Rusia, Bulgaria si Ungaria. Dar Dumnezeu va ploua cu foc peste ei.Veti pierde Ardealul, iar biserica ortodoxa va fi prigonita. Ultima reduta va ramane Sibiul, dar si el va cadea."
    Îmi place · Răspunde · 1 oră

    Alex Treişpe Unde a scris Arsenie Boca asa ceva? Asa articole pot sa scriu si eu ca doar nu va veni nimeni din mormant sa ma dea in judecata. Indicati sursa, altfel articolul trebuie inclus la capitolul "fictiune".
    Îmi place · Răspunde · 1 oră

    Dan Teleman Silviu Brucan e cel mai mare profet. Minunile pe care le-a facut el au adus libertatea in tara asta. Daca ROMAnia va arde ,nu ma indoiesc de asta, vor veni investitorii straini si vor ridica o tara noua,si probabil numele tarii va schimbat.....mmmm....in Ierusalimnia. Si atunci o sa curga lapte si miere.......
    Îmi place · Răspunde ·

    RăspundețiȘtergere
  133. Capitalismul ?....Incalzirea globala ?.....F.M.I. ?....

    RăspundețiȘtergere
  134. Ciocoii vechi si noi......ciocoii vechi in parlament ,iar cei noi in guvernul Cioclos. Obiectiv principal Rosia Montana !

    RăspundețiȘtergere