vineri, 11 noiembrie 2011

LECTIE DE ISTORIE История

AristoCRATIE....MonARHIE(unica  ierarhie)....sclavagism
DemoCRATIE....REpublica (Rege  este  poporul  !)...utopie
ACRATIE...........AnARHIE(fara  ierarhie)......LIBERTATE

.Аристократия .... монархия (одна иерархия) рабство ....

Демократия .... Республики (Король люди!) ... Утопия

ACRATIE ........... анархии (без иерархии) ...... свободы.


            Paradisul  pazit  .....parasit...pierdut....Un  soi  de  Adam  ratacitor......ce  are  ca  avere ;  chinul   ....singura  avere  e  goliciunea...simplitatea...naturaletzea....
                               

Un comentariu:

  1. "Interesant este faptul ca individul a invatat din tot acest capitalism haotic verbul "A avea". Se iden ti fica prin "a avea". A trai bine - a avea - inlocuieste verbul "a fi". El nu mai doreste sa fie "cineva";cum sa renunte la "a avea" pentru "a fi"? De cand viata rurala, defi nita mai ales prin "a fi", a fost inlocuita de urbanul "a avea"? De cand verbul "a avea" a inlocuit verbul "a fi"? Evident, nu proprietatea este de vina, ci atasamentul pe care-l manifestam fata de aceasta.
    "A fi" este o stare. "A fi" presupune sa traiesti asa cum esti: natural, fara griji, fara indoieli, numai tu cu dorintele tale de schimbare.
    "A avea" naste indoieli, naste deziluzii, naste dezamagiri, naste nehotarari, naste dorinte, naste comparatii si orgolii, naste deznadejde, naste insatisfactii, naste teama de a pierde, naste frica de hoti, naste ura, naste teama de concurenta, naste lacomie, naste limite, naste frustrari. "A avea" presupune atasament material. Ata sa men tul inseamna robie. "Pastreaza si papucii aia vechi, poate ne mai trebuie!". Verbul "a avea" ne termina viata. Segmentand-o prin conjugarea lui "a avea", ne afundam si mai tare in materia pe care vrem s-o stapanim. "A avea" te face robul vilei, masinii, a contului bancar.Cum vei putea sa renunti vreodata la ele? "Eu am!" Atunci cand pronunti aceste cuvinte, mandru de averea ta, de ceea ce ai, trebuie sa stii ca de fapt ai si toate sentimentele si starile sufletesti de care vorbeam.
    Si mai ai ceva: o boala de care deocamdata nu stii! Fiindca - intotdeauna! - aceste stari si sentimente negative se rasfrang asupra celui mai de pret bun al tau, de care, din pacate, nu esti constient: SANATATEA!
    "A fi" este o stare naturala. "A fi" presupune responsabilitate. Faceti diferenta intre: "Sunt tata!" si "Am un copil". In care declaratie se simte intensitatea trairii, mandria de a fi ceva ce nu am mai fost pana acum?
    "A fi" presupune existenta, traire, viata - tot ceea ce este contrariul lui "a avea". "A fi" inseamna lipsa bolii ca entitate separata, fiindca boala face parte din viata, este normala, este existenta noastra modificata, atunci cand gresim sau facem alegeri gresite! Boala se vindeca sau putem coexista cu ea, intr-un stil modi ficat de viata.
    Zicala romaneasca "Are boala pe el" defineste o persoana care uraste, are necaz pe cineva. Cunoasteti oare vreun exemplu mai clar despre forta negativa a senti mentelor? Mai sunt si alte exemple, la fel de elocvente: "Este ros de ura!", "Ma roade un gand...". Si urmarea: "Ma roade stomacul, am ulcer!".
    Vom sti ca am depasit aceasta faza atunci cand, in reclame, pe langa "Fumatul dauneaza grav sanatatii!" vom vedea si "Orgoliul, Deznadejdea, Ura dauneaza grav sana tatii!"... Pentru ca starea sufleteasca ne influenteaza direct sanatatea fizica."
    Dr. EDUARD TOGOREANU - Psihologia bolilor - Omul, intre A AVEA si A FI

    RăspundețiȘtergere