marți, 25 iulie 2017

Prime numbers,the Muses ,Apollon





7 comentarii:

  1. dThelema 21 Oct 2010, 23:37

    Interviu cu Mircea Eliade - realizat deMonica Lovinescu - la Radio Europa Liberă

    mms://library.radio3net.ro/library2/eliade/Intrviu%20realizat%20de%20Monica%20Lovinescu%20.wma

    dThelema 22 Oct 2010, 23:42

    Stefan,personajul principal din romanul ''Noaptea de Sanzaiene'', ne trimit un mesaj din ''LABIRINT''------Sfera de otzel (a istoriei moderne) in care suntem captivi are ,in unele locuri, fisuri pe unde putem sa trecem ''DINCOLO''.
    Daca vrem (re)gasim LIBERTATEA !
    La solstitzii, sau la echinoctzii pasajele de trecere sunt mai largi, accesibile chiar si pentru neinitziatzi ! Dar pentru acestia este necesar un VEHICOL----masina-----ce face drumul ''de la alfa la omega''----INCEPUTUL si SFARSITUL !
    Un alt vehicol e DRAGOSTEA !
    Un altul , AURA ENERGETICA PERSONAL----''sfera luminoasa''....sau granula de polen... ou perfect-----un OU MATEMATIC ! A sarbatori inseamna ; A INCEPE UN PELERINAJ CATRE LIBERTATE ! !
    Sarbatoritzi si fitzi FERICITZI ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  2. ''Mircea Eliade spune în studiul său Imagini şi simboluri că orice fir este o evocare a labirintului, ansamblu metafizico-ritual care presupune ideea de încercare, de dificultate, de primejdie de moarte. '' Pânza de păianjen [II]
    metaforă, simbol şi matrice compoziţională
    în "Sărmanul Dionis" de Mihai Eminescu
    Petrişor Militaru http://www.egophobia.ro/7/critica.htm

    dThelema 25 Oct 2010, 23:19

    http://www.futura-sciences.com/uploads/RTEmagicP_energie_noire_NASA_CXC_M_Weiss_txdam16771_fb5f65.jpg Sa inlocuim cuvantul ''ireal'' cu SUPRAREAL !
    Si .......''evolutia personajului principal, Stefan Viziru, implica o cautare a mortii, o calatorie initiatica,'' ------cu-----IMPLICA O CAUTARE A LIBERTATZII.
    Moartea e IGNORANTZA omului ce se lasa incarcerat in ''sfera de otzel a istoriei''!

    dThelema 25 Oct 2010, 23:49

    "Tu crezi ca, in zilele noastre, o masina poate disparea fara s-o fi furat cineva, se poate topi in nevazut, fara sa lase nici un fel de urma?"
    aceasta tema....aceasta intrebare, revine in una dintre ultimile scrieri ale lui M. Eliade-----''La umbra unui crin'' (o compozitzie didactica !)
    Masina .........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prometeu in infern...A. Camus
      Masina...motorul...combustibilul....Acesta este focul pe care l-a furat Prometeu din Olimp? Aceata este darul lui Prometeu pentru terrieni ?
      Filantropul .....

      Ștergere
    2. Palas_Atena este ajutor pentru matematicieni

      Ștergere