duminică, 9 februarie 2014

Eschatologia electricitatii

In  nuvela  profetica  ''Tinerete  fara  de  tinerete''  Mircea  Eliade vorbeste  despre  eschatologia  electricitatii.
O  sa  incep  sa  scriu  despre o  coincidenta  trista  (nu  cred  in  coincidente.Folosesc  acest  cuvant  pentru  a  nu-i  deranja  pe  cei  sensibili).
La   22 aprilie 1986, Chicago,Maestrul  se  stinge.Este  incinerat  iar  cenusa.....La  cateva  ore,in  Ucraina  ,la  Cernobal,26  Aprilie 1986,centrala  nucleara  arunca  si  ea  cenusa insa  o  cenusa   radioactiva.Dezastrul  atomic  este  ,miraculos,diminuat.Nici  azi  nu  sunt  explicati  rationale  pentru  acest  fenomen.
Ipoteza  mea  fantastica ,si  poetica,este  aceasta ;  Cenusa  unui  Bodhisattva , asa  cum  ESTE  Mircea  Eliade,are   forta  sa  neutralizeze  o  parte  din  cenusa  toxica  a  reactorului  nuclear  .
.

Presupun  ca  dezastrul  de la  Cernobal  (cerno ,adica  negru),n-a  fost  intamplator,  ci intentionat produs...planificat....etc..etc...se  poate  spune  ca......
---Dar  sa  ne  intoarcem  la  textul  nuvelei  ''Tinerete  fara  de  tinerete''.

26 de comentarii:

  1. Pentru a intelege textul nuvelei ''Tinerete fara de tinerete '' este musai sa citim cartea Tehnici Yoga....si sa ne documentam cu privire la EPIFANIA FULGERULUI ,in antichitate...la Greci (fulgerul lui Zeus)...la Indieni (Zeul Shiva ,sub forma furioasa --- Rudra)..etc..etc...Personajul,un batran ajuns in pragul decrepitudinii,renunta la tot (ca un adevarat Yoghin),chiar si la viata lui,si pleaca in capitala,ca un calugar ratacitor,sperand sa-si gaseasca sfarsitul acolo.Pe o strada din capitala (simbolic centrul,sau templul),este trasnit.Fulgerul cade in centrul calotei craniene (un alt simbol...Foramen...deschizatura din acoperisul unui templu ),si trece prin coloana vertebrala (simbol pentru Axis Mundi ).Fulgerul purificator (un alt simbol; botezul de foc),il carbonizeaza pe batran,il transforma in cenusa, insa miraculos este reinviat (un alt simbol Nasterea din Nou ),este reasamblat ,molecula ,cu molecula,atom cu atom.....intr-un trup nou...curat....ELIBERAT de ego.
    ..."Dublul'' mediatorul intre Om si Creator ,redevine vizibil pentru initiat .....E nevoie de un ''dublu'' pentru ca Omul ,ori cat de pur ar fi nu poate sta in fata creatorului, (doar daca redevine Zeu,isi recastiga statutul de Fiu al Creatorului.)

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce ''Tehnici Yoga''?...De ce ''tehnici''?
    Fiindca sunt multi oameni,fiindca sunt diferiti,fiindca acestia au varste diferite.
    O anumita tehnica este propice pentru un copil
    ,exemplu clar este intalnit in Nepal ;Ram Bahadur Bomjon,supranumit ,de jurnalisti, "Buddha Boy".O alta tehnica e buna pentru un adult,in plina maturitate sexuala (tehnici tantrice),care trebuie sa-si activeze utricula prostatica (vagina masculina),pentru realizarea continentei sexuale.O alta tehnica este pentru batrani---Yoga a CONTEMPLATIEI,....O alta tehnica pentru muribunzi.......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cazul personajului din ''Tinerete fara de tinerete'',este o ''Nastere din Nou'' pentru a transmite un mesaj contemporanilor,si oamenilor din viitor,privitor la catastrofa nucleara ce urmeaza sa apara.----Setea,foamea ,omului modern de energie electrica...lacomia,comoditatile,comportamentul irational ,va duce la ..Eschatologie....o eschatologie electrica.
      Totusi electricitatea are valente sotereologice ! (se va intelege daca se va analiza,functie de electricitate,chivotul,cometa,Soarele...etc...etc..

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=dLagBjPqUkY
    Batalia Cernobalului (2006) [documentar subtitrat in limba romana]

    RăspundețiȘtergere
  4. Purificare inseamna anihilarea ego-ului,prin orice mijloc.Caderea in pacat inseamna nasterea si acceptarea ego-ului ca principal coordonator al fiintelor Adamice.Ego-ul e personal,insa la fel ca intr-o comunitate,si ego-urile se unesc si coopereaza inteligent in favoarea lor. Putem vorbi de un ''ego colectiv''---o forma caricaturala a ''inconstientului colectiv''.Religia Crestina sustine ca Iisus a invins moartea,adica a ucis ''imparatul ego-urilor'' In diferite reprezentari iconografice se arata cum Iisus coboara in Iad si la picioarelel Lui se afla o faptura urata,ca un caine mic,sau ca un motan,de culoare cenusie, care are bratele si picoarele taiate.Aceasta ''fiinta'' mutilata este ''imparatul ego-urilor''....din pacate au ramas ego-urile personale.Este de datoria fiecarui terrian sa-si ucida propriul ego. Sunt multe tehnici,una dintre ele este identificarea enoriasului cu Iisus Fiul Lui OMNE_Zeu..In prezent,societatea de consum,capialista este una de tip egotic.Aceasta amplifica puterile egotice.Este o societate aproape moarta,larvara, care venereaza Moartea (robia...sclavia...manipularea..infricosarea...terorizarea...etc...etc )

    RăspundețiȘtergere
  5. Homo Religiosus se intreaba pe sine,cine a fost mai inainte,oul sau gaina?,in fapt alta este intrebarea; Cine ESTE mai inainte (Urpflanze) Planta Primordiala, sau...insecta ?
    Ar fi teribil de stupid sa credem ca insectele au dat nastere plantelor.
    Ce este folositor Om-ului ;cenusa plantei,sau cenusa insectei ?
    Reactoarele nucleare pot sa transforme in cenusa si plantele,si oamenii,si insectele.......Deci e obligatorie o alta paradigma.

    RăspundețiȘtergere
  6. VIATA SECRETA A PLANTELOR
    Titlul original: La vie secret des plantes,
    Peter Tompkins & Christopher Bird
    Copyright © Peter Tompkins & Christopher Bird
    Toate drepturile asupra acestei versiuni în limba română,
    inclusiv pentru Republica Moldova, sunt rezervate
    EDITURII ELIT.
    I.S.B.N. 973-9100-82-1
    O carte exceptionala ! Ar trebui introdusa in programa scolara.
    Am citat de mai multe ori din ea si o sa citez iar,fiindca a venit vorba de paradigma;
    ''...George De La Warr trase o concluzie de-a
    dreptul zguduitoare: sufletul omenesc putea afecta
    procesele formării celulelor!
    Insă când îl contactă pe unul din fizicienii cei mai
    renumiţi din Marea Britanie şi îi înfăţişă această
    importantă experienţă, avansând ipoteza existenţei
    unei energii universale care poate fi mobilizată de
    gânduri ce se armonizează cu ea, acesta îi
    răspunse cu asprime: „Nu cred o iotă din toate
    astea, domnule De La Warr. Ca să admit că
    dumneavoastră sunteţi în stare să modificaţi prin
    propriile dumneavoastră procese mentale numărul
    atomilor dintr-o plantă în creştere, ar însemna să
    declar nul absolut tot ce ţine de concepţia noastră
    despre materie. Ar fi ceva de-a dreptul absurd."
    La aceste cuvinte, De La Warr i-a răspuns: „întradevăr,
    cred că tocmai asta trebuie făcut, chiar
    dacă e vorba de o reconsiderare din temelii a
    tuturor cunoştinţelor noastre în această privinţă. De
    exemplu, cum ar putea fi încorporată această
    energie în ecuaţiile matematice? Şi cum va trebui
    privită de acum înainte însăşi legea conservării
    energiei?" La care savantul în cauză a ridicat din
    umeri.
    Când a înţeles că de fapt, pentru a face plantele să
    crească mai repede, era suficient să le roage şi să
    facă în aşa fel încât ele să simtă rugămintea lui, De
    La Warr publică în ziarul său, Mind and Matter, un
    articol prin care îi ruga pe cititori să-i înfăţişeze
    dovezi care să poată fi folosite în argumentarea
    rezultatelor lui, rezultate aflate într-o atât de
    neortodoxă contradicţie cu teoria atomică
    materialistă cvasioficială.....''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ''Când a înţeles că de fapt, pentru a face plantele să
      crească mai repede, era suficient să le roage şi să
      facă în aşa fel încât ele să simtă rugămintea lui,''
      ...
      Era in YouTube un film despre ''omul care vorbeste cu plantele''...un om din Mexic,care uimea opinia publica din tara lui,si de peste hotare cu productiile agricole record. Cum il intrebau ziaristii ? Simplu vorbesc cu plantele ,raspundea el. Se pare ca filmul a fost ''ocultat'' si nu se mai gaseste in retea.
      ...
      In ''Tinerete fara de tinerete'' se vorbeste despre EPIFANIA CELOR TREI TRANDAFIRI.
      Trandafiri materializati de GANDUL personajului central al nuvelei. Materializare?..Da...in spatiu,si in TIMP. Al treilea trandafir a fost materializat si proiectat in TIMP (cand eroul nostru urma sa implineasca 100 de ani)....Un trandafir ce marca Eliberarea .....(nu moartea...mormantul...etc...ci ELIBERAREA din conditia terriana ).
      Citez din ''Tinerete fara de tinerete''
      ''...In fond isi repetatse in acea seara din iarna lui 1944 asemenea fenomene parapsihologice pot fi efectul unor forte pe care nu le cunoastem , dar pe care LE POATE CONTROLA INCONSTIENTUL''. ''E foarte adevarat ,se auzi gandind .Orice actiune este efectuata printr-o forta mai mult sau mai putin cunoscuta . Dar dupa atatea experiente,ar trebui SA-TI REVIZUIESTI PRINCIPIILE FILOZOFICE. Banuiesti la ce fac aluzie...'' .''Cred ca da'' , recunoscu zambind......Cat l-ar fi pasionat pe Leibniz asemenea intamplari !...''

      Ștergere
    2. Un film se mai gaseste despre omul ce vorbeste cu plantele;
      http://vimeo.com/83819524
      l'homme qui parle aux plantes

      Ștergere
  7. ''Tinerete fara de tinerete''...Ce titlu interesant!....Poate ca este vorba si de Batrana Europa (continentul)...decrepita Europa,care inainte de a sucomba a dat in mintea copiilor.....in ''mintea copiilor'' din America de Nord (ce traverseaza o altfel de criza---perioada anala---dupa faimosul Freude ,si a lui gaselnita ;pshihanaliza).''Batrana Europa''....poate ca nu a intinerit...poate ca a murit deja......Nu stiu......Clar este ca ;occidentul umflat de DORINTE,flamand si insetat de resurse energetice,bani si putere,tine sa traga dupa el, in abisul mortii, cat mai multe state de pe planeta aceasta. Exemplu este LOVITURA DE STAT DIN UCRAINA, pe care am anticipat-o,aici,in scris, la inceputul lui Februarie.
    Crimeia ?...Mmmm!...Ce rezonanta are acest nume !
    Nu pot vorbi despre prezent...despre ''prezentul'' din Crimeia,ci despre un posibil viitor...amintind despre un ''recent trecut''...Bătălia din Crimeea (1944) [http://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83t%C4%83lia_din_Crimeea_(1944)].....''Germanii și românii au suferit pierderi mari de aproape 65.000 de oameni, mulți dintre ei fiind luați prizonieri în condițiile unei evacuări necorespunzătoare.''....Despre evacuarea aceasta ''necorespunzatoare'',mi-a povestit bunicul,care pe vremea aceea era sergent in armata Romaneasca.....un sergent care a prins un loc pe ultimul vapor. Multi alti tineri romani n-au avut norocul asta si au ramas drept prada de razboi,sau tapi ispasitori pe care sa se reverse furia sovietica.Unii dintre tineri s-au aruncat in mare iar atunci cand au ajuns la nava militara umpluta la refuz cu militari si tehnica militara...atunci cand s-au agatat cu mainile de marginile vaporului ,li s-au strivit degetele loviti fiind, cu paturile pustilor.Un ofiter urla in portavoce ca va veni un alt vapor ,sa astepte disciplinati,caci vor fi salvati.....MINCIUNI !!!....O parte din norocosi plangeau in tacere,isi plangeau fratii,camarazii,neamurile......ei stiau ca nu mai este un alt vapor,ci ....doar ''puntea lui Caron ''...Hmmm !...sau a lui Carol ?
    De ce au ajuns baietii aceia in Crimei,ce-au cautat ei acolo ?! N-aveau de lucru pe ogoarele Principatelor Romane ?
    Crima din Crimeia...un titlu pentru un film documentar despre drama soldatilor Romani, tradati,pentru a nu stiu a cata oara de conducatorii lor. Halal conducatori !

    RăspundețiȘtergere
  8. Sotereologia electricitatii .
    Un titlu bun !
    In nuvela lui M. Eliade ''Pelerina'' se face vorbire despre Uganda. De ce ?
    Sa intelegem bine ,trebuie sa vedem ce se petrece in muntii Elgon.....si in alti munti...in anumite locuri....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei !...mai este o explicatie....in Uganda...in Madagascar...etc..etc... trebuiau sa fie expulzati cetatenii idezirabili din Europa....era un plan ,in vremea germaniei naziste

      Ștergere
  9. SCLAVIA ELICTRICITATII,
    Am incercat a face o comparatie intre sclavia din antichitate, din epoca industrializarii, si din prezent.
    Sclavia ce o ''imbratiseaza'' terrienii in prezent este cea mai intensa ,cea mai complexa, cea mai demoniaca.
    Spre exemplu descoperirea electricitatii si a modului ei de folosire a amplificat starea de sclavie.De pilda inventia becului....inventia lui Thomas Alva Edison....a facut sa se prelungeasca orele de lucru si dupa apusul Soarelui. Sclavul a inceput a lucra in ture de noapte. Apoi inventia motoarelor electrice....care au intensificat productia.....Cresterea economica...Electrificarea a optimizat sclavia !
    Sclavul modern tinde a fi dependent ,aproape in totalitate, de elctricitate.El o produce ,si tot el o consuma....el o plateste.....o plateste cu viata....Si totusi s-au descoperit metode noi de producere a electricitatii,Ma gandesc la pila inginerului roman ,Nicolae Vasilescu -Karpen., care din motive foarte stupide, si din interese financiare blestemate, este ascunsa....sau de ne produs in serie,spre beneficiul omului din rand, din gloata. Guverne si banci care taxeaza populatia pentru ca atomul are in jurul lui electroni. E destul de greu sa convingi sclavii ca trebuie sa plateasca pentru ''energia libera''.
    Chiar daca acesti terrieni au creierele ''imbogatite'' cu TOXOPLASMA GONDI (scriu cu majuscule pentru ca este un protozor parzit foarte,foarte inteligent. Merita sa fie respectat)
    De curand s-au descoperit si in creierele delfinilor si ale balenelor din zonele polare prezenta acestor protozoare. CUM AU AJUNS ACOLO ???!!! Balenel nu mananca soareci...Balenele nu sunt zoofile nebune care sa se joace cu pisicile. Iar Toxoplasma Gondi ,dupa cate stiu, n-au in dotare nici vapoare,si nici costume de scafandru. Dar...banuiesc..ca au totusi la dispozitie AVIOANE...din ale care lasa in urma lor dare lungi-----Avioanele spray----adica tuburi din aluminiu cu aripi si cu motoare,care pulverizeaza......orice.

    RăspundețiȘtergere
  10. .....In prezent situtia e foarte grava...provocarile militare nu-si mai au rostul. Orice mica catastrofa naturala,subliniez NATURALA,va fi amplificata de distrugerea reactoarelor nucleare si de armamentul nuclear de pe Terra.Un singur exemplu ;In yellowstone park,temperatura creste,la propriu,acesta e semn ca lava SUPRAVULCANULUI ,se apropie de suprafata. Daca se va produce o gigantica eruptie vulcanica, mai au timp autoritatile nord-americane sa inchida centralele nucleare ?!.Fireste ,aceasta intrebare este retorica; reactoarele nu pot fi oprite.
    O explozie Solara, un banal cutremur..etc...etc...pot activa vulcanul din Yellowstone Park.....si consecintele pot fi usor imaginate...Ei bine !,ce rost are sa mai initiezi razboaie prin Europa de Est,Asia ,sau Africa ?....
    --E delicat sa faci comentarii......

    RăspundețiȘtergere
  11. Despre Cernobal nu se face vorbire.Cine o sa rezolve marea problema ?...poate U.E ?..poate U.S.A. ?....O.Z.N. ? Vin extraterrestrii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.youtube.com/watch?v=TJPBPzi2GkI
      In documentarul de mai sus apare ceva deosebit----Rothschild contra Putin----Imperiul lui Rothschild (SUA,UE ,Japonia, tarile arabe bogate in petrol ..etc..etc...) contra imperiului rus,contra BRICS,si tarilor care doresc sa se asocieze la uniunea BRICS------altfel spus razboiul dintre dollarul muribund si o noua moneda pe cale sa se nasca in BRICS.
      .......Asta inseamna SFARSITUL LUMII capitaliste si NASTEREA UNEI ALTE LUMI financiare,cu alte reguli, cu alti stapani.....Dar asta mai inseamna RAZBOI,la propriu---Arsenalele atomice sunt pregatite. NATO provoaca razboiul la granitele Rusiei,in Est,,si in Sud.......Totusi este folositor sa ne amintim de Cernobal

      Ștergere
    2. Putin et Rasputin----Ce au in comun Putin si Raputin ?.....acelasi dusman ?...Raputin l-a sfatuit pe Tar sa nu participe la razboiul european,sa nu investeasca resursele tarii in armament strain............O familie de bancheri a investit in bolsevism...aceasta familie a provocat razboiul pentru ca era deosebit de profitabil.....psihopatii malthusieni (Thomas Robert Malthus),voiau razboi-------la fel ca in prezent---doar razboiul poate ''salva'' bogatia bancherilor.

      Ștergere
  12. Cum se manipuleaza materia ?
    Sunt mai multe opinii,ale lui Paracelsus --- ens vegetalis---,sau ale lui Isaac Newton---salpetrul---,sau Roger Bacon, Francis Bacon..etc..etc...

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca in Ukraina sunt amplasate arme electromagnetice scalare, de pe vremea U.R.S.S.,baze militare....generatoare de infrasunete....etc...etc...chestii care tin de razboiul stelellor,atunci Rusia nu va ceda in fata amenintarilor NATO.

    RăspundețiȘtergere