vineri, 30 noiembrie 2012

OMphalos

Ompfalos...adica OMbilicul pamantului...asta  pentru  Grecii  antici.
Legenda.....
Delphi...
OMphalos   si  Oul Matematic
In  Sanskrita ''phala''  inseamna fruct...fructul  unui  arbore....poate  ''Arborele  Vietii''
---phala, pfalin, pfalini = care  poarta  fructe,producator,  creativ,care  reuseste.....
 



OMbelico,OMbilic.....Daca  in  loc de ''bilic''---asi spune ''biblic''---OMbiblic....Ah!..Ce  poveste  frumoasa  mi-am  imaginat !
= = =
  ''bilic''...sau  ca  in  Sanskrita, ''bila'',  care  inseamna ; gaura,orificiu,cavitate, sau  deschidere  in  pamant (asa  ca  la  Delphi, in Grecia).
= + =
.
  Aceasta  este  o  schita......
 

61 de comentarii:

  1. Sa te mai speli un pic pe la...buric

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...Vorba Sf. prooroc Silviu Brucan ;''people''

      Ștergere
    2. Asa e, ''Profetul'' se referea la din astia ca tine...care nu au apa curenta...si, pe termen lung, nici serviciu...''perdantii'' revolutiei...cei care nu vor nici comunism nici capialism...

      Ștergere
    3. Pentru Anonimul din 6 dec 2012, 14:09
      Se vede ca te/ai nascut prea tirziu... stalinistule, c a p i a - listule... erai foooarte potrivit de securist sau gardian in inchisorile comuniste... nici acum nu e prea tirziu - baga-te in politichie... lasa /te de muscaturi pe la spate, jalnicule... kukluxklan- istule... complexatule, nu mai arunca cu noroi in ce nu intelegi... acum te tii ca riia, cacapusa parazitule. PERDANTULE, fara ghilimele! Fa/ti si tu un blog si povesteste ce ai visat ieri/noapte daca ai curaj, singerosule - ai inrosi internetul...nerusinatule - lasa-l in pace pe dThelema ca atragi minia Zeilor, necredincioaso...

      Ștergere
  2. Asa este !
    N-am apa clorurat si florurata.....si nici hidrocefalie cum ai tu.
    Hmmm !... per_Dan_tii ''loviturii de stat'' din 1989 ?...poate viitorii teroristi.....
    Si totusi ce legatura au acestea cu tema articolului pe care l-am inceput ?
    Te gandesti la ablutiuni ? Sau vrei sa continui tema articolului precedent despre ''taina botezului'' ?
    Comunism si capitalism sunt fatetele unei monede blestemate.
    Sa vorbim despre anarhism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anarhie e in creierul tau si se cunoaste asta in tot ce scrii...

      Ștergere
  3. Haide sa facem o lista de cuvinte care incep cu silaba OM,in Romaneste, sau in alte limbi....in Germana, Greaca, Italiana.Spaniola, Franceza..etc....etc...
    Sa facem un studiu ,o analiza, a semnificatiilor cuvintelor care incep cu ''sunetul primordial'' OM.

    RăspundețiȘtergere
  4. Exemplu;
    -ROMA (cetatea ''eterna'')
    -...AMOR (fara de moarte),sau Iubirea Adevarata care reda terrianului imortalitatea...Libertatea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Te referi la iubirea vazuta ca un fel de faza launtrica a libertatii ? Vrei sa spui ca, daca omul intreprinde ceva ce izvoraste numai dinauntrul sau, aceasta ar fi expresia libertatii sale ?
    Intervine insa, aici, un paradox : atunci cand iubeste, omul infaptuieste ceva ce izvoraste cu totul din sine (manifestandu-si astfel libertatea), numai ca nu o face pentru sine. Cum ajunge insa la imortalitate prin aceasta ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmmm!...interesanta opinie.Merita dezvoltata !
    Eu doream sa dau un exemplu despre silaba Sfanta OM, despre vibratia ei, despre pronuntare, despre rostire, ....si despre faptul ca , inversand literele (sunetele),adica ''M'' si ''O'',.... ''MO'',totul se schimba in contrar.....si in combinatie cu vibratia puternicului ''R'' ,saturnianului ''R''......''ROM'' (ROMANIA ),deci ''ROM'' atat de fecund, de creativ, de plin de viata in spatiu si in Timp, da?....se transforma ,prin inversare in ''MOR''----o destramare (spun eu creativa , totusi).
    ----Insa ca sa anulam efectul mai atasam cuvantului o alta litera puternica '' A'' si atunci ''AMOR'' devine cuvantul care desemneaza nemurirea, beatitudinea,extazul fara de sfarsit.
    ...
    Un alt cuvant este ;''SOMA'' Mmmmm!...si despre el s-au scris zeci de carti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Somatic" ...al trupului. Aroma sau ... duhoare ? Uneori poate fi si altfel decat aroma de salcam ...

      Ștergere
  7. Oare?...
    Soma este o bautura .....este un Zeu...este o planta....
    Nemurirea (Amor) se obtine prin Soma.
    .....
    ArOMa------DUhoare
    .
    Si aici este o diferenta intre ''OM'' si ''du''......si-mi aminteste de OMNE_Zeu.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Soma" este, intr-adevar, si denumirea unei bauturi alcoolice, preparate din sucul unei plante exotice, considerate in vechea religie indiana ca bautura a zeilor, dar mai poate avea si alte semnificatii; in geologie, de pilda, denumeste marginea unui vechi crater, de forma circulara, care inconjura noul con... Interesant ...
    Cand insa este folosit ca verb, cuvantul se ascute, ca un varf de lance, capatand un cu totul alt inteles : acela de a cere cuiva, sub amenintare, sa indeplineasca ceva. De reflectat ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...''a cere cuiva, sub amenintare, sa indeplineasca ceva....''
      Un mit Indian aceasta reflecta.
      Intr-o zi Naga o rapeste pe mama lui Garuda.
      Serpoiaca il ameninta pe Vulturul-Om ca nu-si va mai vedea mama daca nu-i aduce ,de la Zei, Soma ---nectarul nemuririi.

      Ștergere
    2. Da, da ... Imi amintesc povestea. Tu stii atatea povesti, dar pe cea mai minunata dintre ele n-o mai intelegi, n-o mai crezi. Copilul din tine, insa, nu a uitat-o, chiar daca a ratacit-o printre atatea altele, aruncate deasupra ei ...

      Ștergere
    3. Ah!...Inventez povesti....Sunt un visator,in gandurile mele germineaza galaxii....insa de unele povesti imi amintesc. Ca de pilda o planta magica care se gaseste numai in Romania,sau ,cu mici exceptii, in jurul tarii.Planta era folosita de Patriarhi (de Daci..Traci....Carpi ),in scopuri terapeutice,si pentru comunicare cu Zeii.
      Planta se numeste Omag....sau cum imi place sa scriu....OMag. In fapt sunt trei, ca niste surori, ca niste Gratii,O subspecie creste doar in Moldova, una in Ardeal, si alta in Muntii din nordul Olteniei.
      Omagul este cea mai toxica planta de pe teritoriul nostru,insa are si cele mai extraordinare calitati. Doar initiatii se incumeta s-o foloseasca.
      Eu inca nu am indraznit....Poate ca nici nu e nevoie,am descoperit ,din intamplare o noua metoda de (re)intalnire cu stramosii. Si asta de cand a inceput gerul...Ha..ha...ha...cuibul meu nu mai este nici de soim si nici de porumbel...ci de pinguin.
      M-am obisnuit sa dorm la 4 grade Celsius...temperatura apei marii...Si visez extraordinar,extraordinar,fabulos...de extraordinar de frumos---aproape ca nu-mi mai vine sa ma trezesc.
      Visul lucid are o claritate si o stralucire luminoasa de gheata din apa pura.Trec usor fluviul,pe partea cealalta,chiar daca ''gardienii'',din neamuri diferite, s-au inmultit,chiar daca in apa cristalina a Fluviului am zarit serpoaica lunga de zece metri,inotand sinuos ca o Anaconda si urmat de o ''nunta'' de masculi ,mii de masculi ,stransi intrun ghem viu palpiand ca o inima.....Mi-au crescut aripi.Am invatat sa zbor, pe deasupra sau pe sub pod,peste ''gardieni'', si peste serpi----pot ajunge repede in ''Orasele Astrale''.
      In saptamanile acestea geroase am reusit sa inteleg ce spunea M. Eliade in nuvela ''19 trandafiri''....despre anamneza..despre Profesorul de inot,despre bazinul cu apa limpede ,si rece ,de munte.

      Ștergere
    4. http://www.youtube.com/watch?v=rUEZiUaDCMA

      Ștergere
    5. Vise...si vise...
      Daca am amintit de OMag (magistral reflectat in nuvela Les trois Grâces ),o sa revin la ''19 trandafiri'' (19 chakre),si o sa evidentiez o secunda personajul---bucatareasa---specialista in prepararea OMletei,personaj care dispare misterios.In fapt este prima disparitie fiindca urmeaza si altele....Mmmm..da....si la profesorul de inot,Serdaru-----Si la temperatura apei de mare....ha...ha..polare---deoarece azi m-am '' odihnit '' la zero grade (tot zero sunt si acum...inca n-am facut focul in soba).
      Da...da e nevoie de inaltime si frig pentru a medita corect.
      Am urmarit cu interes propriile mele transformari.....ritmul cardiac s-a stabilizat la cca 60 de batai pe minut,respiratia s-a incetinit,(in numar si intensitate),corpul s-a incalzit,si a devenit greu (cataleptic),iar sufletul a dobandit un plus de Libertate.
      Da...da... nu mai este nevoie de un alcaloid pentru a interveni in creier pe zona respiratiei,pentru a o incetini....si nici de un proces Yogic.....pur si simplu doar frigul (adica absenta microundelor) este necesar pentru a pregati trecerea spre ----''Orasele Astrale''
      = = = = =
      Aaaa!, tot de la OMag ,cred ca se poate vorbi deja despre ;Inceputul si Sfarsitul, adica despre OMega si Alfa.....Suntem in ultimul solstitu de iarna din aceasta Era. Peste cateva ore.....

      Ștergere
    6. "Da...da e nevoie de inaltime si frig pentru a medita corect". Ai scris de parca mi-ai fi ascultat gandul. Iti spuneam, fara glas, cu cateva ore in urma, ca eu nu pot suporta frigul, de aceea te intrebam daca mai exista o alta modalitate, in afara dormitului in frig sau utilizarii alcaloizilor, petru a face aceste calatorii astrale. Am oroare de serpi - unul mi se incolaceste si acum in jurul gleznei, cu serpoaica lui cu tot, dar o sa incerc sa-i strivesc capul cu calcaiul; spui insa ca tie ti-au crescut aripi si ca ai reusit sa eviti gardienii si serpii. Ia-ma cu tine, invata-ma sa zbor - trebuie sa scap cumva din infernul acesta colcaitor, trebuie sa ma eliberez. Vad si acum, cu claritate, imaginile pe care povestirea ta despre orasele astrale le-a creat in mintea mea, cu mai bine de un an in urma. Iti pot auzi pana si vocea descriind hainele stralucitoare ale fiintelor de acolo, senzatia de coplesitoare fericire, de pace, de eliberare pe care o aveai odata ajuns in acel loc. Cel mai mult m-a uimit, insa, cand mi-ai spus ca simteai IUBIRE - iubirea aceea in stare pura, care nu se putea compara cu nimic din ceea ce simtisesi tu vreodata pana atunci. Acum a venit timpul sa experimentez si eu asa ceva - pana acum nu eram pregatita. A trebuit sa cunosc mizeria in cea mai hidoasa forma a ei, sa vad capul Medusei, ca sa pot sa imi doresc cu adevarat sa cunosc iubirea in forma ei pura. Spune-mi, te rog, mai multe despre aceasta. Vreau sa incerc intai sa compleez tabloul ramas neterminat, sa adaug detalii, culoare, arome, crampeie de conversatie fara cuvinte - povesteai, parca, si despre asa ceva, despre o forma de comunicare telepatica intre tine si fiintele de lumina.

      Ștergere
    7. http://www.youtube.com/watch?v=1HRa4X07jdE

      Ștergere
    8. De cele mai multe ori, in vis, sarpele este bun,este un vraci, un initiat,....sever,rece,insa plin de intelepciune.
      Sunt si exceptii...putine.
      ''Gardienii'' sunt rautaciosi.
      ''Orasele Astrale'' sunt dificil de oglindit in limbajul comun.Planul Astral este al emotiilor.Comunicarea este empatica.Si mai tine si de varsta sufletului.Pentru ca si acesta este nascut ,creste, se maturizeaza, imbatraneste, si moare. Adica ....daca este gasit corespunzator la ''judecata'', trece in planul Cauzal.
      Daca corpul fizic tine ,in medie, 70 de ani,cel Astral cateva sute de mii de ani (daca se poate accepta ca reper anul fizic), si cateva zeci de milioane pentru corpul Cauzal. Fireste ca sunt si scurtaturi....In fine, un corp Astral tanar resimte diferit activitatea din ''Orasele AStrale'', comparativ cu unul matur,sau batran.
      Vreau a spune ca sunt grade diferite de empatie.
      Stiu cateva povesti....dar cand am eu vreme sa le scriu ?
      Poate peste cateva zile...poate...poate...

      Ștergere
    9. Stiu ca tu te simti un suflet batran. Intotdeauna, cand imi erai in preajma, ma simteam mult mai tanara decat tine.
      Scrie povestile ! E tot ceea ce ne-a mai ramas ...povestile fara nume si fara de sfarsit.

      Ștergere
    10. Sunt un batran naiv.
      Si e bine sa raman solitar.Am starnit ,cu povestirile mele, multi egregori,si ma apar de atacurile lor, si ale ''du''lailor (calai,sau sacrificatori) ai lor.
      Aceste conflicte imi ocupa tot timpul, dar imi modifica si reactiile somatice,intr-un mod foarte neplacut---izolarea,frigul,saracia...etc...etc...au devenit necesare---sunt mijloace neconventionale de lupta.
      Cand sa mai scriu povesti? E suficient sa le gandesc....
      Ieri mi-am propus sa postez un nou subiect in acest blog----e o idee mai veche---insa care ar fi si un raspuns la intrebarea ta ;...''exista o alta modalitate, in afara dormitului in frig sau utilizarii alcaloizilor, petru a face calatorii astrale?''
      Da ...Mmmm!....ce-a mai simpla metoda....dormitul cu iubitul,sotul,sau amantul,iar in loc de alcaloizi.....etc...etc..
      Am vazut un film facut de un regizor tibetan ,despre o poveste din Tibet, cu actori din localnici. Am facut repede un mic comentariu ,si apoi cateva zile l-am completat in gand cu alte idei,din legende sau din scrierile contemporanilor....depre perechile Isis-Osiris, Krishna-Rada, Euridice-Orfeu........si Fatima-Santiago din Alchimistul lui Paulo Coelho...etc...etc...

      Ștergere
    11. Filmul este la adresa;
      --- http://www.aum.ro/video/filme/samsara.html ---
      .
      Nu stiu ce sa fac. Sa postez comentariul in forma bruta si apoi sa-l corectez si sa adaug detalii ?...Sau...sa renut si sa postez alt subiect din cele cateva zeci care sunt in lista de asteptare ?

      Ștergere
    12. O sa incerc sa vad filmul, cand o sa am vreme. Posteaza, daca vrei. Unul dintre dulai in mod sigur nu te va mai ataca - isi linge acum ranile. Tu scrie ... eu te voi citi si-OM adormi ... om aluneca in vis, poate, chiar si fara pereche.

      Ștergere
  9. "Duhoare" ar putea fi, cel mult, o contaminatie intre duh si [put]oare, adica o emanatiune puturoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Oare ?...si verbul ''a duhni'', sufera aceeasi contaminare?

    RăspundețiȘtergere
  11. Revin la propunerea initiala ; ....sa cOMbinam cuvintele care contin ''Sunetul Primordial'' OM, intr-o cOMpunere,cOMprimata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....deci un nOMenclator...sau o lista daca e mai cOMod .....sau,un pic mai cOMplicat,un fel de cOMpilatie de sunete,de vibratii, o crOMatica verbala,un MOMent rOMantic.....Mmmmm?

      Ștergere
    2. Somnul din sOMn ... pentru inceput..api vOM mai vedea..

      Ștergere
  12. ''api vOM mai vedea..''---?---Hmmm...e ceva necOMestibil aici ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Om vedea... O incOMpatibilitate, poate ? Nimic nu se poate cOMpara cu ceea ce e aici.
    http://www.youtube.com/watch?v=f0UU-9kiwfs

    RăspundețiȘtergere
  14. ....un dans dOMol, o pantOMima...
    Sunt un atOM dintr-o cOMeta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce-ai zice de-o prOMenada printre pOMii din gradina ta ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Sper ca nu ti-ai pierdut cap-cOMpasul, cautatorule de cOMori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...da....la POM ma gandesc de cateva zile,la POMul Vietii,si la faptul ca in metalitatea populara s-au pastrat cuvinte in care silaba sacra ''OM'' vibreaza intens.
      De exemplu ;a pOMeni, pOMana (Mana Lui OMNE-Zeu)
      OMNE-Zeu implineste prOMisiunile si daruieste prOMt pOMana Sfanta.

      Ștergere
  17. La primavara te va invita, poate (poate) intr-o duminica, la o plimabre printre pomii din curtea spitalului Socola...

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu iti face probleme ca isi va gasi el compasul la Socola...

    RăspundețiȘtergere
  19. ...Dar m-am gandit si la o alta silaba puternica din limba Sanskrita----IS---''Is'',care are multe semnificatii si se aseamana in sensuri cu grecescul ''telema'' si egipteanul ''telesma'' sau telemul'',adica Vointa Lui OMne-Zeu.
    ....inseamna a dori, a intreprinte, a anima, a impulsiona, a incita , a lansa, a fi recunoscut,a cerceta , a descoperi ,...este hrana care da vigoare, vitalitate ...etc...etc..
    ''IS''---''ISA'', care inseamna ;plin de seva,fructuos,fertil,viguros,profitabil...etc...etc...
    Fireste ca m-am gandit la Isis si Osiris, si la Isus,dar si la Iasi fiindca de multe ori mi-am visat orasul reflectat intr-o oglinda si citeam ''Isai''...hmmm pe atunci ma gandeam la Isaia, insa acum am si alte opinii.

    RăspundețiȘtergere
  20. IS... Ma duce cu gandul la un vIS si la flori de caIS. Mai spune-mi despre Isai.

    RăspundețiȘtergere
  21. Alunecare in vIS...dulce ISpita. E oare pISta care duce in iad sau in paradIS?

    RăspundețiȘtergere
  22. Pis, pis,pis...te-am visat azi noapte-n vis....in petale de cais,si-n pistil de canabis.....Te spalam ,te pieptanam ,ne-ncetat ma minunam.....Ce stil !....mmmm!...si ce stigmat!, ma indeamna la pacat.
    Da...da...chiar asa ti-am zis,
    Dara tu te-ai suparat,
    Pe obraz m-ai zgariat.
    .
    Pisicuta, draga mea
    De ce esti atat de rea?

    -Nu sunt rea, dar sunt micuta....
    Ia sa-ti mai dau o.... labuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha. Ce mai vIS ! Indrazneata, pISicuta, daca s-a aventurat ea sa zgarie tigrul ...
      Hai, copilareste-te, razi ! Imi place ... Joaca ta mi-a adus pe buze cel dintai suras din aceasta dimineata (oare se poate scrie, ca odinioara, surIS)? Imi vine in minte o alta definitie a surISului : ramasita unui rIS ucIS, sugrumat ? Un inceput de zambet sau finalul unuia ? MonalISa zambea oare timid sau ... amar ? Mi-e dor de gustul samburelui de caIS - dulceag-amarui.

      Ștergere
    2. ...IS...
      -DionISos,(in partea lui '' feminina '')...(Dionysos )
      -ArtemIS
      -BendIS
      -ISIS
      -IStar
      -ErIS
      -IrIS
      -MetIS
      -ThemIS
      -ThetIS....Nume de Zeite....dar se poate face o lista si cu nume de flori, si de fructe....si de parfumuri....unde ''IS'',vibreaza decisiv.
      == ==
      Am OMIS sa vorbesc despre zambet,fiindca am uita aproape totul despre semnificatia lui.

      Ștergere
  23. Sa-ti scriu IStoria unui zambet, sa-ti deslusesc mISterul unui suras ? Exerseaza zambetul interior, Dan. Nu ai uitat semnificatia lui, ai acoperit-o doar cu nISipul Saharei, care viseaza imposibile ninsori.
    http://www.youtube.com/watch?v=DthZCeW108Q

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ''Iesi, copile cu parul balai, afara si rade la soare, doar s-a indrepta vremea. Si vremea se indrepta dupa rasul meu.''
      . Se pare ca , in prezent , nimeni nu-i mai zambeste Soarelui. El e trist ,aproape amortit ,si vanturile reci ingheata si nisipurile Saharei.
      . ''Exerseaza zambetul interior''...Ce indemn !
      MMmmm!...ma voi relaxa ,Voi face cu mana stanga Surya mudra, iar cu mana dreapta Rudra mudra, ma voi scufunda in Manipura si voi exersa ''surasul de foc'' si privirea ''fulgeratoare'', iar gandurile se vor reintoarce in Soare ,sa-L caute pe ISus, sa-i puna o....anume...intrebare.

      Ștergere
  24. Ce intrebare ? A trecut atata vreme de cand nu l-ai mai cautat, doi ani deja, ori poate mai mult. Imi aduc aminte fragmente ale unui vis lucid pe care il descriai, vis in care ii spuneai ce rau e acum in lume, ca un copil care-si paraste colegii de clasa invatatorului. Resimt si acum aceeasi induiosare care ma cuprinsese atunci cand am citit despre asta intaia oara.
    Povesteste-mi despre surasul de foc.

    RăspundețiȘtergere
  25. ....Nu stiu daca au trecut doua luni de cand la-am chemat ,cu disperare, sa ma ajute,sa ma apere de un parazit astral,mult prea puternic pentru mine.
    Parazitul m-a surprins in clipele in care intram in somn (sunt secvente temporale deosebit de delicate),si asa cum uliul prinde in ghiare porumbelul, tot asa ,parazitul astral incerca sa-mi rupa aura protectoare, si sa patrund in suflet.Dihania raspandea un flux emotional de teroare.
    Mi-am strigat cu toata putere protectorul,insa El era deja langa mine. Mmmm!...mi-a spus foarte bland ;''Vom numara pana la trei, si cand vom pronunta --trei---il vom alunga in locul de unde a venit.''
    Pare schizofrenic ce sriu acum, si nu voi da alte amanunte, ca sa nu complic inutil povestea.
    == ==
    ''Surasul de foc''? ..Ei!...Este ceva ce poate sa incalzeasca ,sau....sa arda.....depinde cui ii este adresat....Dar si chestiunea asta pare neverosimila.....

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu scriam despre Isus. Tu despre ... Soare ? Cine e protectorul tau ? Cine era deja langa tine ?

    Verosimila sau nu ... spune, te rog, povestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ISus si-a redobandit atributele Solare---asta o spune Edgar Cayce, si sunt totalmente de acord cu el.
      .
      == ==
      Parazitii astrali ,ca sa supravetuiasca in planul Carnal, au nevoie de o gazda. Aceasta poate fi ;un protozor (ex. toxoplasma gondi ),o insecta, sau un mamifer. Tendita parazitilor este sa paraziteze fiinte cat mai evoluate,si care au o durata mare de viata.
      Lumina,ultravioletele,raxele X....nu sunt pe placul lor.

      Ștergere
  27. Deci l-ai chemat pe ISus, si El era deja acolo, sa te apere. M-am gandit toata ziua la ceea ai scris si nu mi se mai pare acum important daca ceea ce descrii s-a petrecut in realitate sau, in starea aceea dintre veghe si somn, a fost o emanatie a mintii tale. Important este faptul ca L-ai chemat si ca ai simtit ajutorul, puterea Lui. Este extraordinar ! Eu nu am avut niciodata o asemenea experienta; la tine se pare ca nu a fost prima. Tin minte ca mi-ai povestit, candva, despre un alt moment in care El a venit langa tine - atunci cand erai la un pas de moarte, cand ai avut septicemie, cred, sau - in orice caz - o infectie foarte serioasa. Revad scenele, asa cum mi le-am imaginat pe masura ce-mi povesteai. Ai spus cuiva : "Uite, a venit ISus la noi acasa !" Nu-i asa ?

    RăspundețiȘtergere
  28. Da...da, asa este.
    Nu stiu daca am mai scris despre asta ''undeva candva'',in efemera lume a internetului.De fiecare data cand ma folosesc de autosugestie si ....caltoresc spre ''Orasele Astrale'', cer ajutor si protectie lui ISus,unor Ghizi si Mari Maestri Spirituali, si a unor antici Shamani. Sunt permanent insotit si indrumat.......si temperat,ha...ha...ha... fiindca si ''acolo'' sunt tot un curios si un rebel.
    -. (Sa nu se faca confuzie cu ''DUBLUL'' , sau cu Ingerul pazitor ).-

    RăspundețiȘtergere
  29. Ai ramas acelasi copil curios si razvratit, care hipnotiza pasarile de curte si "degusta" piatra vanata.
    Revoltele tale ma tulbura si ma inspaimanta uneori ...
    "Ah! acele gânduri toate îndreptate contra lumei,
    Contra legilor ce-s scrise, contra ordinii-mbrăcate
    Cu-a lui Dumnezeu numire [...]"
    Fie ca ISus sa te ocroteasca si sa te indrume totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cum poti oare sa fii sigur ca a fost El ?
    "Deci, de ţi-a dat Dumnezeu dar, asigură-l cu întrebarea şi ocroteşte-l cu smerenia, şi cu atât mai vârtos nu ieşi din sfatul unuia dintre nebăgaţii în seamă slujitori ai lui Dumnezeu. Că de nu ai îndemnare către socoteala aceasta, atunci darului vederii tale îi va grăi Satana care se va da pe sine Hristos, şi te va amăgi desăvârşit... "

    RăspundețiȘtergere
  31. Cine intreaba ?....sau cine a ales acest citat?....''OM'', sau ''du'' ?
    = =
    Sa ascultam si alte opinii;
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=7Ry2D53bx10

    RăspundețiȘtergere
  32. L-am gasit intamplator, intr-o zi cand tocmai imi amintisem ca si tu m-ai avertizat, candva, despre posibilitatea unei inselaciuni, vorbind despre aparitiile lui ISus. Incepea cam asa : "Sunt între cei trimişi de Dumnezeu şi oameni care au darul să vadă dincolo de zare, să audă graiuri şi cuvinte mai presus de fire. Dar aceştia, la vreme de mare însemnătate pentru ei, când li se deschide ochiul vederii şi urechile auzirii celor de dincolo, să nu întârzie a căuta povăţuirea unui duhovnic, care le va feri mintea şi inima de bucurie străină şi care-i va ocroti cu dulama smereniei. Căci dacă nu fac aşa, cu tot darul de sus, pot cădea pradă înşelăciunii. Iată cum: Darurile lui Dumnezeu se ascund în noi, noi nu le ştim dar Satana le vede şi ca un tâlhar viclean pândeşte vremea darului de sus să se deschidă în viaţa noastră şi de nu-l va afla acoperit de smerenie şi de dreaptă socoteală, varsă el, ca un jgheab, pustiirile lui pe făgaşul lui Dumnezeu."

    Intr-adevar, pot spune ca nu eu am ales citatul respectiv ci pur si simplu mi-a iesit in cale.
    Stiu ca te supara, ca te irita, ca tu urmezi indemnurile lui Hermes Trismegistus, considerand smerenia ca fiind un semn de slabiciune, de incompatibilitate cu zeul,
    dar sufletul tau stie ca, pe undeva, "hainele tale nu sunt curate" - asa cum spuneai o data, intr-un vis, fiintelor de lumina care te indemnau sa li te alaturi. Aceasta vulnerabilitate a ta, acest gest de "smerenie", mi s-a intiparit adanc in memorie si ma emotioneaza de cate ori imi revine in minte; cred ca acelui om din vis se adresa citatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am duhovnic.
      Sunt acusmatic.
      Vesmintele mele au fost murdarite de .... calaii moralisti si dogmatici,din trecut, si din prezent.

      Ștergere
  33. Am citit cate ceva despre acusmatici (versus matematici), dar ma tem ca nu vad legatura cu ... duhovnicul. Dezvolta, te rog, daca vrei. Pare sa fie un subiect interesant.

    RăspundețiȘtergere