sâmbătă, 24 decembrie 2011

OUL MATEMATIC--TABULA SMARAGDINA--TABERNACOL

OUL MATEMATIC--TABULA  SMARAGDINA--TABERNACOL.....un  titlu  bizar ?...poate  pentru  unii  care  nu  au  suficiente  cunostintze  despre  acestea. .....Sunt  trei flori  de  pe  acelasi  arbore !
Se spune  ca  Tabula  Smaragnina (tabla  de  smarald) ar  fi fost descoperita de catre soldatii lui Alexandru cel Mare in cursul cautarilor in galeriile subterane ale Marii Piramide de la Gizeh, unde se gasea inca sicriul lui Hermes. Acesta ar fi gravat el insusi cele cateva linii care o compun, pe un mare smarald, cu ajutorul unui varf de diamant....Frumoasa  legenda  !
-----DAR   CE  FORMA   ARE ACEASTA  TABULA  SMARAGDINA ? !...Cum  arat  acest  misterios  smarald  ? !
*************************
TABERNACOL  = in  latina   tabernáculum inseamna  cort......deci  o  constructzie simpla....usoara...efemera...ce  are  scopul  de  a proteja  ceva  in  interiorul  ei-----subliniez    A  PROTEJA !----  si nu  a incarcera  (cum  sunt  cladirile  din  piatra  de  exemplu).
{TABERNÁCOL s.n. 1. Cort; (spec.) cortul în care erau ţinute tablele legii la vechii evrei. 2. Nişă în peretele sanctuarului unei biserici catolice sau cutie de argint de o formă specială, în care se păstrează cuminecătura şi unele obiecte de cult. [Var. tabernacul s.n. / < lat. tabernaculum, it. tabarnacolo, fr. tabernacle].}
 Pentru  suflet,  corpul  este  TABERNACOL,
 Pentru  fat,  uterul  este  TABERNACOL,
 Pentru insecta,reptila, pasare....oul  este  TABERNACOL,
 Pentru  plante,samantza  este  TABERNACOL !.
  Care  este  forma  ''perfecta''  a  TABERNACOLULUI  ?............TABERNACOLUL  MATEMATIC  !
 **********
 In  glanda  pineala  se  afla ''NISIPUL  CEREBRAL''  Un  om   intzelept  incepe  sa rearanjeze  granulele  acestui  ''nisip  cerebral'' ca  un  mozaic,  ca  un  caleidoscop...in  forme  din  ce  in  ce  mai  simple,  mai  clare,  mai  ''sferice''  , pana  ce relizeaza   un   TABERNACOL  MATEMATIC  pentru  Spiritul  sau.......un  vehicol  pentru  a calatori  LIBER  in  orice ''loc''  din  Univers.
**********
   Din  ce  este  construi un  Tabernacol ?
   In  Cartea  a  saptea  ( Predica  de  taina  de  pe  muntele renasterii   si  legamantul  tacerii ) , Divinul  Poimandres,prin  vorba  lui  Hermes ,ii explica  fiului  sau ,Tat    despre  NASTEREA   DIN  NOU.  Ei  bine  acolo  se arat  cum  este  construit  Tabernacolul  si  cum  este  destramat   pentru  a  se  realiza  NASTEREA   DIN  NOU.
  Pe  Terra  Tabernacolul  e  constituit  din  12  elemente  grele  ,dure,...chinuitoare legate  de  emotzii  (de  sistemul endocrin  spune  azi) ,si  de anume  comportamente       ; Ignorantza, Tristetze, Lacomie,Desfranare, Nedreptate,Dezbinare  (zavistia), Ratacire, Invidie, Inselatorie,  Viclenie,  Manie, Nechibzuinta,   Rautate.
  Aceste  12  manifestari  sunt tzinute  in  frau  (echilibrate...compensate...)  de  catre  10 Virtutzi.
  Adevaru, Bucuria, Cumpatarea,Rabdarea, Dreptatea,Comuniunea,Intzelepciunea,Iubirea, Armonia,Binele,  .... acestea  genereaza  VIATA  si   LUMINA.
  ******************
   ....



http://www.hermes-cabbale-tarot.org/page8.html alcatuit si întretinut de Claude Le Moal.
Traducerea cuprinde segmentele:
„Le grand livre d’Hermes: Editorial”
„Table d’Emeraude”


Marea carte a lui Hermes : Editorial.

Tu vei separa pamântul de foc, subtilul de dens, încet si cu pricepere.

Tabula smaragdina

Iata in ce consista, din punctul nostru de vedere, adevaratul parcurs initiatic care alcatuieste o viata.

Sa lasam ceea ce e greu, dens, grosolan, materialism legat de pieritor si muritor, in favoarea a ceea ce este usor, subtil, volatil, spiritual, a spiritului adevaratei noastre naturi nemuritoare.

Scopul nostru :

Simplu si ambitios totodata, in cel mai strict respect al liberului arbitru, a oferi fiecaruia dupa aspiratiile lui, armoniile, sensibilitatile, deschiderile de spirit, intuitii, posibilitatea de a primi, de a exprima si impartasi bogatiile sale de cunostinte ezoterice, mistice, spirituale, de-a lungul textelor marii si frumoasei traditii Hermetice occidentale si necunoscute, cat si oportunitatea, in cadrul blogurilor prietene, de a schimba idei, deschisi, fraterni si imbogatitori

Afiliere

Acest site este in intregime LIBER de a nu depinde, de a nu apara nici de a sustine nici o religie, nici un curent de gândire sectara, fie ea filosofica, politica sau mistica.

Insistam asupra faptului ca, in cautarea voastra personala a Adevarului si a Intelepciunii, nimic, niciodata, nu trebuie sa va determine sa renuntati la independenta voastra, chiar daca uneori ar trebui sa o platiti cu pretul unei anumite singuratati... ceea ce ii e propriu regelui in regatul sau.

Nu te lasa ademenit de fratii intunericului care iti arata o lumina obscura.

Lumina reflectata nu este lumina soarelui. Nu te lasa ademenit de lumina artificiala care se vrea proiectata spre tine pentru a-ti da iluzia ca existi.
(Tabletele de Smarald- Tableta VII- Thoth, Hermes Trismegistrul)

Cu toate ca pelerinajul pe caile Spiritului este, e-adevarat, neaparat un act solitar si individual, el nu exclude intalnirile si impartasirile cu ocazia anumitor tabere tematice(bivuacuri), este chiar principala atractie a drumului spre cautarea Adevarului.

A imparti cunostinte ancestrale intemporale, a va oferi gratuit fructul lucrarilor noastre, a servi Providenta permitand celui flamand de adevarata hrana spirituala, de a o primi pana la satietate, este ceea ce va propunem in Templul lui Hermes Trismegistul.

Iar cei care se cred in stare sa distribuie benevol aceasta hrana, sa vina sa ni se alature si sa nu scape ocazia care le este data aici sa o faca.

A da cu generozitate fara sa astepti nimic inapoi, este singurul act adevarat de Dragoste.

Viciul se vinde, virtutea nu se cumpara.
Bine ati venit in templul lui Hermes Trismegistul.

Tabla de smarald a lui Hermes Trismegistul

Originea Tablei de Smarald.

Legenda vrea ca Tabla de Smarald sa fi fost descoperita de catre soldatii lui Alexandru cel Mare in cursul cautarilor in galeriile subterane ale Marii Piramide de la Gizeh, unde se gasea inca sicriul lui Hermes. Acesta ar fi gravat el insusi cele cateva linii care o compun, pe un mare smarald, cu ajutorul unui varf de diamant.

Descoperirea, catre anul o mie, a acestui text misterios va bulversa gandirile.
Se spune ca textul continea arcanele unei stiinte imense tot atat de vechi cat lumea.

Este in orice caz in limbaj analogic, ceea ce piatra Rozetei (diamant taiat în fatete si cu baza plata) a fost pentru descoperirea limbajului hieroglific al Egiptului antic, cheia care deschide portile misterelor hermetice.

Tabla de smarald a lui Hermes Trismegistul
.

TABULA SMARAGDINA HERMETIS VERBA SECRETORUM HERMETIS.

« E- adevarat, fara minciuna, sigur si foarte veritabil :

Ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus
Si ceea ce e sus este asemenea a ceea ce este jos;
ca si miracolele unui singur lucru.

Si cum toate lucrurile au fost si au venit din unul,
Cu ajutorul unuia :
Asa toate lucrurile au fost nascute din acest lucru unic prin adaptare.

Soarele ii este tatal, luna ii este mama,
Vântul l-a purtat in pantecele sau, Pamântul l-a hranit

Tata al tuturor talismanelor din lume este aici.
Forta sau puterea lui e intreaga, Daca ea e transformata in pamânt.

Tu vei desparti pamântul de foc,
Subtilul de dens cu blandete
Cu mare pricepere.

El urca de pe pamant la cer, si iarasi coboara in pamant,
Si el primeste forta lucrurilor superioare si inferioare.
Tu vei avea prin acest mijloc gloria intregii lumi;
Si de aceea orice intuneric te va ocoli.

Este puterea tare a oricarei puteri:
Caci ea va invinge orice lucru subtil,
Si va patrunde orice lucru solid.

Astfel lumea a fost creeata.


Din acestea vor fi si vor iesi admirabile adaptari,
Al caror mijloc este aici.

De aceea am fost numit Hermes Trismegistul,
Avand cele trei parti ale filosofiei intregii lumi.
Ceea ce am spus despre operatia soarelui este implinit si ispravit.”

Nu stiu daca si voua, dar mie mi se pare ca inceputul tablei de smarald a lui Hermes Trismegistul are in formularea sa ceva infantil de genul: Da, da este cu adevarat adevar adevarat
Totusi aceasta simplitate, ca orice simplitate este culmea sofisticarii. Este aparent simplu dar inapoia acestei sinteze curatate se ascund cunostintele cele mai noi.
Este adevarat.
Inseamna aici ca cunostintele care vor urma si-au apropiat in asa masura Adevarul, ca ele au castigat o stralucire intemporala care permite aceasta afirmatie fara riscul de a se dezminti oricare ar fi epoca si evolutia civilizatiei care o va primi, caci este imposibil, in starea umanitatii care este a noastra de a merge mai sus decat acest adevar...
Fara minciuna.
Indicatie pretioasa si nereductibila cu informatia precedenta, pentru ca ne arata ca acest adevar ne este transmis fara invaluire, contrar a ceea ce este de obicei in traditia lui Hermes. Ea este deci in lectura directa... Lectura analogica se intelege care vrea ca similitudine sa nu insemne asemanare...
Desigur este foarte adevarat.

“ nu numai ca acest adevar nu lasa umbra de indoiala dar expresia “foarte adevarat” ne arata ca nu ne va fi deloc greu sa ii verificam concret realitatea de neclintit (inconturnabila).
Infine, sa recunoastem ca aceasta mica introducere, cuprinde trei repetitii, ca pentru a ne indica cele trei planuri ale Creatiei, sau principiul Treimii Divine, sau dupa principiul lui Hermes Trismegistul, de trei ori marele...

Nu mai suntem in infantilismul unei aparente inselatoare, dar frumos si bine in inima Sapientei celei mai inalte cum urmarea ne-o va confirma.

Ceea ce ste jos este ca si ceea ce este sus si ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos; in vederea miracolelor unui singur lucru.

Capodopera de rigoare de simplitate si de exactitate, aceasta propozitie care astaza a devenit universala va demonstra ea singura dreptatea introducerii si micile mele comentarii.

San e amintim de limbajul

Ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus si ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos; in vederea miracolelor unui singur lucru

Capodopera de rigoare, simplitate si exactitate, aceasta propositie care azi a devenit universala ar demonstra prin ea insasi justetea introducerilor si micilor mele comentarii

Sa ne amintim de linbajul analogic, cel al zeilor, si care inseamna asemanare si un identificare. Suntem pe planul principiilor, as spune chiar din cauza principiilor. Principiile focului sunt in ardoarea spiritului luminos, ca si in Soare care raspândeste hrana sa fara de care nimic nu ar putea exista, sau in focul actiunii sau al exaltarii unei naturi vulcanice... Totul este in totul si invers, aceasta propoxitie ne spune ca nimic din univers nu e aparte, separat, independent; Principiile superioare se regasesc in lucrurile inferioare, si daca de exemplu soarele este inima sistemului nostru planetar, inima este soarele stralucitor al sistemului nostru organic. Din acest principiu universal decurge o interconexiune de manifestari si o Lege intangibila care vrea sa fie cu necesitate reciprocitate intre ceea ce este jos cu ceea ce este sus. Nu mai suntem in fizica fundamentala, chiar daca acest principiu ii este perfect aplicabil, ci in metafizica cea mai spirituala care este. Caci daca lucrurile de jos sunt corelate cu cele de sus, devine greu de ignorat unul sau altul urmare a planului pe care se situeaza fara sa se lipseasca de o parte esentiala din ceea ce ne alcatuieste. Mai clar, a crede cum o face stiinta rationalista si materialista ca vizibilul nu are sau doar un pic de schimb cu invizibilul inseamna a face dovada unei viziuni limitate.

Ca miracolele unui singur lucru

Iata ce ne ghideaza in mod util, ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus si invers, tocmai pentru ca este o coerenta si o armonie universala. Si acest principiu al armoniei universale implica un Creator Divin, izvor al unui monoteism care a fost totdeauna necesarul ordinii lucrurilor ca si al Cabbalei surse.

Sa remarcam aici ca fiecare cuvânt este cântarit pe cel mai exact cântar si ca are o importanta cabbalistica considerabila, ca si aceea a “minunilor” un trebuie sa ne scape. Nimic in natura un este miraculos in sine, orice efect isi are cauza lui, singurul veritabil miracol este acela al principiului insesi Creatiei, care un este decât atributul Divinului Creator, deoarece el e singur in stare sa creeze si ca el este cauza cauzelor, fara cauza, adica miracolul.

--------------------------------------------------- --------------------------------
Meditatiile lui Hermes Trismégistul si jocul sau de Cabbala

Vointa este o facultate folositoare doar pentru a iesi de sub dominatia fortelor destinului. Cel care a ajuns la perceptia Legilor Divinei Providente, nu are alte dorinte decât a si le insusi.

Tabla de Smarald a lui Hermes Trismegistul, analiza II.

Si cum toate lucrurile au fost, si au venit din unul, prin meditatia lui unul : astfel toate lucrurile s-au nascut din acest lucru unic prin adaptare.

Iata ce confirma exactitudinea principiului Creator monoteist in plus cu o subtila indicatie privind opera creatoare : « meditatia ». Aceasta vrea sa spuna ca energia sursa a tuturor lucrurilor este alcatuita din gândirile acestun « UN » creator, si in trecere, Tabla de Smarald a lui Hermes trismegistul ne arata ca cel mai inalt din toate planurile este deci neaparat planul Mental, cel al meditatiei, si a principiilor in abstractie.

Apoi, aceasta energie sursa fiind proteiforma, cum o demonstreaza stiinta cea mai avansata a epocii noastre, totul vine din adaptarea lui…

Aici ne este oferita o linie de orizont absolut mareata, faimosul « UN » acest Divin Creator, pe care obisnuim sa-l numim Dumnezeu,nu este definit, caci el nu poate fi altfel decât prin functia sa unica si specifica de « Creator »

Acest Divin Creator va fi deci cea mai inalta gândire pe care vom fi capabili sa o avem despre EL, si care, ca linia orizontului, un va fi niciodata in sfârsit cea buna, din cauza naturii noastre perfectibile. Dar cu cât aceasta gândire pe care ne-o vom face despre el va fi mai inalta, cu atat ne vom apropia de Adevar, al Lui.

Si cum Adevarul Absolut este cu necesitate imuabil (de neclintit), cu cât gândurile noastre se ridica spre El, cu atât ele vor dobândi virtutea de intemporalitate. Este de asemenea din aceasta cauza ca stiinta lui Hermes, chiard aca este foarte veche, este mereu de actualitate.

Soarele ii este tatal, luna ii este mama, vântul l-a purtat in pântecul lui, pamântul ii este doica

Minune a minunilor, de o simplitate si frumusete fara totusi sa se faca cea mai marunta concesie celei mai extreme rigori. Eram pe planul cel mai inalt al principiilor, cel Mental, si hermes ne duce in planul intermediar: Astralul.

Soarele ii este tatal, cine ar putea sa nu inteleaga ca nimic nu ar putea trai pe aceasta planeta, a noastra, fara sursa de caldura si de lumina care ne vine de la acest tata; si cum ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus, putem imediat sa verificam exactitudinea acestei extraordinare propozitii, considerând ca tatal lumiiMentalului din care provin aceste Lumini de Inteligenta, este toata proportia pastrata, Soarele din acest plan cel mai inalt... Cum inteleptii aveau obiceiul sa spuna: Soarele (astralul) nu este decât umbra Divinului Creator, adevaratul Soare al Luminilor Inteligentei.

Luna ii este mama .......''

 Mai  multe....continuarea  pe  adresa  ;         http://ro.netlog.com/lyria51/blog 
  
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu