marți, 20 septembrie 2011

Masina.

Omul  masina......
---
--Revin  mereu  la tema  ''vehicolului''  din  lucrarile  lui  M.  Eliade.....''masina'',arca  lui Noe,  monstrul---pantecul  balenei pentru  Iona,  sau  pantecul  de  otzel  al  istoriei  liniare..etc..etc...
dar....si  samburele si polenul...si  tot  ce  poarta informatzia  prin Timp  si Spatziu.
  In  fizica  clasica totul  este  masina-----gandirea  este  un  proces  mecanic----''
  • Rene’ Descartes (1596-1650) a construit şi fundamentat concepţiile carteziene în abordarea ştiinţifică a fenomenelor din toate domeniile de studiu al naturii şi relaţiilor sociale; „toată ştiinţa înseamnă cunoştinţe sigure, evidente” a scris el. Metoda de gâdire a lui Descartes şi viziunea sa asupra naturii au influenţat toate branşele ştiinţei moderne şi pot fi încă foarte utile şi azi. Metoda lui Descartes este analitică; el spunea: ”întreaga mea fizică nu este altceva decât geometrie”.
Diviziunea carteziană între gândire (res cogitas) şi materie (res extensa) a avut efecte profunde asupra gândirii occidentale. Prin ideea carteziană a dat gândirii ştiinţifice din sec XVII, XVIII, XIX şi XX cadrul său general. Viziunea naturii ca maşină perfectă, guvernată de legi matematice exacte.
Descartes şi-a extins viziunea mecanicistă şi asupra organismelor vii. Plantele, animalele, corpul omenesc erau considerate simple maşini; el arăta că mişcările şi funcţiile biologice ale corpului se pot reduce la operaţii mecanice, organismele vii fiind nişte automate.

Viziunea lui Descartes a avut o puternică influenţă asupra dezvoltării ştiinţelor vieţii.''
  Recomand   articolul  intreg    
--- http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HUbt_ANDtzEJ:sorin302.blogspot.com/2010_03_01_archive.html+Conceptia+mecanicista+corp+masina&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro---
...............
-------
  
In  fizica  Quantica   ......se  face  vizibil  LIBERUL   ARBITRU.
---ZEUL---
---Omul  Liber---
In  fizica  clasica  se  vede  terrianul,  omul-masina,  sclavul,  si  sclavagismul  in  toate  formele (sociale  si  religioase)
Din  aceasta  perspectiva  romanul  ''Noaptea  de  Sanzaiene'' capata  dimensiuni  Cosmice.

13 comentarii:

  1. Deci nu esti blocat... esti ... pe orbita ... mereu aceeasi ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Organismele vii - incepand cu cele mai simple - au, intr-adevar, miscari si functii biologice inconstiente. Ele sunt inarmate cu "programe" cu caracter instinctiv, transmise ereditar, care cumuleaza in ele experienta speciei si care indeplinesc cel mai bine scopurile speciei - de conservare si perpetuare a ei - si mai putin pe cele ale individului. De aceea ele sunt considerate "oarbe", automate, obligand purtatorul sa le execute intocmai. In afara de aceasta conditionare exista insa, chiar si la cele mai simple organisme, posibilitatea de elaborare a unei conduite in functie de experienta proprie a individului si nu numai de cea a predecedorilor sai. In cazul omului, constiinta este cea care ofera posibilitatea eliberarii - in mare parte - de sub imperiul instinctelor, conduita sa nemaifiind dictata orbeste de specie, dar ramanand totusi o rezultanta a conditionarilor sale fiziologice, sociale, morale si culturale.
    Libertatea despre care tu vorbesti ramane, in acest context, relativa - atata vreme cat viata omului este conditionata de existenta unui permanent schimb de informatii si energie cu mediul in care traieste. Fara aceasta inteligenta adaptiva, viata - in trup - nu ar fi posibila.
    Omul ramane, insa, o fiinta instruibila, care are si o a treia posibilitate de optiune : "si da, si nu", sau mai mult dintr-unul si mai putin din altul, sfidand logica binara (de tipul celei aristotelice, bazate pe dihotomia adevarat-fals). De aici si irelevanta controversei ... deci si a ...polemicilor... cateodata ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da...da...pana si calculatorul meu,aceasta ''naravasa''masina....ha...ha...ha...are ''sensibilitatea''ei, de parca ar avea constiintza. Imi selecteaza anumite situri..anumite pagini...blocandu-le pe altele...sau pur si simplu stergandu-mi anumite comentarii. Acum cand scriu doar blogul este oarecum ''liber'' iar de pe Youtube am reusit sa scot un clip, apoi s-a blocat. Nu pot deschide pagina mea.
    M-am resemnat. Am tras un fir ,m-am conectat la retzeaua electrica si lucrez ,afara, la fantezia habitatzionala. M-a intorc pe la orele 23 ma spal, si ma bag in pat. Nici nu mai incerc sa deschid computatorul incapatzanat ca un magar.
    ----------
    Ai spus ...'' Libertatea despre care tu vorbesti ramane, in acest context, relativa - atata vreme cat viata omului este conditionata de existenta unui permanent schimb de informatii si energie cu mediul in care traieste. Fara aceasta inteligenta adaptiva, viata - in trup - nu ar fi posibila.''
    --------
    Cred ca VIATZA este in orice forma. Conditzionare ei de trup, de constiintza, de GRAVITATZIE intr-un singur cuvant, este alegerea sufletelor (pe care le numesc terrieni )
    Sunt LIBER sa aleg ,sa experimentez, un corp din carne (amestec de bacterii, virusi, protozori, ciuperci, viermi ...acarieni...si celule care au ''Liber Arbitru''...toate,toate...coordonate de un sistem endocrin)..si sunt LIBER sa-mi fac un corp (un vehicol) din LUMINA ( din raze X, din raze Y....din raze gamma)
    IN FAPT E O SIMPLA CHESTIUNE DE LIBER ARBITRU !

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=DIvAEaTWsBM&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  5. Terrianul care poseda o masina ESTE posedat de aceasta masina.
    Masina este cea mai evidenta manifestare a demonismului.
    Cu mii de ani in urma era ''oglinda'', acum e masina.
    Acum terrianul are credinta ca se poate cunoaste, pe sine, prin ''masina''.
    Sunt convins ca Omul_Arian, era la inceputuri intr-o arie nobila ce continea ;Arta....arta de a cultiva pamantul...arta de a construi locuinte, poduri, temple.....Cand ARTA a inceput sa se vand, sa fie comercializata, Arienii au decazut devenind artizani...decaderea a continuat dupa inventarea armelor si a razboiului, apoi a decazut si mai mult cand au inceput sa construiasca jucarioare, si egregori....apoi au inventat ''masinile''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. What is the price of the car?
      Was ist der Preis des Autos?
      Quel est le prix de la voiture?
      ¿Cuál es el precio del coche?
      Qual é o preço do carro?
      Какова цена автомобиля?
      Qual è il prezzo della vettura?
      कार की कीमत क्या है?
      Arabanın fiyatı nedir?

      Ștergere
  6. Terrienii,inca de la inceputuri, s-au diferiantiat,si au dezvoltat doua feluri de comportament,functie de modul cum isi dobandeau hrana.
    -Terrienii vanatori ,care erau nomazi,brutali, sangerosi,foarte vicleni,inteligenti------stramosii pastorilor, preotilor si a comerciantilor...si fireste , a politicienilor.
    -Terrienii agricultori , sedentari ,mistici,ingeniosi, artisti, constructori,...stramosii intelectualilor si a savantilor.
    .
    Vanatorii ,asemeni bestiilor cu care se asemanau,aveau prostul obicei sa pradeze si sa distruga asezarile agricultorilor. Acestia au construi, au imaginat moduri de aparare...etc...etc...
    Mmmm!...sar peste toate etapele ,ca sa ajung la masina de razboi.....si la razboiul modern.
    Cum este posibil ca geniul agricultorilor sa se intoarca impotriva lor ? !
    Pentru ca masinile inventate de ei, nu numai ca i-au transformat in sclavi, dar i-au adus aproape de extinctie.
    Masinile de facut masini, masinile de transport, agricole, militare...etc...etc...sunt la discretia ''vanatorilor'' (carnivorilor...hoitarilor...vampirilor...etc...etc...)
    .
    Este foarte interesant de analizat evenimentele din cel de-al doile razboi mondial ,din aceasta perspectiva.....MASINA....
    .
    Iar in prezent----masina de gandit,sau de produs ganduri , masina de generat emotii, masina de produs iluzii.
    .
    Cine a inventat astfel de monstruozitati ?

    RăspundețiȘtergere
  7. blestemate masinarii !.....si calculatorul asta e o blestematie !
    Masina e semn de slabiciune si de lacomie.
    Cat de slab ,de neputincios , este egregorul ....in prezent ! Daca cu 2000 de ani in urma acesta a fost resuscitat prin procedee magice, de catre preotii carnasieri....azi este mentinut in ''viata'' de masini.
    Trebuie sa ma lepad de calculator si de internet.....si sa revin la practicile Samanice ,eliberat de nevoia de ''masina''.
    Daca e sa fiu posedat, atunci sa fiu posedat de un Zeu, si nu de o masina.. Sa devin eu o ''unealta'' a unui Zeu....un canal pentru energiile creatoare ale unui Zeu.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Lucrul" - in sine - nu are, in mod necesar, atribute ale binelui sau ale raului; el poate fi benefic sau nociv,in functie de modul in care este utilizat, de intentiile, ca si de iscusinta celui ce-l foloseste. Ia, de exemplu, cutitul : in mana unui chirurg priceput, experimentat si bine intentionat, poate fi un instrument care indeparteaza boala; in mana unui ucigas .... devine o unealta a distrugerii. La fel si computerul tau - masina de care ai vrea sa te lepezi. Reconsidera ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate ca ar trebui sa copiez capitolele din cartea ''CALCAIUL DE FIER'' a lui Jack London,unde se vorbeste despre ''masina'', apoi sa comentez textul in functie de parerile celor ce au trait pe la 1900 si ceea ce se vede,se simte..... in 2013.Mmmm!...e prea mult de scris.Totusi pot sa spun ca ''masina'' nu are loc firesc in Trinitatea ---Zeu,Om,Daimond....adica Planta (asa cum gandeste Goethe Planta Primordiala---Urorganismus ) , Terrian (ca Fiu al Omului), si neamurile de Insecte (ca reprezentare terrestra a Demonilor ).Masina face loc unei cadegorii de fiinte perturbatoare...si anume ''parazitii''...
    Hmmm!, am mai scris despre asta,,dar fara sa ma leg de ''masina''.Am vorbit despre ''parazitii astrali'',si foarte putin despre cei terrestri.....Aaaaa!...daca ai amintit de chirurgi , nu-mi pare ca bisturiul ar fi un factor de ARMONIE.

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. Ernst Jünger a fost un scriitor, eseist și gânditor politic german. Inițial, în scrierile sale idealizează războiul ca experiență determinantă în viața individului, ca apoi să devină adversar al nazismului și să denunțe dictatura...
      Si masina...mecanizarea....mecanizarea vietii.

      Ștergere
  11. Masina pentru votat.
    Masina pentru referendum familia.
    Autostrăzi pentru familia moderna.
    Familiile ? Masinile!

    RăspundețiȘtergere