joi, 1 aprilie 2010

Large Hadron Collider. ...si FRAGMENTARIUM

Des collisions au LHC se rapprochent des énergies du Big Bang.

Ce 30 mars 2010 aucun mini-trou noir n’a avalé la Terre lorsque des collisions de protons à des énergies de 7 TeV se sont enfin produites dans les détecteurs principaux équipant la machine la plus complexe jamais construite dans toute l’histoire de l’humanité : le Large Hadron Collider. Une ère nouvelle pour la physique s’ouvre peut-être, qui nous permettrait de mieux comprendre d’où nous venons et où nous allons.

DESPRE ASTA VREAU SA SCRIU ;''la machine la plus complexe jamais construite dans toute l’histoire de l’humanité ''---Cea mai complexa masina construita vreodata in istoria umanitatzii------

N-o sa utilizez cuvintele mele ,ci pe ale lui M. Eliade din cartea sa "Fragmentarium", mai precis din "Mistici inferioare":
....."Unii călători întorşi din Rusia Sovietică vorbesc despre „mistica tractorului", care a luat locul misticii ortodoxe sau sectare. Nu e vorba, fireşte, de nevoia omului de „ideal", de credinţă într-un mit, într-un om, într-o idee — ci nevoia omului de a se pierde pe sine. Şi, cînd nu te mai poţi pierde în Sfînta Treime — te pierzi în „mistica tractorului". Este parcă un blestem al omului modern de a aluneca tot mai jos, de a-şi potoli setea de pierdere de sine în forme tot mai inferioare de „mistică". Luciferismul omului modern nu constă în împotrivirea lui faţă de Dumnezeu (ca să vorbim în termeni foarte largi), ci în împotrivirea lui prin imitaţia vulgară a lucrării lui Dumnezeu. Imitaţie şi contrafacere — iată adevăratele stigmate ale luciferismului. Căci te împotriveşti religiei, dar faci repede o altă religie, inferioară. Renunţi la mistica unei Sfinte Tereza, dar accepţi mistica inferioară a tractorului....."

Deci:...... Luciferismul omului modern nu constă în împotrivirea lui faţă de Dumnezeu (ca să vorbim în termeni foarte largi), ci în împotrivirea lui prin imitaţia vulgară a lucrării lui Dumnezeu.